Szakkifejezések, technológiák

hispan

New Member
Csatlakozás
2006.06.23.
Üzenetek
13,102
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Webhely
hispan.hu
Mi micsoda a számítástechnikában?

Hallottál egy új technológiáról, de fogalmad sincs, mi az? Érdekel, hogyan működik egy hardver? Itt kérdezz, és megpróbálunk válaszolni!

Pattanásos Pistike első kérdése":v9lh2llx mondta:
Mi az az új dolog, amit az ATI csinál most, és valami tesszellátor a neve? Komolyan, én kérdezem :)

Ha már van ez a topik:
Mi a különbség a 32 bites és a 64 bites gépek között? Az utóbbi gyorsabb, nagyobb teljesítményű vagy valami hasonló? Tényleg nem tudom :oops: .

Mi a különbség a Windows 32 bites és 64 bites változatai között?

A 32 bites és a 64 bites kifejezések azt a módot jelölik, ahogyan a számítógép processzora (más néven CPU) az információt kezeli. A Windows 32 bites és 64 bites változatai tulajdonképpen a 32 bites vagy 64 bites processzorral rendelkező számítógépeken való alkalmazhatóságot jelölik.

A Windows 64 bites verziói nagyobb memóriát tudnak kihasználni, mint a 32 bites verziók. Ezzel csökken a memóriában a lapváltási folyamatokkal töltött idő, mivel több ilyen folyamat tárolódik a merevlemez helyett a véletlen elérésű memóriában (RAM). Más szóval, ez növelheti az alkalmazás általános teljesítményét. További részletekért lásd a Különbségek a 32-bites Windows Vista és a 64-bites Windows Vistaverziók között témakört találja.

Forrás: http://windows.microsoft.com/hu-HU/wind ... -questions

A 128 kettes számrendszerben így néz ki: 10000000 ez pont 8 bit hosszúságú. 8 biten a legnagyobb felírható szám a 255 ami kettes számrendszerben így néz ki: 11111111. 32 biten a legnagyobb felírható szám: 2^32, 64 biten 2^64. Tehát a 64 bites procik nagyobb számokkal tudnak dolgozni, ezért lehet 64 biten 4 gigánál több ramot megcímezni. 32 biten maximum 2^32 = 4,294,967,296 byte(4GB) ramot lehet, 64 biten pedig elméletben 16 exabyte-ot lehetne megcímezni, de Windowsok ha jól tudom 198Gb-ig képesek rá.

Szerk: Eh, Blackacehun megelőzött, mind1

Így van. Mellesleg szeretnék én annyi ramot, hogy a 64 bites windows ne tudja megcímezni :D:D:D

Nos utána néztem, 192 GB ramot tud a 64 bites Win7 ultimate megcímezni és hát igen, elég nagy szám az a 192giga :D

hát bizoyn nagy és még most sincs olyan lap kereskedlemi forgalomban amibe belehet pakolni 192gb-t :D adtak most ki de azok még csak 96gbt bírnak el ha jól tudom

szerverbe , lehet pakolni , a pcworld-ben volt egy cikk , hogy az f1es istálóknak milyen gépeik voltak , előszedem , aztán megnézem az adatokat belőle .

de a szerver op rendszerek max 2TB-t tudnak kezelni :D szval a 192gb az eltörpül mellette :D

Most találtam:

USB 3.0 hubcontroller
2010. január 6. 18:16
Genda Csongor Zoltán

A VIA a CES-en fogja bemutatni a világ legelső hubokba építhető USB 3-kompatibilis modulját.

A VL810 Superspeed Hub Controller az első olyan termék, amely támogatja az új generációs USB interfészt, ami lehetővé teszi már az 5 GBit/s sebességű adatátvitelt is. A 80 nanométeres technológiával készített eszköz energiaigénye a gyári adatlap szerint minimális. Az ezen csipre épülő hubok képesek lesznek egy időben négy készüléket is kiszolgálni, s természetesen kompatibilis az eszköz a régebbi verziókkal is, vagyis a jelenleg elterjedt USB 2.0-s porttal felvértezett készülékeket is tudja majd kezelni. Néhány gyártó már piacra dobta az új szabványt támogató termékeit, ilyen például a Buffalo USB 3.0-s merevlmeze.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor jelennek meg az első ezen controllerrel felszerelt alaplapok és elosztó rendszerek.

Forrás: http://hirek.prim.hu/cikk/76167/

lol2 lol2
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="437" height="370" id="viddler_3febfd8b"><param name="movie" value="http://www.viddler.com/player/3febfd8b/" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><embed src="http://www.viddler.com/player/3febfd8b/" width="437" height="370" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" name="viddler_3febfd8b"></embed></object>

jó dolog lehet ez , de napsütésben is :D ?

Biztos adnak hozzá egy fény visszaverő fóliát is :D

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul