S.T.A.L.K.E.R. LARP rendezvények

Van igényetek a Táboron kívüli LARP rendezvényekre?

• Igen, érdekelne

Szavazat: 0 0.0%
  • Nem, semmi értelme

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0
Igen ez a szalagos megoldás jó ötlet volt, mert mozgott és mint az igazi anomáliáknál is előfordul és Berkutnál is, megeshet, hogy nem veszed észre csak ha már késő. És az is adott egy plusz izgalmat, hogy mikor szűk helyen voltunk és lavírozni kellett az anomáliák között, mindenki feszült figyelemmel nézte az anomália mozgását és a társát is, hogy élve megússza a "táncot".

Pontosan, de a sárga találatjelző kendő nagyon fontos! A solti játéknál kevesen használták, inkább a magasba emelt fegyverrel jelezték azt de a szabály az szabály. Ekkora területen nem okozott problémát de egy nagyobb pályán már igen bosszantó tud lenni meg hát ha még egyszer lelőnek akkor vessen magára az illető hisz a kendő nélkül nem tette a kilövését egyértelművé, lehet csapda is. Amúgy a játék szervezői által meghatározott időt kell eltöltened a "respawn" pontodnál. Ez lehet 3-5-10 perc de 1 óra is. Ez utóbbi függ a játék hosszától, értelemszerűen egy egy délutános játéknál a 3-5-10 perc él.

És ha mondjuk 1 óra lenne attól én még élek, úgy értem hogy a bárban addig dumálgathatnék vagy ilyesmi, nem ?

Ezen a játékon 3 perc volt a visszaállási idő. A táborban más lesz, de azt a tábor topicjában lehet megdumálni.

Ha halott vagy, akkor halott vagy. Sárga kendővel a fejeden elsétálsz a visszaállópontra. Amíg oda nem érsz, addig semmilyen szinten nem kommunikálsz, nem segíted a barátaidat, vagy hátráltatod az ellenséget, még csak kézjelekkel, testbeszéddel sem. Ahogy a MASZ írja, a lehető legrövidebb úton és a lehető legamharább elhagyod a játékterületet, hogy minél kevesebbet zavard a játékosokat. Ha visszaértél a bárba, akkor védett helyen vagy, ott már nem akadályozod a játékot, tehát lehet beszélgetni, de mivel még nem álltál vissza, kereskedni, a játékhoz szorosan kapcsolódó infót (ez és ez lőtt le, itt és itt van ez a relikvia) átadni tilos. Csak majd ha visszaálltál.

Egyébként most ezt így leírva elgondolkoztam valamin. Lehet hogy hasznosabb lenne, ha nem lenne visszaállási idő, viszont a visszaállópontot X ideig tilos elhagyni. A hatás ugyan az, vagyis a játékos nem tud aktívan részt venni az eseményekben, de már szabadon beszélhet, üzletelhet, vagyis folyathatja a szerepjátszást. Vélemény ez utóbbi bekezdésről?

Több értelme lenne, ha a karakter interaktív lenne, de nem hagyhatja el a bárt, mint egy óráig csendben nézni a plafont... Amúgy a hosszú visszaállási idõvel abszolút nem értek egyet, mert óké, szerepjáték, meg minden, de ha a játékos hosszabb ideig nem tud résztvenni benne, akkor elmehet a kedve. Táborra, csak egy napra mennék, aztán ezek az órás leállások minden egyes kilövésnél nekem extrémek.

5 perc lett volna az eredeti visszaállási idő a solti játékon én 2 percet javasoltam a pálya méretére való tekintettel és 3 perc lett belőle.
Egy öröké valóságnak tűnt!
A kitörések 5 percesek voltak és már ott tartottam az óvóhelyen, hogy valaki lökjön már ki és haljak meg! Annyira untam.

igen az egy órát én is soknak tartom, jó lenne egy 5-10 perc ekkora terepen. bár tavaly is éppen elegendő volt visszabaktatni a visszaálló pontra és pár percig bámulni az eget...
de volna itt valami ez a Ki kit lőtt le + vérdíjjak. Nem lehetne szerepjáték feelingben, tehát akik kilőttek és elvérzett az nem rakhatna ki vérdíjat, de ha még elvérezve hagyja ott vagy csak kirabolták akkor kiteheti a vérdíjat Xy emberre.

Szerintem jó az ötlet Berkut de a sima 5-10 perces várakozás lenne a legjobb. Mivel kilőttek, meghaltál vérdíjat nem tűzhetsz ki így mivel nem "tudhatod" ki nyírt ki. Meglő és medikelnek akkor gyerünk hajrá végy revansot de amúgy értelmetlen lenn. Az 1órás vagy akár a minden óra egészkot való visszaállás szerintem is sok egyet értek Lihogyejevvel, a játék közben ez rengeteg idő elveheti könnyen a játékos kedvét és még az a 3-5 perc is sok ha benne voltál épp a sűrűjébe. Szval 5 max 10 percet javasolnék én mint résztvevő.

Egy ötlet: mi lenne akkor, ha a szervező az elején kiosztana mindenkinek ilyen kártyákat, ezek jelképeznék azt hogy meghaltál. Ha meghaltál, odaadod a szervezőnek vagy tudomisén kinek, és aztán mehetsz vissza. Pl.: mindenki kaphat 3-at, és ha elfogy akkor lehet venni drága pénzért, hogy törekedjünk az életben maradásra. Hülyeség vagy jó ötlet ?

óránkénti visszaállás mellett az is szól hogy nem megy bele a játékos értelmetlen öldöklésbe,és inkább az eszét használja.A vérdíjjal pedig visszaélések lesznek..márcsakazértis kategóriában..

Vérdíjat hanyagoljuk. Lesz más dolgotok dögivel. Viszont a csapos kiadhatja küldetésbe, hogy XY most közellenség, aki behozza a dögcéduláját, az jutalmat kap.

Az elmúlt játékot alapul véve: voltak játékosok, akik határozottan kerülték a tűzharcot. Most oda fogunk figyelni a pénzre, vagyis a lőszer rohadt drága lesz, plusz ha meghalsz, akkor kötszert és minden földi jót (ami nincs az övre csatolva), el lehet venni, vagyis egyáltalán nem éri meg meghalni. Elbukod vele a rengeteg felszerelést, dokumentumot, amiért kúsztál másztál, osontál órákon át. Ennek elég visszatartó erőnek kell lennie, de nem zökkenti ki a játékosokat.

Ezeket összesítve a visszaállás a következőképp működjön: A kedves játékos odaér a visszaállóra, és azonnal visszaáll, de 20 percig nem hagyhatja el a visszaálló területét. Így, alapul véve a Bárt, nem egy csendes hullaház, hanem valódi vendégeket kiszolgáló egység lesz, mehet tovább a szerepjáték.

20 perc indokolt annyiból, hogy úgysem indulsz el előbb. Cigi, pisi, iszol (inni kell!), beszélsz a csapossal, beszélsz velem, kereskedsz, alkudsz, másokkal megosztod az izgalmas kalandjaid történetét, vizsgálod a térképet, ismét felszerelkezel, elrendezed a cuccodat és elindulsz. Kb 20 percet kitölt.

Dögcédulája mindenkinek lesz. Fejvadászat esetén vagy egyéb megbízatáskor lehet az csak mellékküldetése a fő célodnak olyan "hogy ha már úgy is ott vagy" akkor elveszed tőle a dögcéduláját evvel bizonyítva, hogy valóban megölted.
Berkut: 20 perc teljesen jó!

Viccelsz? Péntek délutántól érkezés pálya és táborhely építés, este tábortűz sütögetés ismerkedés beszélgetés miegymás.
Játék szombat reggeltől kifulladásig.

Vissza
Top Alul