Tarkovszkij - Stalker (1979) - [A Film]

• Témaindító Témaindító bg_
  • Kezdő dátum Kezdő dátum

bg_

New Member
Csatlakozás
2007.03.20.
Üzenetek
45
Reakció pontszám
0
halihó!

épp most értem a film végére. szerintem mindenkinek meg kell néznie. zseniális. nem véletlen, hogy fent van a imdb top 250-es listáján (#192).

annyi hasonlóság van:
-csavardobálás
-elzárt zóna, amit katonák őriznek
-a játék kinézete pl érdekes elegye a filmbéli és a csernobil környéki képi világnak
-a filmben a stalker csont úgy néz ki, mint strelok :-) : orosz fej, szőkés haj, enyhe borosta, ha nagyon úgy akarom látni, akkor még az arca is hasonlít
-a szoba, ahol kívánni lehet (nem mutatják, de maga a léte)
-van egy hely a filmben, ahol a szoba tele van homokkupacokkal, ott amikor az író ül a csőnél, van mögötte egy képződmény, ai ugyanúgy néz ki, mint a wishgranter
-a főhős a filmben fetreng a növényzetben, pont mint strelok az egyik végevidiben
-képi hasonlóságok: elhagyott járművek, burjánzó növényzet, romos épületek, hulló csempe, mindenfelé elszórt cuccok, elhagyott helyen mégis működő dolgok
-dzsipp, igaz itt land rover és nem uaz :-)
-bár, ahol találkozik a stalker a többiekkel (itt a zónán kívül)
-a kívánságszoba itt is átverés, csk látszólag teljesít
-kívánságok: gazdagság, örök élet

ezek csak azok, amik nagyhirtelen eszembejutottak....de a filmet nézve végig visszaköszönnek a játékban már látott momentumok. nem csak az alapötletet, hanem nagyon sok részletet is.
nem tudom hol forgathatták, de iszonyat jó helyszíneket találtak. valószínüleg valami elhagyatott gyárban készítették a film nagy részét, tető minden bizonnyal hiányzik, ezért minden vizes, nedves, nyirkos....telitalálat.

érdekes módon ahogy néztem a filmet, többször eszembe jutott, hogy valszeg a 'kocka' készítői is láthatták a filmet. :-) ahogy mindig valamelyikük megy előre kipuhatolni az esetleges csapdát, a többiek meg hátulról figyelik gyanakodva. meg ahogy dobálják a csavarokat...

akik mindezek után, illetve a játékból kiindulva akciót várnak, azok nagyon nagyot fognak csalódni. a film negyedóra híjján 3 órás! a teljes stáblista 8(!) fő, ebből 90%ban a 3 főszereplő látható :-) nagyon vontatott, nagyon nyugis, nagyon elgondolkodtató...olyan tipikusan oroszos, önmarcangoló.
de a hangulat az nagyon ott van!

bg_

KINO_Stalker_front.jpg

szerk. - pYura

Kanyhalos":2pk6ev6e mondta:
Tudsz adni linket ahonnan magyar szinkronnal vagy felirattal le lehet tölteni?

több nagy magyar torrentoldalon is fent van (...)
illetve lehet kapni akciós dvdként minimáláron.

bg_

jah, és nagy hasonlóság még, hogy a filmben is verselgetnek, amikor elkapja őket az ihlet :-)

bg_

A Tarkovszij féle filmek általában véve mind nagyon jók. Kell hozzájuk egy kis ész is, hogy megértsd a mondandójukat :wink: Én is láttam a filmet, olvastam a könyvet, és a novellát, amből a film készült. (Piknik az árokparton, és a Stalker) Akit értdekel fenn van a http://f451.anyag.info/linken, itt még van rengeteg más sci-fi regény is.
Esetleg nincs valakinek meghívója az slp.dwalin.ru oldalra? én is digiznék regényeket. :roll:

Warez jellegű hsz-kat töröltem, ne csináljatok már plusz munkát :roll: csak be kéne tartani a szabályzatot. Aki nagyon meg akarja nézni úgyis megtalálj a módját.

Nekem van egy osztálytársam aki még SOHA nem töltött le semmit vegyetek példát róla... (nekem nem sikerült :P ) Most nézem egyébként a könyvet érdekes... ajánlom

Téma lezárva, topik átkerül a Társalgóba, ha szeretnétek a könyvnek is külön topikot, nyissatok neki! :) - pYura

Nos, már megvan a film, most néztem meg. Nekem tetszik, nagyon ütős a hangulata, bár egy kicsit vontatott úgy a közepe tájától. Összeségében jó, csak túl hosszú fölöslegesen.

A filmet én is láttam. Rendkívül jónak tartom.
Ami a játékkal való hasonlóságot illeti:
Valóban átvették a hangulatot, zónát és általában a köré
fonódó mitológiai szemléletet. (Vajon használható rá ilyen erős kifejezés?)

Tipp: nézzetek kicsit alaposabban körbe kis hazánban is! Mióta megismertem
ezt a világot, rendeteg hasonló helyet találtam itthon is. Egy két elhagyott ipari területen úgy éreztem, mindha a zónában járnék.

Viszont vegyétek figyelembe, hogy a film Csernobil előtt készült. !

A vontatottsággal kapcsolatban más véleményen vagyok.
Szerintem kifejezetten üdítő egy ilyen lassú, békés filmet megnézni
ebben a felgyorsult világban. Pihentető. Legalábbis nekem.

./off
Kanyhalos!

Jó az avatarod! eljen

szerintem ha csernobilis témát akarsz akkor valahonnan szerezd meg a battle of chernoby-lt

(egyébként a film és a játék között nagyon nagy a külömbség pl: a zóna az nem csernobil

bevallom szégyellem hogy nem ismerem ezt a játékot de mesélj rola pár dolgot pl milyen típusu grafika sztori valamilyen vezetőszál? milyen ez a battle of chernobyl?

A Stalker film szerintem többnyire azoknak tetszik, akik ismerik ezt az univerzumot, aki nulla tudással vág neki az kb semmit nem fog érteni belõle, vagy ha igen akkor se fog tetszeni neki, mert semmilyen mai típusú effekt vagy akciójelent vagy ágyjelenet stb...semmi ilyesmi nincs benne, az egész egy filozófikus, mélyen elgondolkodtató múvíí.

ettől a filmtől ezt is várná a laikus, ide nem kell számítógépes trükkgrafika, szerelmi szál, ágyjelent semmi rózsaszín idilli dolog. ez kőkemény valóság.

Hát mondjuk valóságnak azért nem mondanám a Wish Grantert meg a Gravitációs Anomáliát, de még a Húsdarálót sem... :lol:

ez csak nézőpont kérdése... egy skizofrénnek az a normális ha minden nap elrabolják az ufok... ( én nem vagyok semmilyen értelmi csökkent)

Vissza
Top Alul