Saját konfiguráció

Csudajó :D . Nézegettem 1156-os alaplapokat meg processzorokat, de az meg megint minimum 25-30.000 Ft plusz költség lenne.

Processzorban még esetleg ezen gondolkodtam:
Pentium IV Core2 Duo E7500 2,93GHz 3MB 1066FSB.+ hűtőv.dobozos - 29 280,- Ft

Annyi a különbség a E6500-hoz képest, hogy 1 MB-tal nagyobb a cache, megéri vajon 6000 Ft-tal többet költeni rá?

de miér pentium 4...... nem értem , miért.... köszönöviszonyban nincs a p4-el , o4-et már nem nagyon lehet kapni, akkor miért :D ?

Igen megéri mert a Core2Duo megosztja a cache-t és úgy használja egyik mag 1.5 MB a második szintén 1.5 MB-t a Core duo ezzel ellentétben felváltva használja a cahe-t ezért lassabb mint a Core 2 Duo (én így hallotam a szakembertől lehet h vmit kihagytam de én így tudom

Ööö tehát akkor Dual Core E6500 helyett Core2 Duo E7500 jobban megéri, kössz az infót. ipon.hu-n azt írták hogy nem éri meg, mert majdnem ugyanaz a teljesítménye mind a kettőnek, azért kérdeztem.

Jim67":1wxu41eb mondta:
de miér pentium 4...... nem értem , miért.... köszönöviszonyban nincs a p4-el , o4-et már nem nagyon lehet kapni, akkor miért :D ?

Nem tudom, de egy másik boltban is ez volt a neve, az ipon.hu meg simán core2duo-t ír <:D> :
http://ipon.hu/webshop/product/intel_core2_duo_e7500_2.93ghz_775_box/37001

hát a teljesítméyne az órajelben ugína za csak mégis a Core2 Duo gyorsabban végzi a számításokat gyorsabb az a lényeg :D

Beleuntam a notiba...

HD3870x2 vs. Zotac 9800GT?

A fogyasztás/teljesítmény arány a fontos.

Használt alkatrészek is jöhetnek, 115 a maximum keret. De lehetőleg szeretném megállni (akár egy jóval gyengébb, de vele arányosan keveset fogyasztó konfigot is bevállalok) 70-80 környékén.

3870x2 az gyosabb mint a 9800gt , ha kevese fogyasztó dolog kell akkor vegyél nettop-ot.

Értem. Segítesz a nettopba beleépíteni egy erős procit, és egy (például) 9800gt-t? :lol:

No, megvan az új vas, apró változással:

- ASUS P5P43TD s775,G43,DDR2,Dual Chanel,6SATA,7.1 hang, GLAN
- Intel Core2 Duo E7500 2,93GHz 3MB 1066FSB.+ hűtőv.dobozos
- GeForce 9800 GT 1024MB PCIE GainWard
- 2 GB 1600Mhz DDR3 KingSton
- 500 GB SATA-II HDD WesternDigital 16MB c. 3év gar.

1 GB-os memóriájuk nem volt, állítólag már nagyon nehez tudnak beszerezniük mert két gigásat gyáártanak orrba-szájba. Így kicsit drágább volt, de ezen legalább már hűtőborda is van. Amit nem figyeltem és meglepett hogy az alaplapon csak egy PS/2 csatlakozó van, szerencsére volt egy usb-s egér is itthon <:D> . Particionálás és telepítés megvolt (a win 7 még hátravan), simán ment minden, úgyhogy kuuva boldog vagyok :D .

ön jól választott , jó szórakozást hozzá :D

Hát igen telepítgetni én sem szeretek mert be kell újra állígatni egy két programot :D meg programok meg mapparendezések h mit hova tegyen beállítgatni neki elég fárasztó és unalmas :D De mi tart neked napokon át rajta csak nem egy két warez cucc még hiányzik :D

Ismerős a rakosgatás egyik vinyóról a másik vinyóra de nekem szerencsém volt h mind 2 Sata-s igy gyorsabb votl sokakl mint ha ide-s lenne az egyik :D. Azt eltudom képzelni h a régi gépednél emgvolt szokva h mi mikor jön be és mikor tötl be most meg hipp hopp :D velem is volt ilyen és én is csak lestem :D

LÁL. HD4650 és 9600gt között vacillált, ezért vett egy 9800gt-t... :lol:

Szerk: A konfigot töröltem, még korántsem biztos... :))

Vissza
Top Alul