S.T.A.L.K.E.R. Könyv - Piknik az árokparton

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
TOM! Maximálisan egyet kell, hogy értesek veled. Engem sem a "hentelés" vonz már, hanem kíváncsi vagyok a történetre, a Zónára, hogy milyen meglepetéseket tartogat magában. Az utúbbi vidókban tényleg csak úgy hullottak az emberek, aminek én sem örültem... A játék mostmár olyan lesz, amilyen a "nép" még mindig a hentelős FPS-eket kedveli, nemhiszem, hogy sokan megértenék a teljesen a könyv/film alapján készült játékot.
Szerencsére a fejlesztők azt igérték, hogy a játék nagyon jól moddolható lesz... Itt a fórumon már vannak aktív modkészítők (az alfához) és sokakban él a lelkesedés és szivesen látnánk egy Sztrugockij-féle Zónát. Ötleteket már lehet gyűjteni, aztán meglátjuk ebből mit lehet kivitelezni. Összefogott erővel úgy érzem sokra lennénk képesek :)

Az lenne a kérdésem hogy a film meg a könyv az ugyanaz??? Mert ha igen akkor megveszem a filmet is. Csak kiváncsiságból hogy hogy néz ki a "kalocsni" a "leydeni korong" és a teli változata meg a tüzes pihi meg ami van. Különben most járok a 65. oldalon 1 nap alatt. Még este 10 kor is ezt olvastam de csak 20 oldalt tudtam mert már álmos voltam. :D :(

A könyvben benne van film szerinti forgatókönyv. Szóval: Van a ,,Stalker: Piknik az árokparton" (amit most olvasol), és van a ,,Stalker", ami a történet után van. E szerint van a film is.

Tibi":1slanqp9 mondta:
A könyvben benne van film szerinti forgatókönyv. Szóval: Van a ,,Stalker: Piknik az árokparton" (amit most olvasol), és van a ,,Stalker", ami a történet után van. E szerint van a film is.

Nem nem én arra gondoltam hogy a filme ugyanazok a dolgok benne vannak mint a könyvben is. :wink:

TOM: az ötleteid jók, de az általad leírt paraméterek alapján játszható játék nem készíthető. Az igényeid jogosak, sokan szeretném magukat a könyvbe vagy a filmbe beleélni, de belegondoltál már abba, hogy egy ilyen kihalt Zónában mennyire nualmas lenne a játék? Soha nem jön szembe senki, állandóan azt nézed, hogy hova dobd a csavart, tulajdonképpen csak csavarok dobálgatásából állna az egész. Ilyen játékot nem lehet csinálni.

Persze, a másik végletbe sem jó beleesni. Még nem láttam az új videókat, de én sem szeretném, ha úton-útfélen élőlénybe botlanék. Nem akarom magam egy nyüzsgő helyen érezni.

Doma: a könyv és a film mind történetében, mind hozzáállásában más. A könyv egy regény, van benne akció, van egy története és van vége is, ami mindenki számára mást jelent ugyan, de mégiscsak lezáróldik a történet. Sokkal több fantáziát igényel, mint a film, mert Te képzelheted el a dolgokat (no persze aki ismeri a stalker-t, az az alapján fogja magában vizualizálni a dolgokat; akik akkor olvasták a könyvet, mikor a stalker még nem volt színen vagy nem itta be magát annyira az ember agyába, sokkal eredetibb elképzlései lehetteka könyvbeli Zónáról).
A film ellenben világnézetek találkozása egy világon "túli" helyről. Az egyszerű ember, a stalker, az irodalmár, aki a dolgok értelmét egészen másban látja, mint a fizikus. Közös bennük, hogy a Zóna mindannyiukban megváltoztatott valamit. Végső soron a filmnek nincs vége, sőt eleje sem. A stalker bemegy a Zónába, de bement már előtte is, ez sem több egy egyszerű útnál, sőt ha kijön majd, újra be fog menni. Más embereket visz, más élményei lesznek, de érezzük, hogy a film csak egy pillanat kiragadása az életéből. Ettől lesz más, ettől lesz egyesek szerint jobb, mint a könyv.
Meglátásom szerint a kettőt külön kell kezelni. A könyv egy olyan Zónáról szól, mely mindenki fantáziáját megmozgatja, hisz nem csak egy van belőle a Földön, földönkívüliek hozták létre, csupa ismeretlen, de onnan kihozható és mindenki számára érdekes dolog van ott. Ezzel szemben a könyv sohaországban, egy ismeretlen időben játszódik. Nem látjuk a külvilágot, csak a Zóna lepusztult közvetlen közelét. Nem kapunk képet arról, hogy a világ hogyan reagál a Zónára, míg a könyv nagyon is játszik erre.
Ki tudja, talán a stalker lesz a harmadik megélt Zóna. És talán nem is baj, ha más lesz. Hisz a könyv is, a film is a múltban játszódik, a Mi Zónánk pedig 2012-ben van. Lehet, hogy addigra egy pezsgő hellyé változik a terep, harcok színterévé. Megkezdődik a Zóna ellenőrizetlen kifosztása. Tulajdonképpen mind a film, mind a könyv logikus folytatása lesz a játék. A dolgok ugyanis változnak...

Mind a könyv, film és játék a Zóna "kultusz" köré épül, mertítenek egymásból, de semmiképpen sem alapoznak egymásra, mindegyik egy független történet, más mondanivalóval és szereplőkkel.
Mivel a játék az élelőlényeket nem scriptek alapján mozgatja a Zónában, hanem generál is könnyen meg lehet majd változtatni szerintem az egyedek számát. Artifactoknak új tulajdonságokat sem lesz nagy kunszt adni, kitalálni egy-egy küldetést már összetettebb. Igazából modellezni meg textúrákat készítani lesz a legnehezebb, de erre már itt van Bloody Fox és Társasága :D

Tibi":2zb9rjwg mondta:

Nem arról volt szó, hogy a Sztrugackijék kiakadtak rajta, mennyire SEMMI köze a forgatókönyvüknek a filmhez? Ráadásul az eredeti STALKER film egyetlen kópiája véletlenül megsemmisült, és ki tudja mennyit változtattk a V2-ön?

A könyv hol és mennyiért beszerezhető?

pYura":24vmhjue mondta:
Filmben még csak utalás sincs ürlényekre, ...
Lehet rosszul emlékszem, de az elején regélnek valami meteoritokról meg arról, hogy van aki szerint nem is meteoritok voltak ...

Én nem hallottam róla, hogy a könyv eredeti írói kiakadtak volna, de ha így volt, akkor az idő semmiképpen sem igazolta őkat, ugyanis a stalker könyv és a film is örök darabok lettek, épp azért, mert mindkettő más, mindkettő jó.

Én a filmben nem emléjkszem űrlényekről való beszélgetésre, de ha így is lenne, semmi jelentősége a történet szempontjából. Itt egyszerűen nem ezen van a hangsúly (a könyvben talán egy kicsit...)

pedig tényleg említik amikor odaérnek a zónába a meteoritokat meg minden ilyen ufos baromságot..

Akkor nekem nem rémlett...
De most őszintén, számít ez valamit a film mondanivalóját tekintve?

Nem is tudom, nekem filmből pont az jött le, hogy a dolgok változnak és a zóna is sok mindent megváltoztat.
A Stalker pasi kezd egyre jobban bekattanni, neki a Zóna egy csoda, amit mindenkire rá akar tukmálni, mint egy hittérítő és sík beteg tőle ha nem megy ... Minden esetre a végére olyan állapotba kerül, hogy vagy végleg bekattan vagy "meggyógyul" az állapotából.
Meg hát az utolsó jelenet is sokatmondó.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul