Saját konfiguráció

Jim67":2sh2lhoe mondta:
gigabyte p35 alpaplap (ddr3-at is eszi )
intel c2d e4600 ( 2,4ghz )
galaxy 9600gt (gyárilag túlhajtott , 512mb , 256bit )
kingmax 1066mhz (3x1gb)
samsung akármilyen hdd 320gb
pionner dvd író
modecome thinkbell ház
chieftec delta 450wat táp
microsoft media keybord 2009-es példány
trust preadtor egér
creative 5.1 hangfal ( a pontos nevét nemtudom , de árban anno 35-ért vettem )
lg flatron l1919s ( a fenénak kellen wide , nemtudom mi a jó benne.... )
hp laserjet p1005

Hát sztem Jim67 ez kb úgy 70-80.000 Ft-ot érhet most sztem de ez csak gyors fejszámolás eredménye de ha ügyes vagy akkor eltudod adni jó pénzért csak jól kell hirdetni :D

a monitort azt semmiféleképen ne számold bele , meg ha hangfalat sem ,de természetessen lessz hozzá valami monitor , meg hangfal is , ja meg van egy webcamom azt is eladom , én is így körül számoltam , viszont ha szerencsém lessz akkor egyik szomszédom megveszi neki úgyis kell valami jobb gép.

Csak a gép 60-70 körül, ha ügyes vagy. A nyomtatót nem tudom egyáltalán megéri-e eladni (ma már néha több a két patron egy ilyen gépbe, mint maga a nyomtató...). Monitorok szintén olyan pofátlanul olcsók, hogy nem éri meg eladni (egy 17'-es 1280x1024-es Syncmaster LCD SAMSUNG-ot kb 10.000 forintért lehet eladni...)

a nyomtató az lézer , ezzel nem lessz gond , a mostani monitortól nem akarok megszavadulni mert egy jó darab , ez mondjuk 70.000 reális érte (nyomtatóval meg a többi marhasággal ) , az előzöt is ennyiért adtam el , aztán új konfigot meg olyan 140-150 körül (oprendszerrel ) .

Most csaló lopó bűnöző leszek, de minek költesz OP-rendszerre? Azt a csomó pénzt hardverre is elkölthetnéd...

persze ezt én is tudom , hogy úgy olcsób lenne meg minden , de én a másolt oprendszerben egyszerűen már nem bízok , 2 éve vagyok boldog tulajdonosa eredeti osnak és ezalatt nem ment tönkre a gép , lehet , hogy a másik is tejes értékű , de akkor is na :D

akarok gépet frissíteni :) alant meglelitek a régi konfigom (#71707). mivel van egy fain benq e2200hd 22es lcd monitorom, meg van gépház, dvd író, bill-egér -> ezeket szerencsére nem kell vennem :)

tehát ezeket néztem ki: (argep.hu -n)

ALAPLAP: GIGABYTE EP45-UD3LR S775 3 ÉV GARANCIA 22.978 FT
CPU: INTEL PENTIUM CORE2 DUO E8400 3,0/1333/6MB BOX 34.580 FT
VGA: ASUS EAH5770/2DIS/1GD5 1GB/GDDR5 PCI-E 3Év 39.390 FT
RAM: Corsair XMS2 TWIN2X4096-8500C5C DDR2 2x2GB 5-5-5-15 22.300 FT
HDD: WD Caviar Black WD5001AALS - 500GB 32MB cache SATA 3.5" 7.200 RPM 14.425

ez összesen 141e forint :S jövőhéten fogom rendelni. nem sok pénzem van, ezért i7-nek szevasz 1 darabig, meg aztán a vga sem csúcskategória, de a tesztek alapján jó lesz még sokáig. nem szoktam full hd felbontásban játszani, elvagyok akár 1024x768ban is, bár játszani se nagyon szoktam :D

a cpu... nos, mindig is amd-m volt, viszont az SDK-ban való munkához az intel jobban fekszik, szal most megpróbálom.

gépszakértők véleményét szívesen fogadom :) bár nem nagyon tudok már változtatni a dolgokon.

Szerintem amennyiben nem akarsz a jövőben core 2 quadot rakni a gépbe, elég lenne egy P35-ös lap, E8xxx sorozatnak jól fekszik a P35-DS4 tuninghoz, normál használathoz meg egy DS3 amit ajánlok (mondjuk én DS3-mal hajtom az E8500-at 3,8 GHz-en).

sztem jó kis gép lesz ez jól fognak menni rajta a játékok. Csak a tápot nem látom felsorolva de az is jó egy 500-600W-os elég lesz

Egyetértek, E8400-asnak bőven elég egy P35-ös lap, még a G31-es lap is kiszolgál egy 8500-ast kicsit húzva... Ez a proci amúgy is még sokáig jó lesz. (itt lehet sokat fogni árban)

Videokártyában nem szólok, én mondjuk várnék a következő NV sorozatig, de ha sürget az idő, akkor nincs mit tenni.

HDD a legjobb, CaviarBlack-es WD-k nagyon mennek.

Tápot nem látok. 5-600 illene neki.

Alapjában a többi faja dolog.

e8400 az egyik legjobb vetel!!!!!!! gyari hutovel tudod huzni is meg :D en azt csinaltam a hetvegen. tartosan ment 3.3 ghzen 50fok volt osszvissz, venti meg nem porgott szazon

köszönöm a véleményeket. 8400as szerintem is jó vétel lesz, de én nem fogom cibálni, szntem gyári beállításokkal gurulgat majd.

a tápot nem írtam mivel van otthon egy 550w-s KHC márkájú cucc, remélem kihúzza 1 darabig, amig lesz pénzem jobbra :)

vga-ból geforce2 óta nem volt nvidiám, azóta atizok. nem mondom hogy jobb, vagy rosszabb, csak ez van :D várni nem tudok, mert én aszerint élek, hogy ha megvan a pénz vmire, akkor meg kell venni, különben elköltöm másra :S

7500 volt, míg chieftec amit akartam venni az 14-15e. most nincs rá keret, viszont később bővíthető, ha muszáj...

Kicsit megkésve reagálok, de a napokban láttam ezt a HKC táp tesztet: http://www.youtube.com/watch?v=XhCnwiWBbUY
Amennyiben a konfigod egyéb része kedves a szívednek cseréld le.
Egy egész jó, tápokkal foglalkozó topik: http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegy ... _1-50.html
10k körül már normális Gigabyte, FSP gyártmányú tápokat lehet találni.

Egyébként a saját konfig: Gigabyte P35 DS4, E8400@ 3,6Ghz alapon 4x1Gb Kingmax 1066, PowerColor 4870/1Gb Vga(természetesen Stalker edition), Hitachi 500Gb, Leadtek Tv2000xp tuner, CoolerMaster GemiiS cooler, Chieftech 450W, Logitech Mx518, iiyama 19" crt és egy ezer éves Viglen fekvő ház.

erre nem lehet mi t írni biztos valami nagyarcú okostojás csinálta a tesztet , lehet a táp volt rossz nem is kicsit ,a hkc az jó , jópár ismerősnek van és működik is normálisan . HA meg baj van vele akkor vissza kell vinni oszt csá .

Miért nagyarcú okostojás? Mert megmérte milyen feszeket ad le a táp? Az 5V-os ágon 11V-ot leadni nem semmi, a bekapcsolásnál fellépő megszaladás szintén tud szép dolgokat csinálni. 12V-os ágon 20V?! Hol a túlfeszvédelem? Ja nincs? Én kérek elnézést... Fos minőségű alkatrészék, és egy olyan bél ami kb 350W-os tápnak felelne meg. Mondjuk úgy, hogy nem vagyok jó véleménnyel a HKC, Golden/Stability/LC Power tápokról és társaikról.

Ez az én véleményem volt, nem akartam senkit megsérteni

1-2 vélemény ezzel kapcsolatban: http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegy ... or_all=hkc
1, - Én nem a 10k-t féltem ha kipurcan a táp, hanem azt a 20-at ha viszi az alaplapot is.
2, - Ha netán van olyan elvetemült user amelyik némileg tuningol nem árt ha azok a fesz értékek amiket beállít atom stabilak, mert különben jönnek a hülye kérdéseikkel hogy most miért indul újra a gép?
De nem akarok okoskodni, pösszent már el nálam táp, alaplap is.

jó de azt mindenki tudja h a hck 550W tápja sz@r és elég kevés ami jó is köztük ezért ajánlják a az 565W mert az sokkal jobban bírja és sokkal jobb is.

Vissza
Top Alul