Sztrugackij, Borisz - Stalker - Piknik az árokparton

Kimmuriel

New Member
Csatlakozás
2007.08.09.
Üzenetek
650
Reakció pontszám
0
Hely
a Zóna
Webhely
kimmuriel.extra.hu
Rögtön bedobnék egy pár kérdést:
Olvastátok már?
Milyen?
Nekem megvan elektronikus formában, de utálok monitorról olvasni, ezért szeretném megkérdezni, hogy kapható-e még kereskedelmi forgalomban? Látta már valaki egyáltalán könyvesboltban? Nekem nagyon fáj rá a fogam... :|

stalker.jpg
41209.jpg

Lidérckocsonya, leydeni korongok, tüzes pihe, ördögkáposzta, szúnyogpilis a Zóna különleges tárgyai, melyeknek az ember nevet adott, jóllehet semmit sem tud róluk: nem tudja, miből vannak, milyen fizikai törvényeknek engedelmeskednek, mire szolgálnak, milyen lények hagyták itt őket, talán csak piknikezve egyet a Föld (?) nevű árokparton egy csillagközi útjuk során. A különös tárgyakat és jelenségeket tudósok vizsgálják világszerte, s mivel a feketepiacon is óriási az értékük, a stalkerek azok az emberek, akik bemerészkednek a Zónába gyakran maszekolnak is. Ilyen stalker a mű főhőse, Redrick Schuchart, a Földön Kívüli Civilizációk Kutatóintézete Marmonti Részlegének laboránsa is, aki hol állami tudományos intézeteknek dolgozik, hol maszek megrendeléseket teljesítve kockáztatja életét a Zónában... És végül megtalálja a Gömböt a Zóna legrejtélyesebb tárgyát... Kiváló ötlet, hátborzongató hangulat, félelmetes kalandok, s ugyanakkor: mélyen elgondolkoztató parabola részint a szabadságát és boldogságát kereső ember és az állam konfliktusáról, részint az örök emberi megrendülésről az univerzum felfoghatatlan titkaival szemben... A Sztrugackij testvérek 1972-ben (magyarul 1984-ben) megjelent regénye ma már a sci-fi irodalom klasszikusának számít, a regény alapján készült Tarkovszkij-film pedig a filmművészet klasszikus alkotása. Kötetünk a regényt és a Sztrugackij testvérek által írt forgatókönyvet is tartalmazza.

szerk. - pYura

Na jó, de ez csak egy általános ismertető, én pedig arra volné kíváncsi, hogy kinek mi a véleménye róla külön-külön! Azt a leírást ismerem.

A Pre témáknál volt egy szoba, de az le lett zárva, azért lehet olvasgatni:
http://stalker.hardwired.hu/forum/viewtopic.php?t=17

Amúgy az én véleményemet többé-kevésbé tükrözi az oldalon található leírás (tekintve, hogy én írtam).

A könyv majdhogynem jobban tetszett, mint a film. Talán mert nem annyira lehangoló (nem mindtah ez a filmnél baj lenne).

Kb. mindehol lehet kapni magyar nyelven.
Ha úgyis megrendeled, legalább ne reklámozd, hogy leszedted :!:

leszedtem beleolvastam elejébe h jo e
jó.
szal megrendelem könyvesboltban mert nem akarom h kifolyjon a szemem a monitor előtt...

hispan1":24ji5nnx mondta:
Kb. mindehol lehet kapni magyar nyelven.
Ha úgyis megrendeled, legalább ne reklámozd, hogy leszedted :!:
én már régebben akartam de szegeden szokás szerint csak használtan lehet kapni vagy nem is lehet :lol: :lol: :evil:

És ahasznált miért nem jó? :)
Bölcsészként hozzászokik az ember :D Meg én amúgy is imádok régi könyveket rendbe tenni.

figy az újat talán jobban magadnak érzed..mondjuk énis vettem honvéd gázmaszkot kb 20 évig volt a faszinál eladta nekem megjött postával és kb majdnem köszöntem neki mint vmi régi jobarátnak :F

Én ma voltam a Libriben, természetesen nem volt egy darab sem. Ami inkább aggodalomra ad okot, az az, hogy megnézték nekem az összes Libri könyvesbolt adatbázisát, és össz-vissz egyetlen helyen akadt egy darab, azt mondták amúgy a kiadónál is elfogyottt (magyarán nem tudnak rendelni, aztán lehet, hogy csak benézte a csaj). Még nem mondhatom el, hol van az az egy, mert végső megoldásként én fogok lecsapni rá... fogatlan Próbálkoztam egy másik könyvesboltban is, ott se volt, viszont azt mondták, hogy tudnak belőle rendelni, 2 nap, míg megérkezik kábé. Ha nem tudnak szerezni, akkor lenyúlom azt az egy szem példányt a világ másik végén lévő Libri boltban, mindenestre reménykedem, hogy megérkezik a megrendelésem... :roll:

hát marha jó hogy az egyik tud rendelni, a másik valszeg azt se tudja h mi fán terem a stalker szal ez bonyolult dolog lesz midnenkinek szerintem ...

Még mindig nem telefonáltak, hogy megérkezett volna a megrendelésem, pedig már lejárt a két nap... Azt hiszem mehetek kijátszani az utolsó ütőkártyámat... :|

Vissza
Top Alul