Saját konfiguráció

kb. 25 képkockát tud az ember szeme másodpercenként feldolgozni, ha egy gáma 50-60 fps-el megy az már tök jó még a lag-ot sem látja, mer lassú hozzá az emberi hardver...

Dmitrij Degtyarev":3prlo1ic mondta:
Üdv
Megvan a ram. 3 GB és SP 3 as XP oprendszer. Eleinte hasít rendesen, de fent van 2 hete, és olyan mintha egy 7600 gt lenne a gépembe (vagy sz@r). Cod : ismét örülök ha az eget lesem és megvan a 125 fps (ez nagy ritkaság). Mondták h szedjem le a C Cleanert az jó, leszedi a gépről a szutykot. Leszedtem, futtattam. Semmivel se másabb. Gondolom senki sem tud semmi egyebet javasolni :)

Akkor én biza nem ember vagyok, mert simán kilátom a különbséget bármennyi fps-nél... :DDD

Vetítettem egy picit... 100-150fps-ig viszont akkor is látom... 8)

jó szemed van , de vigyázz mer mer valaki még ellopja :D

150 FPS az 1/150 sec vagyis 150 Hz. A monitorok általában 60-85 Hzig terjedő képfrissítési frekvenciával rendelkeznek, azaz az efölötti FPS-eket nem tudják megjeleníteni, így fizikailag képtelenség különbséget tenni 100 és 150 FPS közt. Ergo amit mondasz teljes badarság.

kb oan volt ez mint gyerek kemian meg 6ikba :D megszolal h o latja a viz molekulat :D tanar igy nez ra csak nez es nez aztan megszolal h ay nem ugy van aze.

Akkor mégis hogy a fenébe látom meg a különbséget a (maradok most a saját gépemnél, és a monitorom frissítésénél), 60, 90 és 120 fps között 60hz-n? De biztosan teljesen badarság, amit mondok, te megmondod a frankót, én meg hazudok ám!

Mondjuk anno amikor még a CoD-ban ment a nagy konfigolás, hogy több fps-t lehessen kicsikarni egy gépből, olyan 40 fps-ig én is észrevettem a különbséget. Utána már nem igazán.

@Thoma: Erre is van válasz: projektálod. Durván fogalmazva a különbség amit érzel egy agyszülemény, úgy gondolod valamiért hogy úgy van és ez kivetül a valóságra. Olyan ez mint amikor félreolvasol valamit, mondjuk a életet félreolvasod ételnek. Az emberi agy nem csak hozott anyagból dolgozik, hanem nagyon sokat hozzá is tesz amikor felépíti magában a képet a valóságról. Pl a periférikus látómező ilyen, amit nagyon a szélen látsz homályosan azt az agyad vetíti oda tapasztalati információk alapján, kb olyan mintha lenne egy hiányos puzzle, és ebből a hiányzó részeket megrajzolnád saját magad, aszerint hogy mi a levalószínűbb forma ami ott lehet,hogy teljes képet kapjál. Érdekes kisérleteket végeztek ebben a témában, pl ott van a Rorschach teszt. amikor ilyen pacákat mutogatnak, és meg kell mondani mit látsz a képen. Ilyenkor azt akarják tudni, hogy mi jár a fejedben, mi az amit "beleképzelsz" a képbe. De van ennél jobb is, pl csináltak egy kisérletet hanggal, fehér zajra nagyon halkan rákevertek egy beszédet, ami éppen annyira hallható, hogy félre lehessen érteni a szavakat, és az alanyoknak le kellett írni a lehető legtöbb információt amit ki tudnak szűrni. Ilyen esetekben is rengeteg adalékot tesz hozzá az agy a végeredményhez, de ami a legérdekesebb ebben a kisérletben az az, hogy bizonyos szavakat könnyebben meghall az ember, míg mások, amik nem annyira érdekesek a tudatalatti számára azokat eldobja, hiába ugyanannyira hallaható. És ebből a szövegből derül ki hogy mi az amire fogékony az ember, belerejtenek gonosz dolgokat is a felvételbe, olyanok amik külféle hajlamokra utalhatnak, mint pl az agresszivitás, pedofília, homoszexualitás és hasonló nyalánkságok.

Értem én hogy mit mondasz. Az én véleményem saját magamról, ha kintről nézném magam, hogy bizony placebo vagy kamu, de így bentről nézve sokkal gördülékenyebben fut a játék ahogy megy fel az a bizonyos fps szám, ezért is tartom az állításom. Bár lehetséges, hogy valóban placebo, és csak azt akarom látni, hogy jobban fut. Akkor viszont a szemem vagy az eszem becsap, lehet. Majd egy ismerőst megkérdezek, hogy különböző fix fps számokkal futtasson le egy játékot, aztán kiderül.

Amit írsz az sok okosság, én azt lerövidíteném: "Húzd alá az 'a' betűket az alábbi szövegben" tesztfeladattal. A többség rengeteg 'a' betűt kihagy, nem ott jár az esze, nem képes felismerni az agya, nem veszi figyelembe.

Tök egyszerűen le lehetne tesztelni, kell pár ember, meg egy 60 85 és 100 HZ-es monitor, vsync meg egy erős kártya, és megkavart beállítások ( magasabb FPS-re rosszabb graf ). Ember nem lenne aki megmondja melyik monitor melyik . Az emberi agy általában 20 Hz körül pörög, a nem tudatos dolgok mint a reflexek egy kicsit gyorsabbak, de ha belegondolsz hogy valaki 1/100-ad másodpercet lereagál az már elég emberes ( pl indíts el egy stoppert ami csak tized másodperceket jelez ki, és próbáld követni szemmel a számokat, nem egyszerű és ennél a 100 FPS 10x gyorsabb. )

uj tagokkal bovult a gep 2 hete :D asus maximus iv extreme, 2600k,4 giga xms3. aztan belekerult ma az uj huto :D H100, kapasbol 35 fokkal huvosebb hasznalat kozbe mint alaphutovel :D

Hali. van egy jó(nak) tűnő gépem, valójábam egy igazi rakat f*s, majd leírom mi baja hátha valaki tudna rajtam segíteni hogy mitévő legyek, mert néha már csak a fejemet fogom, és legszivesebben a földhöz csapnám az egész gépházat.

config:
VGA Radeon 5750 HD 1giga
proci: amd athlon dual core proc. 4000+
alaplap: asrock alivenf6g-vsta
op.rendszer: xp sp3
3 giga ram és 450 es táp

A probléma: stalker, közepes graf, árnyék OFF,
szabadtér 30 fps, szkadovszk 10, ha messzebb vagyok a szkadovszktól de felé nézek akkor is csak 15-18 körül mozog, és hát nem olyan baró úgy játszani.

remélem valaki majd ír ide, de főleg ezzel kapcsolatban a közeljövőbe, hálás lennék az ötletekért, segítségekért.

szvsz lehet az oprendszer szarakodik, nem olyan rossz gép az, én annó sokkal gyöngébbel játszottam és nálam mindig megvolt a 25. Esetleg töredezettségmentesítés vagy stb. Meg az is jó ötlet lenne ha fognád az ikszpét és leváltanád win7-re :)

Probáltam a win7-et, anno csak 2 giga rammal -nem mintha 3 megváltaná a világot- de nekem csak lassabb volt. Stalker CS 8 percig töltött. egyszer mértem. Meg úgy minden lassabb volt. Na mindegy, a "lehet az oprendszer szarakodik" on azt értetted h váltsak win7 re, vagy esetleg szedjek le másik XP-t?

Annyi volt win7-en de fölöslegesnek tartottam, friss oprendszerrel töltött addig... szerintem a kevés ram miatt lehetett, akkor 2 giga volt az meg édes kevés win7 nek szerintem, mert tele van minden féle szarral... vagyis olyan dolgokkal amire nekem nem volt szükségem, és azt se tudtam mi az. Így maradtam az XP-nél.

Szia. Nem tudom még aktuális-e a hsz.
Nem olyan gyenge konfig a tiéd, simán vinnie kellene a CS-t is. Próbálkozz win7-el mindenképp. Csak van egy-két trükk. Pl. külön be kell kapcsolni a második magot. Akkor van olyan, hogy élményindex. Ha lefuttatod, kiderül melyik részegységed lassabb. Meg még egy csomó minden, amit fórumokon meg lehet találni.
Érdemes vesződni vele, mert nagyon jó a win7.
Remélem tudtam segiteni.

üdv

Vissza
Top Alul