Saját konfiguráció

az enyém:
450 wattos táp és
310862769N_vtelen2_www.kepfeltoltes.hu_.png

de az optikai meghajtó (dvd ) az milyenmárka , mer ilyen hogy hl-dt... ebböl nem derül ki .

LG
pontosan a típusát nem tudom mert elfelejtettem amit tudok róla
dual layer dvd írás 8x
dvd írás asszem 20x
cd írás asszem 40x
......................

No kérdeztem korábban ezt a gépet 130.000 forintból dolgot, végül is ilyen lett:

MSI P45 19 460Ft
Intel Core2 Duo E7400 2.80GHz 3MBL2/1066 45nm BOX 20 640Ft
KingMax 2GB DDR3 1333Mhz 8 500Ft
KingMax 2GB DDR3 1333Mhz 8 500Ft
HDD Desktop WD 500GB 7200rpm 32MB cache Serial ATA II-300 12 180Ft
DVD-RW Sata Samsung 4 570Ft
Thermaltake VK90001N2ZD Element T fekete ház 12 300Ft
Thermaltake táp ATX2.0V 550W AktívPFC, 12cm 13 160Ft
Gigabyte PCI-E NVIDIA (GV-N250OC-1GI rev2.0) GTS250 1GB DDR3 256bit (765/2200Mhz, Duallink DVI-I/D-sub, HDMI, ZalmanVF150) 28 230Ft
Intel konfiguráció egységár: 127 540

(nem, nem az enyém)

Nagyon drága gép lett! Lett volna itt ezért a pénzért erősebb konfig is (legalábbis Vga, Ram téren biztos is)!

tommyking9228":1xo729fz mondta:
Nagyon drága gép lett! Lett volna itt ezért a pénzért erősebb konfig is (legalábbis Vga, Ram téren biztos is)!

esetleg nagykerben , vagy használt alkatrészekből biztos , enniy pénzből nemfogsz jobb gépet összehozni , úgy ha normálisan veszed a sarki pc boltból . jó kis konfig ez eljen

Használtan egyértelmű. De nézzük az új árakat (Jobban megnézve az árakat, nagyon korrekt kis gép az általad összetett, azért a pénzért!)

A cuccok nevei linkeket rejtenek!

A gép alkatrészeit külön helyekről "veszem", amit nem írok, az értelemszerűen marad az általad leírt.

Alaplap: MSI 785GM-E51
Későbbiekben itt már összehozható egy SLI/Crossfire is - 18 490ft.

CPU: AMD Phenom II 720, 2,80Ghz, Black Edition
Egyértelműen erősebb az E7400-tól, de drágább is valamivel - 26250ft.

VGA: Galaxy 9800GT
Itt jön az Nvidia féle átnevezősdi, 9800=GTS 250 - 24 875ft.

Tápegység: Thermaltake W0061RE 420W
A gép terhelés alatt nem eszik többet 300-350Wattnál - 11 615ft.

HDD: Seagate Barracuda 7200, 500gb, 32mb
Nem kell részletezni - 12 290ft.

A maradék cuccal összeadva a végső ár, jobb alaplappal, erősebb processzorral, azonos erejű VGA kártyával: 127 390ft :D

Végülis olcsóbb is lett a te konfigodtól! taps1

Ramból viszont nem találtam a tiédtől jobb ár/érték arányút. (8500-ért esélytelen volt, csak hittem, hogy tudok jobbat :wink: )
Illetve még az Ati HD 4850-es VGA-ját nézegettem, az is passzolt volna ide ár/tudás arányban. De talán az még jobb is lett volna, mivel az kevesebbet fogyaszt, mint a fent emlegetett Gts 250 / 9800 Gt...

Akkor mondom: ezek áfa nélküli árak, nyílván mindenkinek leesett, hogy nem boltból veszem, így ennél jobbat kihozni ennyiből képtelenség.

tommyking9228:
- alaplaphoz nem tudok hozzászólni, nagy különbség nincs, kétkártyás rendszerre igény nincs.
- processzor: AMD egyértelműen halott, sosem vennék semmi pénzésrt AMD-t, csak rossz tapasztalatom van vele. egyébként nem osztom a véleményed, hogy "egyértelműen erősebb"
- VGA: a 9800GT egy sokkal korábbi chippel operál, mint a 250-es sorozat, de ezt írtuk is lejjebb, a 250 sokkal korszerűbb és sokkal kisebb fogyasztással hozza ugyanazt a teljesítményt. ez egyértelmű
- nagyobb táp azért kell, mert winyók még szinte biztos, hogy menni fognak a gépbe, ezen sosem spórolok
- WD winyókkal nem hiszem, hogy összevethető egy seagate, 1 segagate winyóm volt eddig, elfüstölt.

Összességében összeraktál egy gyengébb gépet kb azonos áron :D De azért köszi :)

hát az a 3000 ft , az gyorsan elmegy , főleg ha kiszálítva kéred az iponból , de valóban olcsóbb eljen

Seagate HDD-im voltak (szám szerint 3), 2db WD-m volt, mind odaverte sebességben, stabilitásban is.
Maxtorból volt 2, mindkettő megadta magát (bár ez most teljesen off).

A 9800 és a GTS250 ugyanarra a G92-es architektúrára épül (1,5-2 éves), amely ugyan ma sem rossz, de a közép kategória alja. Elavult, ennyi. Ezen a csipped se segít, a két kártya minimális különbségekkel ugyanaz.

Az pedig, hogy nincs igény 2 kártyás rendszerre, nem volt megemlítve, csak én előre is tekintek, ha véletlen a kedves ismerősöd ilyen megoldáshoz folyamodna.

Nem érint, hogy nem osztod a véleményem, csak fogadd el. Az E7400-tól, ha tetszik, ha nem, jobb a Phenom II 720 BE. Az AMD nem halott dolog, csak nem Intel, de ez speciel erősebb jelen esetben.

hispan":a9gdwibd mondta:
Összességében összeraktál egy gyengébb gépet kb azonos áron :D De azért köszi :)

Ez pedig egy vicc... :lol:
Végülis te tudod, csak azt ne mondanád, hogy gyengébb konfig...

hispan":a9gdwibd mondta:
Akkor mondom: ezek áfa nélküli árak, nyílván mindenkinek leesett, hogy nem boltból veszem, így ennél jobbat kihozni ennyiből képtelenség.
Így viszont az egész egy vicc, ennyi pénzből csak erre tellett? Boltban kapom meg szinte ennyikért az alkatrészeket!

Esetleg számoljak akkor én is nettó árakban? Csak a realitás kedvéért...

Szerk: No nézzük csak: 108 680ft. Valóban összeraktam egy gyengébb gépet, kb azonos áron! :lol:

hispan: én azt mondanám, hogy a Core 2 Duo-hoz elég a P35ös chipsetes lap is, illetve a DDR2. A DDR3 sebességét egyszerűen nem tudja kihasználni ez az architektúra.

én meg anniyt mondok , hogy az amd egy kalap xar , és a gts 250 akkor is jobb mint a 9800gt akármilyen öreg chipről is beszélünk , jobb , mert nem fogaszt annyit , nem melegszik annyia .

Sempai: ezt jól tetszik mondani , nekem is p35+c2d és működik normálisan .

Ha a 9800-as közel ugyanolyan, nem tudom, miért mondja mindenki, hogy a 250-es korszerűbb és hogy az miért fogyaszt sokkal kevesebbet... Valami különbség mégiscsak lehet, tekintve, hogy maga a 9800-as is csak egy 8800-as tulajdonképpen...

A processzorról szintén az a véleménye a gépet építőnek, hogy bármilyen intel, csak AMD-t soha... Neki elhiszem, ez az én véleményem is. Csak Inteles gépeim voltak eddig, egyszer került a kezeim közé egy AMD-s gép, másik topikban írtam, csak a baj van vele. Lehet én élek rossz környezetben, de itt mindenki Intel párti.

RAM lehet nem kéne bele ilyen paraméterekkel, de ha egyszer egy teszemazt egy I7-es procit meg alaplapot kell beletenni, akkor legalább nem kell majd mindent cserélni.

Parttalan vita, ez a gép tényleg össze lett rakva ennyiből, árlistákról lehet 1-2 ezerrel olcsóbbat összerakni esetleg.

így van a két vga ugyan az a G92 architektúra a és b verzió volt van belöle G92b-t használ a gt250 és miért is fogyaszt kevesebbet egyik oka az, hogy 55nm-es csíkszéleséggel készült, míg a 9800-as sorozat a 65nm-es technológiát használta. És azért ismeretes dolog, hogy egy ilyen architektúrát nem kizárólag egy sorozatig terveznek, mert nagyon nem érné meg nekik, így tiltanak és kihagynak csomó alkatrészt persze beletervezik, csak vagy nem teszik bele vagy majd a továbbiakban engedélyezik, ez a másik, gondolok a régi amd procikra lehetett gyorsítani pár vezetősáv átfirkálásával.
Ez így van, hogy kevesebb fogyaszt, elenyésző dolog, a tény mellett, hogy ma már 1kW-os (1000W) táp majdnem alap dolog.
Sajnos nem is szabadna ennyit ennie egy ilyen szarnak.
Proci téren intel avagy amd. Megszolik a dolog ugye, amd.nek mindig is gondja volt a disszipáció, hőfokfüggés kiküszöbölésével. Amd is javul, egyre jobb, de míg kicsi cég, nehezebben érvényesül, főleg akkor, amikor ennyire egyoldalú a piac. Azt mondom, hogy asztali gépbe bőven megéri amd-be beruházni, barbone vagy pici zárt rendszer építésekor inkább intel. Nem vagyok egy amd fan, inteles gépeim vannak, voltak csakis, de ha most kellene valamire egy kicsi vagy főleg olcsóbb verda tennék bele amd-t.

A vinyók meg nem esznek annyit, hogy kellene neki huszezeröccáznegyvenhármoezerwattostáp,a sok ram proc,vga zabálja fel az egészet a picsába elsősorban meg a rengeteg hűtés, mert valljuk be azért el kell a sok szemetet vezetni valahol.

Ez a jóérzés gépe. Ilyent jóérzéssel veszek, ettől jól alszom. Ha másnak kell gépet vennem, nem vehetek olyat, ami énszerintem nem jó.

Elolvastam többször is ezt a hsz-t, de én nem értem mi és hogyan kapcsolódik ehhez. De megesik butuska vagyok.

Vissza
Top Alul