Stargate: Universe (2009)

hispan

New Member
Csatlakozás
2006.06.23.
Üzenetek
13,102
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Webhely
hispan.hu
Stargate Universe (Csillagkapu Univerzum)

Várható bemutató: 2009. nyár vagy később
Alkotók: Brad Wright, Robert C. Cooper

EGY ÚJ SOROZAT SZÜLETÉSE

Ahogy sok éve a Csillagkapu: Atlantisz esetében, itt is mozifilmként merült fel az új széria ötlete, és ahogy az első spin-off-nál, a Csillagkapu Univerzumnál is ezt az ötletet végül a TV képernyőkön láthatjuk majd viszont, nem pedig a mozivásznon. A film ugyan mindenképpen egy új sorozatot indított volna útjára, Brad Wright és Robert C. Cooper producerek inkább úgy döntöttek, hogy a film ötletét az egész sorozatra kiterjesztik.

Eredetileg az alapkoncepció nagyon élesen elkülönült volna az első két szériától, azonban amikor az írók átdolgozták a terveiket, a harmadik sorozatot jobban hozzákötötték az eddigi mitológiához. Ennek ellenére az Univerzum sokkal távolabb lesz a SG-1-tól és az Atlantisztól, mint most az Atlantisz az SG-1-tól. A Csillagkapu Univerzum tehát teljesen a saját lábán fog állni.

Brad Wright és Robert C. Cooper a két Csillagkapu DVD-film, a „The Ark of Truth” és a „Continuum” befejezése után kezdtek el igazán dolgozni az új sorozaton. Terveiket azonban félbeszakította az Amerikai Írószövetség (WGA) sztrájkja, így a tervezett 2008-ról későbbre csúszott.

Cooperék elárulták, hogy számukra jelenleg nagyon jó az évente 2 DVD-film készítése, és főleg Wright nem igazán lelkes, hogy visszatérjenek az évi 40 TV-epizód formulájához, ami 3 éven keresztül eléggé kimerítette őket. Persze nem zárkóznak el teljesen a párhuzamos futtatás ötletével szemben, de elképzelhető, hogy megvárják az Atlantisz végét (közben készítenének még 1-2 SG-1 filmet), főleg, hogy az Univerzum az eddigi legdrágább Csillagkapu-sorozat lesz, így valószínûleg az előmunkálatok is sok időbe fognak telni.

Mindemellett biztató fejlemény, hogy mind az MGM, mind a SciFi csatorna izgatottan fogadták az új sorozat ötletét.

A TÖRTÉNET

Az ősök (más néven Elődök, Lantisziak, Alteranok) több millió évvel ezelőtt érkeztek meg a Tejútrendszerbe, ahol elvetették az élet csíráit, majd a különböző bolygókon Csillagkapukat kezdtek el lerakni, hogy megkönnyítsék a kifejlődő civilizációknak az egymással történő kapcsolattartást.

Az idő előrehaladtával azonban nagyon vágytak olyan idegen fajokkal találkozni, akik hozzájuk hasonló fejlettségi szinten álltak, és akikkel így kicserélhették volna a tudásukat. Ezért két hatalmas csillaghajót küldtek el az univerzum egy ősöreg szegletébe: az első hajó járt elöl, ugyanis ez gyártotta és rakta le az új Csillagkapukat az idegen világokra; majd ezt követte a második hajó, amelynek legénysége a felderítést végezte. A felderítők a Csillagkapuk 9. ékzára segítségével juthattak vissza az ûrhajójukra.

A küldetést azonban megszakította a Tejútrendszerben tomboló vírus, így az ősök egy csoportja Atlantisszal elmenekült a Pegazus-galaxisba, egy másik felemelkedett, a többiek pedig lassan kihaltak. Így a felderítő hajó a világmindenség mélyén leállt, a kaputelepítő hajó pedig robotpilótával folytatta tovább útját. A Földön a tudósaink felfedezik e hajók létezését, és azt is, hogy miképpen lehet eljutni járuk, így egy új expedíció szerveződik.

Ezzel a Csillagkapu Univerzum teljesen fel fogja fedni a Kapuhálózatok rejtélyét. Már az eredeti Csillagkapu mozifilm óta ismert, hogy a galaxison belüli kapucímek hét ékzárból állnak, a galaxison kívülre pedig nyolc ékzárral (és nagy mennyiségû energiával) lehet tárcsázni és mindkét esetben az utolsó ékzár jelöli a kiindulópontot, esetünkben a Földet. A kilencedik ékzár bevitele valószínûleg még több energiát fog igényelni.

Ezeken kívül mit tartogat még az új sorozat, amit még nem láttunk? Olyan népek, fajok egész arzenálját, akik az emberiséggel ellentétben nem az ősök tevékenységének köszönhetik létüket, hanem nagyrészt maguktól fejlődtek ki (tehát elvileg nem emberszerûek), és vagy csodálkozással, vagy ártalmasabb szándékokkal figyelik, ahogy az univerzum fiatalabb szegletéből jött, friss energiával teli ûrhajók megjelennek öreg világaik felett.

A SZEREPLőK

Megbomlik az eddigi Csillagkapu sorozatokban megismert „egy csapat – egy bázisparancsnok” felállás, mivel az ős felderítőhajó egyrészt nem lesz a hagyományos értelemben „bázis”, másrészt az adott csapat sem lesz feltétlenül 4-5 tagú. A karakterek mindenesetre továbbra is főleg a Csillagkapukon keresztül fognak közlekedni.

Bár az is lehetséges, hogy teljesen új karaktereket fogunk látni, a készítők fenntartják annak a lehetőségét, hogy a Csillagkapu: Atlantisz Dr. Rodney McKay-éhez hasonlóan (aki a spin-off indulása előtt kétszer már szerepelt az első sorozatban) itt is legyen egy régebbről ismert szereplő. A rajongók körében főleg Dr. Daniel Jackson és Jonas Quinn népszerûek e tekintetben, azonban korábbi interjúk alapján Jackson biztosan nem szerepel a készítők terveiben.

Emellett, míg az Atlantisz főszereplőgárdáját ismeretlenebb színészekkel töltötték fel, Brad Wright most egy ismertebb húzónevet szeretne megnyerni a Csillagkapu Univerzum egyik főszerepére, aki (mint 1997-ben Richard Dean Anderson) még jobban felcsigázná a várakozásokat, és még újabb éreklődöket vonzana a Csillagkapu világába.

AZ ELLENSÉG

A Csillagkapu Univerzum szintén új lesz e tekintetben, legalábbis a franchise-on belül: az új csapat nem fog olyan ellenséges fajjal találkozni, amely meghatározná az egész sorozat cselekményét, ahogy ezt az SG-1 esetében a Goa'uldok és az Ori, az Atlantiszban pedig a lidércek tették.

Ezúttal sok ellenfél fog felbukkani, akik közül egyik sem lesz teljesen domináns, legalábbis a sorozat elején. Mivel azonban a mostani sci-fi sorozatok történetei általában egy meghatározott ellenség köré szoktak szerveződni, a SciFi még dönthet úgy, hogy ezt a formulát itt is beveti, tehát e téren a koncepció még változhat.

(eredeti hír: http://www.csillagkapu.hu/hir.php?ID=1268)

Jól hangzik :D eljen eljen eljen . Az Atlantis-ból csak annyit láttam, amennyit a tv2-n leadtak, tovább valahogy nem is érdekelt. Remélem ez kicsit jobb lesz :) .

Én nézegetem monstanában az Atlantiszt, már a negyedik évad végénl vagyok, kicsit infantilis néha, de jó. Az új sorozat ötlete viszont szerintem is igen jó! Magam sem találhattam volna ki jobbat, elvileg pénz is lesz rá, szóval szerintem sikeres lesz...

Hát az eddigi össszes rész itt hever mellettem, szóval... nem tudom érdemes-e bele vágniuk, talán lehet hogy valami egész jót hoznak össze de az biztos hogy nem lessz hosszú életű (szerintem). A SG-1 első 6 évadjában kimerítettek elég sok ötletet hogy mi lehet a galaxisban, mi történhet ha "beüt valami gikszer". Nem hinném hogy ezt olyan sokáig tudnák elvezetni hogy az érdekes legyen még 5-6 évadon keresztül, pl.: az Atlantiszt ha jobban megnézi valaki akkor már tényleg csak a végét húzzák-halasztják. Mint azt már beszéltük 1szer a sorozatok eltávolodtak az eredeti gondolattól -> SG-1 utolsó 2 évadon keresztül szinte "full" Ori és kevés Ős történet & kapu mitológia, Atlantisznak köze nincs a kapuhoz csak az Ősök hibáit ismétlik és az Ősök felfedezéseit kutatják (hozzáteszem eddig 1 részben sem volt szó az ős technológiák hasznosításáról a Föld részére ami lényegében az expedíció 1.es számú feladata, pl.: Ős pajzs, Ős hajtónű, Ős "atomjaira szétszaggató" drone fegyverek integrálásáról :D, dehát biztos nem olyan egyszerű mint felrobbantani egy napot :D ). A spin-offokat; híreket olvasgatva nem nagyon érdemes ebbe belevágniuk, de ez érthető mert azért mégiscsak 14 évad élményeit már leírták - leforgatták kissebb-nagyobb sikerrel :) . Mindenesetre remélem sikerül összehozniuk stabil és érdekes 4évadot az új sorozat keretein belül (a stabilt az Atlantiszi "mit nem raktunk bele a SG-1be és úgy csináljuk meg ezt az évadot" nem1 című évad levezetésre gondolok). Ez saját vélemény bocs ha valaki nem így gondolkodik fogatlan.
hispan1":lwyh09rr mondta:
Az új sorozat ötlete viszont szerintem is igen jó!
Bocsi de ezt már "ellőték" az Atlantisz indulássa előtt is és nézd mi lett belőle... :cry:
De reméljük a legjobbakat és hajrá fiúk.

DualFilter: egyetértek abban, hogy az eredeti ötlettől eltávolodtak, valóban kevesebb a mitológia és a kapu, de azért van, amivel vitatkoznék, például: kimerültek az ötletek (LOL, csillagkapunál több ötlet egy sorozatban nincs), végét járja az atlantisz (5 évadot megérni egy 10 évados anyasorozat mellett már önmagában hihetetlen, és még hol a vége?), technológiák beemelése nincs (LOL, minden, amit a kapun kívül felépítettek, beemelt technológia, úgy mint: fegyverek, csatahajók, vadászok, energiaforrások, virtuális technológiák, nanotechnológia, gyógyszerek meg még ki tudja, mi).

Szóval, szerintem a harmadik sorozat ötlete egyedi (végre megválaszolódik a hálózatépítés kérdése) igen jó, van még mit mondani és rengeteg ötlet van még, amit meg lehet csinálni...

Persze, el is lehet cseszni, mint ahogy ezeket a DVD filmeket is elcseszték, de szerintem most az indulás igen bíztató.

hát reméljük a legjobbakat, csak kissé pesszimista vagyok mióta olvasgattam az Atlantis 5-évadjainak spoilereit... Arra mondjuk kiváncsi leszek honnan indul majd a sorozat, szerintem Atlantiszon kellene valamit találniuk de majd kitalálnak valamit.
Remélem úgy hozzák össze hogy lessz azért köze a játékhoz, mondjuk az asgardokat nem tudom hogy élesztik föl...

Miért kéne őket feléleszteni? Mondjuk azt nem értem, miért kellett megölni őket az utolsó részben, semmi értelme nem volt, de erről még feléledniük sem kell...

a csillagkapu.hu-n írták valahol (bocs de most nem keresem meg a linket) hogy a sorozat és a játék között lessz sok hasonlóság, meg hogy a sorozat utalni fog a játék 1-2 elemére és ugynígy fordítva is. Namármost a játékban elvileg lesznek asgardok ilyen kis droidokkal fognak mászkálni és most jön a képbe hogy ezeket a kis szürke lényeket egyszerűen kb.10 perc alatt kidobták a sorozatból lol2 (lásd utolsó rész). Na akkor ezt hogy oldják meg kérdem én?
http://worlds.csillagkapu.hu/?page=kasztok

a másik meg hogy láttál már a daedaluson ős pajzsot v. dronokat? -> sz.tem csak asgard van rajta, meg 1 részben sem említettek semmi ős fejlesztést sem a föld számára :cry: (kivétel az ős bázis, de az meg oda lett rakva már mikor :D)

Jó, elismerem, az ős technológiák beemelése lassan halad, de könyörgöm, hát az egész sorozat egy ős technológiára, a csillagkapura épül! Ami meg pl a cirkálókat illeti, nem egyet ZPM lát el energiával...

Továbbra sem tartom fontosnak, hogy az asgardok visszajöjjenek, szerintem mikor a játék fejlesztésébe belevágtak és leraktál az alapokat, még nem tudták, hogy az asgardok ki lesznek rakva, szóval ennyi különsbség bőven belefér...

Juteszembe van kézikamerás Continuum trailer, lesz benne RDA is :)

http://www.youtube.com/watch?v=II52g4ulAmk

Szerintem a jó öreg CSK-1 lenne az igazi Daniel Jackson ,Jack Oneill,Samanta Carter,Tilk.
Persze ez csak az én véleményem !

Csak elindult ez is, így 6 rész után le is esett (igen, kicsit el vagyok havazva).

stargate-universe-scifi-logo.jpg

Megvolt a szezonpremier, vegyes érzelmekkel, de pozitív benyomással. Egy-két dolgot kiemelnék amellett, hogy ajánlom mindenkinek. Rendezői hiba, de a nagy pillanatok kimaradtak. Valahol megfogták a hatásos részeket más szemszögből, kicsit drámaibban, de sok helyen elszalasztották a hangulatcsinálást. A forgatókönyvben vannak vicces dolgok, például a kilencedik ékzár kódolásához szükséges energia egy bolygó magjából származik, holott olyan fegyverrendszereket építettek korábban is, amik bolygó méretű objektumokat pusztítottak el. Érezzük az ellentmondást? Meghát miből állna pár ZPM-et összekapcsolni, stb... nem baj. Az már viszont baj, hogy a kilencedik ékzár meg a kilenc kódos cím meg ez az egész nem lett kitalálva. El lett szalasztva a "hoppá" pillanat. Pedig annyi ötlete volt a fanoknak erre... Hát, ez jutott. Kaptunk egy kis Amandát, egy kis O'Neillt, kellett volna több is, Jackson csak videón, átkötés lehetett volna erősebb.

stargate-universe-sdcc-poster.jpg

Ami jó volt: a hangulat el lett találva, a főszereplő tudós is eddig meg nem valósított, fura karakter, van neki mélysége... (a többiek, na igen... nem is emlékszem rájuk, ez kicsit fáj, olyan semmilyenek). A díszlet, a grafika első osztályú, egyedi, a kaput megint megváltoztatták (személyes tragédia), de sebaj. Elvégre ebből csak 1 van... majd ha önti a többi kaput, szeretni fogjuk (vagy valami ilyesmi).

stargate_universe_gate_room.jpg

Látok esélyt rá, hogy egy pár évadot ez is megéljen, annyi van benne. Ha nem nagyolják el a továbbiakban és nem lesz bugyuta, mint a végén az Atlantisz, akkor egy darabig pótolja az űrt.

hat ha vmi jo a csillagkapubol akkor azaz elso 10 evad. azokat barmikor megtudom nezni mert nagyon jok. megunhatatlanok. de aztan amikor atlantisz elkezdodott hat akkor kiderult szamomra h az egy rakas sz*r. es mitne mondjak ez se tunik nagyon jonak. oan mintha atirtak volna z egeszet egy mostani idonek megfelelo effektekkel es diszletekkel.

Azért nem. Eleve itt a megérkezés nem tervszerű. Korlátozott készletekkel, elégtelen felszereléssel egy olyan szituációba csöppentek, ami az eddigieknél kritikusabb. Ez ad egy alaphangulatot neki, ami nem pozitív, inkább izgalmas. Eddig ilyen nem volt, meglátjuk, mi sül ki ebből.

Igen, ez itt a gond: gyakorlatilag a kapuknál gyorsabb utazási módok garmadájával állunk már szemben, a kapuk kezdik elveszteni a jelentőségüket (és mindez 10 év alatt, miközben évezredekig megkerülhetetlenek voltak, ez a vicc).

Végülis több száz évados sorozatokat se lehet készíteni :D . Ha meg az időben ugranának egy nagyot, akkor meg a film vesztené el az értelmét. Szerintem az egészet ki kellett volna hagyni, kezdve Apophis hiperűrsebességes űrhajóinál, az csak a Millenium Falcon-hoz illik <:D> .

Pont erre gondoltam én is, az volt az első dolog, ami túl gyorsan haladt...
Viszont el kell ismerni: ha nincs valódi fenyegetés a Föld számára űrhajók formájában, akkor nem egy nagy feladat megvédeni a bolygót... Lehet ha csak kapuk lennének még mindig, nem lett volna ennyi évad az SG1-ből...

Vissza
Top Alul