Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
Hát igen,de szerintem azok elgondolásait használták a későbbi pc-s gamákhoz,és azért ez jó. Bár,ki tudja,hiszen a starwars-univerzum oly nagy... :wink:

:D Emlékszem,az Obi-Wan Kenobit alakító Sir Alec Guinness a New Hope forgatása után azt mondta,sohasem mondott ennyi hülyeséget egyszerre,az Obi-Wan Kenobit alakító Ewan McGregor meg úgy beleélte magát,hogy a forgatási szünetekben is fénykardozott. :D

Bocsi,Csiga,de az utóbbi művész a Darth Vadert játszotta,ha jól tudom.

Sir Alec Guinness, Obi-Wan Kenobi öreg korában(Star Wars IV,A New Hope)
Obi+Wan+Kenobi+01+Large.JPG

Ewan McGregor,Obi-Wan Kenobi fiatal korában(Star Wars I,II,III)
10227311A.jpg

Darth Vader a Star Wars IV,V,VI-ban David Prowse,hangját pedig James Earl Jones kölcsönözte, a fiatal Darth Vader-t pedig Hayden Christensen (Anakin Skywalker) alakította.

jajj gyerekek ne is mondjátok ezt a star wars-"őrületet " , most kért meg haver , hogy szerezem meg neki az összes filmet dvd-n , anyit mondhatok , hogy nem lessz éppen olcsó , viszont a szomszéd videótk-ban épp most láttam a legalső legrégebbi filmeket , 3 ropiért.....

Más! Szeretnék tőletek tippeket kapni! A probléma a következő,jelesen,milyen hosszú lehet egy USB vezeték egy kamera és a pc közt?
Olyan ötletem támadt ugyanis,mi lenne,ha egy kis kamerát-ami Ip 44-es védettséggel is rendelkezik,tehát elvileg cseppálló-szóval ezt a tető síkja fölé egy megfelelő árbócon kiemelném,forgathatóvá tenném,és összekötném a géppel. Így egy állandó-mondjuk térfigyelő-kameraképet kapnék,és nyugodtan nézegethetném a naplementét,meg a felkeltét a város felett. Olyan helyen laktam rég,honnan messzire láttam,de mióta kertes házban lakom,ez az élmény ugrott,és őszintén szólva hiányzik. :?
(A tetősik fölé történő kiemelést úgy értsétek,hogy egy sátortetős házról van szó,de az árbóc egy részét manuálisan vissza lehetne húzni a padlástérbe és a kamerát le lehetne venni róla egy padlásablakon át,ha mondjuk vihar jön,vagy egyéb nyalánkság.)
Ahogy méregettem, a távolság,amit a jelnek meg kellene tenni,legalább 30m körüli,sajnos.
Vagy használjak inkább vezetéknélküli kamerát?

rokonéknak , tavaly volt egy betörés , azóta 4 kamera figyeli az udvart és a ház környékét , kérdeztem mennnyi pénzbe volt , azt monda , hogy ennyi pénzért már igen komoly plazmatv-t lehet venni . Nekik vezetéknélküli megoldás , a kamera nem géphez fut hanem valami tárlolóhoz , ami 2hétnyi anyagot tud tárolni , de a nap 24 órájában megy a gépet hűtő ventillátor , a kamerák képét azon a moitoron meg lehet nézni ami a pc-hez van , asszem a kamerák analog kimenthez csatlakoznak , a pc- meg digitálishoz , és ugye egy gombnyomással lehet váltani a két kép között . szal a dolog kiépítése nem volt valami olcsó . usb-kábellel meg furkálni kellen és lehet nem is lehet kapni (én úgy tudom , hogy 3m-nél hoszabbat nem nagyon kapni (habár 10 3m-es usb-hosszabítóval lehet meg lehetne oldani a dolgot , azoknak a fejét megrögzíteni kellen , mert ugye írtad , hogy tetőre a lessz a dolog . Viszont a vezetéknélküli az jóval egyszerűbb , de drágább, szal én azt mondom , ha "csak" a nepfelkelte nézéshez kelll akkor ne szerelj semmit , olcsóbban megúszod , ha reggel kimész és megnézed .

Köszi Jim! Azt hiszem,az álatalad elmondott esetben a tároló nyomta meg az árat cefet módon,az nem egy olcsó cuccos. Úgy hiszem,maradok akkor a vezeték nélküli megoldásnál,mert toldozgatásnál mindíg esik a jelszint,legalábbis ez a tapasztalatom az analóg időkből...
A nézegetést meg úgy értettem,hohy messzire ellátni,ez a lényeg.Tudod,ha kimegyek ,a környező házak,fák mindent takarnak. Ezért akarok úgymond felülemelkedni a tetők szintjén..Alföldi ember lévén én is szeretek messzire tekinteni,és szeretem,ha a horizontomat nem állják be mindenféle épületek,meg egyéb tereptárgyak.

Na,ez nagyon jó kérdés. Láttam pár ezer forintos egyszerű kis szerkezeteket,amelyeknek van videó-jeladójuk,bár nem cseppenő vízvédettek. Ez még most nem is lényeges,ha valami csapadék jönne,úgy is leveszem . Azon aggódom egy kicsit,hogy a kisméretű jeladó áthídalja e a vasbeton födémet? Tudod,néha a nappaliból sem tudok mobílhívást kezdeményezni,szerintem le van árnyékolva.
Ilyenre gondoltam pl.: http://www.hobbyrendeles.hu/index.php?t ... searchrec=

azért csak nem lehet ez olyan gyenge , hogy ne fogd a jelét , annka meg , hogy nem tudsz telefonálni millió egy oka lehet .

kicsit off:

ha valaki tud albérletet Szegeden, ahová mehetnék (akár betársulok, csak legyen 1 kis külön szobám) akkor jelezzen PM-ben.... fontos lenne :)

Szia Dezo!
Mivel már lassan két hónapja küzdesz e problémával-és hidd el,teljesen együttérzek veled-úgy döntöttem,megpróbálom végigkérdezni a maradék szegedi kapcsolataim. ha tudok valami normális dolgot,jelezni fogom neked PM-ben. nem ígérek semmit,de azért ami tőlem telik,megteszem.
Ahogy értem,legyen egy külön zárható szobád,valamint ha már vannak,hát igényes,normális emberek legyenek a lakótársaid. Ezeket szem előtt tartva...

Szia Jim!
Igen,ebben van igazságod,mert pl a PMR-em sínán működött a házból,egészen messzire,bár az ugye valamivel alacsonyabb frekvencián nyomul,úgy ha jól tudo,180-190 Mhz környékén.
A mobil jelszintje erősen leesett,de érdekes,ha arréb megyek megugrik,sokszor azonban a partnerem hangja ijesztően torz,vagy eltűnik. A kis kameramodul egyébként meg még magosabb frekin dolgozik,de majd meglátjuk.

nálam meg a 3g hálózat xar itt bent , ha kimegyek akkor max-ra ugrik , viszont itt bent nem mindig van max-on.

Sziasztok Stalkerek.

Örömmel közlöm mindenkivel hogy elkezdtem egy ujabb stalker történetet irni DE már kész van.A www.teirod.hu oldalon a Novellákra kattintva is olvashato de be fogom másolni ide a Stalkers Story topickba is.Persze majd várom a pozitiv negativ véleményeket a TÖRTÉNETTEL kapcsolatban nem pedig a helyesirással vagy a vesszők itt-ott lévő hiányával kapcsolatban.

Sokáig gondolkoztam mi legyen a cim egy csomo átfutott az agyamon végül egy rövidke de mégis valoságos és lényegretörő cim született:

"S.T.A.L.K.E.R.:Csak Magadra Számithatsz"

Ez az uj MŰ cime.Mindjárt bemásolom ajánljátok mindenkinek és várom majd a véleményeket.
Eszembe jutott még egy jo cim ami szintén megfelelt volna a történetnek(nemtudom most megirjam e elvégre is ezzel kicsit elárulok a sztoribol)a másik cim amin gondolkoztam az a "Harc az Agyperzselő Ellen" lett volna de mégis inkább erre szavaztam mivel ezt találtam a legideálisabbnak ami kiváloan tükrözi a stalkerek életformáját és a Zóna béli dolgokat hogy mindenki Csak Magára Számithat.....

Kellemes Olvasást Kivánok a történethez.

Sziasztok.

segítséget szeretnék kérni tőletek fórumozóktól , gondolom (már akit érdekel ) , megnézte a patch guide-et , voltak is visszajelzések ,nem olyan sok de köszi , ez alapján lenne egy kis update (és aki eddig nem nézte meg az is segíthetne 5 perc alatt átt lehet olvasni ... ) . A másik készülhet egy ugyanilyen guide , stalkeres témában (akármi , stalkeres story , játékkal kapcsolatos egyébb nyűgök ), Csernobil témában is lehet akár . ebben szeretném a segítségeteket kérni , bármilyen elborult ötletet szívessen fogadok . aki látogatja a fansite-ot az majd megtalálja a topic-ot , aki nem nos annak ide várom az ötletét :idea: .

nos, ez érdekes téma :D én elkezdtem csinálni magamnak december 5-én egy Stalker guidet ám letöröltem a gépről de megvan kinyomtatva hál istennek. Jim egyébként valahogy azt a pdf-et elküldhetnéd nekem mert jó az ha megvan :) szóval szerintem nagyon jó ötlet ez a guide gyártósdi lehetne fegyverekről, artifactokról isvagy épp mutánsokról, vagy a térképekről, de ha nem ennyire a játékból gondoltad akkor lehetne a sikeresebb modokból is akár :) én nagyszerű ötletnek tartom ezt és támogatom mihent a gépem nem lesz túlterhelve (mit lehet ezellen tenni ha túlvan terhelve? lol2 ) lehet besegítek én is valamiben :) imádok ilyenekkel foglalkozni

látom van itt ötlet bőven , vegyél fel msn-re osztán ott tudunk diskurálni :roll:

1.A Clear Sky-ban a ruha és fegyver fejlesztések,ahogy olvastam,nem teljesen érthetőek a játékosok számára.(előttem se teljesen)
Arra gondolok,hogy egy bizonyos fejlesztés milyen fejlesztést zár ki a jövőben.(Lásd kék éjjellátó)
Ha le lenne írva a fejlesztések közötti összefüggések,az sokat segítene
2.Relikvia-receptek,tapasztalatok
Mit hogy kell csinálni,mikor,stb.
Egyenlőre ennyi.
Ha úgy gondolod,hogy érdemes velük foglalkozni,én is próbálok infót gyűjteni a témában.

ez is nagyon jó ötlet , viszont ezt megvalósítani már kicst komplikáltabb , de megérné :D

Vissza
Top Alul