Stargate: Universe (2009)

De azt is ki találhatták volna, hogy pl. a Marson van valami régi, nagyobb fajta kapu (direkt hajóknak kitalálva) azokból az időkből, amikor még ott is volt élet és azon keresztül jöttek volna leigázni a Földet, ha nem is fénysebességgel de a földi technológiákhoz képest valami gyorsabb módon és máris meg van oldva a probléma (annyi, hogy kétfajta kapu lenne, ami szerintem még belefért volna a filmbe). Végülis mindegy, ezen már úgy sem lehet változtatni.

Sajnos pont az a baj, hogy túl sokfajta kapu van már így is.

Az alap kapu volt a legjobb, önmagában forgó tárcsázókörrel, vagyis ha feltöltötte az ember, akkor tárcsázó nélkül is kifogástalanul használható volt.

Aztán jött a pegazus-szabványú kapu, ott már megbukott a független kapu ötlete, mert nem volt rajta önmagában használható tárcsázó szerkezet, csakis egy külső dhd-vel lehetett tárcsázni, ami sérülékeny, elveszhet, stb... Halott dolog.

Erre most itt van a végzet-szabvány, a tökéletesen használhatatlan kapu szimbóluma: nem tud önmagában tárcsázni, de nincs hozzá tárcsázó sem! Ha nincs egyfajta PDA-d, amivel tárcsáznál, akkor a kapu meg sem mozdul, arról nem is beszélve, hogy az a szerencsétlen kapu már nem is állhat önmagában, mert csak egy alapzaton tud forogni. Nem kell ecsetelnem: ezerszer sérülékenyebb, körülményesebb, több a hibalehetőség és bonyolultabb a szerkezet.

Azt várná az ember, hogy egy csillagkapu-sorozatnak nem kell mindig új kapukat felvonultatnia, mert az alap konstrukció tökéletes volt (sőt, ami azt illeti, a legtökéletesebb kapu magában a filmben szerepelt, mert meg volt jelölve rajta a kódoló ékzár, ami kijelölte, hogy a kapunak hol a teteje, vagyis a kiérkező objektumok merre fognak nézni).

Így múlik el a világ dicsősége.

Ettől függetlenül ma megnéztem a nyolcadik részt és jó. Mint sorozat, szórakoztató.

Alap darab. Ott folytatódik a sorozat (kb), ahol a film véget ért.
Amúgy ott megszólalásig hasonlít a kapu az eredeti sorozatban szereplő darabra minden elemében, kivéve, hogy annak az eseményhorizontja mögött egyfajta örvény volt (hozzáteszem nem is nézett ki rosszul) illetve amit már mondtam, hogy a legfelső ékzár úgy volt kialakítva, hogy látszódott az éppen rögzített ékzár.

Sajnos amit a forgatáson használtak eredetileg a filmben, az kartonból készült és mikor a sorozat kezdetén megtalálták a Universal raktárában, akkor már nagyon szét volt mállva, így újat kellett csinálni az első sorozatepizódhoz.

Tibi":1gcqcgjh mondta:
A három sorozatra gondoltam összesen ezt a két kaput, kihagyva az Atlantis meg a Universe félét.
Szégyellem, de magát a filmet még soha nem láttam :D

Ha arra a stargate filmre gondolsz, amire én, akkor jobb is hogy kimaradt neked.
meg valljam, a sorozat jobban tetszik. az első alap stargate, aztán az Atlantis.
sajna az univers az amiből nem tom hány rész van, mivel haverommal töltöttem le 3 részt, így csak enyit láttam belőle.

Megy tovább a sorozat, 11 megvolt, 12 ma van, végre kreatív rajzolt űrlények, nehézkes szenvedés az emberekkel továbbra is... de azért élvezhető.

Vissza
Top Alul