S.T.A.L.K.E.R. Szerepjáték?

Rookie

New Member
Csatlakozás
2008.01.02.
Üzenetek
67
Reakció pontszám
0
Üdv mindenkinek! Szeretném a fórum használóinak véleményét kikérni egy bizonyos dologgal kapcsolatban, ami pozitív elbírálás esetén bejelentéssé is változhat!

Arról lenne szó, hogy többször kijátszva a S.T.A.L.K.E.R. Pc-s játéksorozat összes megjelent epizódját, kíváncsian végigbújva a bennük található infókat, legendákat, beszámolókat (npc) 1-2 ismerősömmel úgy érezzük, szinte mindent tudunk a zónáról. Ez egy olyan világ, ami szerintem egyszerűen zseniális, utánozhatatlan, ennek fényében nem merülhet ki egy pc-s játékban (tudok róla, hogy van film, könyv, ám ezek nem egészen azok, amire én gondolok.)

Ennek fényében pattant ki az ötlet, hogy "mi lenne, ha csinálnánk egy S.T.A.L.K.E.R., Zónában játszódó Asztali szerepjátékkönyvet?"
Ennek legnagyobb előnye az lenne, hogy az illető játékos, mind a mesélő saját fantáziájára, és nem a katódsugárcsőre/folyadékkristályokra hagyatkozhat, így ennek akik kedvelik ezt a műfajt, és a stalker c. fps-t, valamint annak világát, kipróbálhatják a zónát egészen máshogy is, mint egy zsoldos, különleges ügynök, vagy hírhedt szabadúszó bőrében, feltárva olyan helyeket, lehetőségeket, amitre a játékban sose volt lehetőség.

Ez persze mindössze egy PDF könyv lenne, amit semmilyen kereskedelmi forgalomba nem fog kerülni, csupán teljesen ingyenesen letölthető lenne.

Akinek megtetszett ez a kezdeményezés, kérem szánjon néhány sort a topikba a véleményével.

Köszönöm és üdv minden stalker rajongónak!

Ez nem lenne hülyeség.

Ha pedig ilyen MAGUS szintűre sikerülne megoldani, az külön dicséretet érdemelne. Sajnos én nem értek ehhez, tuti sok időbe telne, de hajrá, én drukkolok. :)

Nos, a MAGUS-ban sokkal többfelé ágaznak a karakterek, rengetegféle emberkét lehet alakítani, és rengeteg képesség van. Valószínűleg ez nem lesz annyira elit (szal nem egy 600 oldalas A/4 könyvet kell elképzelni, hiszen itt csak stalkereket alakíthatunk (persze ebbe beletartozna a kereskedő, bandita, stb. )
Ez viszont egy olyan szabadságot ad a mesélőnek is, hogy nem kell puszta könyvekben lévő számokra hagyatkoznia cselekvések közben.

Viszont ami azt illeti, emellett van egy gyorsabb, egyszerűbb szerepjátékforma, ami nem viszi el az embereket a pc-től, ez a pár éve megjelent és divatba jött Fórumszerepjáték!

Star Wars és egyéb Fantasy játékok léteznek, mint az swdecay, vagy a thrillion kincsei, lehet, hogy ezzel kéne elkezdeni. Természetesen ha nem hiába csinálok meg egy fórumot és alakítom ki a játékkörnyezetet magamnak, én készséggel belekezdenék, majd adminok és játékosok jelentkezését várom.

Ilyenre már én is gondoltam, de én a GSC által készített zónát alapjaiban feltúrnám és bár sok mindent megtartanék, inkább a "Piknik az árokparton" c. regényt venném a játékhoz alapul: több féle anomália - a relikviák nem feltétlenül használhatóak fel közvetlenül, esetleg több mindenre is jók de a stalkerek hamar túladnak a legtöbbön - kevesebb lövészet ellenben több tökölés az anomáliákkal (elég csak a regényre gondolni) stbstb - persze nincs nekem akkora kreativitásom, türelmem meg annyi időm hogy ilyeneket csináljak és dolgozzak ki de jó belegondolni hogy hogy festene egy ilyen: kidolgozott térképekkel ahol minden négyzetméter jellemezve van valamivel ráadásul rajzolni se tudok szépen - hogy irigylem azokat akik igen!

Ezt nem afféle terepasztal jelleggel kellene realizálni,dombok,fák,bokrok,romok,házak,miegymás,és négyzetrácsokra felosztva az egész,finoman kidolgozott kis figurákkal?
Mert ez esetben egy osztályteremnyi nagyságú helységre vóna szűkség igazándiból...Pedig,ej de fájintos és gyönyörűséges lenne,biza!

Szerintem a könyvem PDA-részét lehetne szerepjáték alapnak használni.

Ha megírjátok a szabályokat, én nagyon szívesen beleegyezek, hogy felhasználjátok az előbb említett részt, módosítások nélkül :-)

Jómagam pl. DnD-zek és mi hazsnálunk is táblát és figurákat és én is gondolkodtam már hasonlón, de nem kell az egész játékterepet egyszerre felépíteni, mindig elég ha csak egy kissebb épület vagy földalatti egység van épp összerakva (:

az ötletet támogatom és akár segítek is benne

Nah ugy tünik van stalker mmo.Ezen az oldalon:http://stalker-online.su/ oldalon elérhetö.Kiprobálnám de nincs orosz nyelvtudásom! Ha segitene vki aki már kiprobálta azt elöre is megköszönném!

Szerk1.:
Vmi fan csoport készitette .Itt a video:http://www.youtube.com/watch?v=CUIySvVUfHM&feature=related

Szerk.2.:
Ahogy elnézem egész jo.Most probálom szövegforditoval (google translate).

Én egy bonyolultat dolgoznék ki szívesen, ha annyira ráérnék (lenne 10 életem) egyszerű már van: Nameless, bármilyen világra ráhúzható, ingyenes.

Vissza
Top Alul