S.T.A.L.K.E.R. Könyv - Piknik az árokparton

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Tibi":3u6ctkmk mondta:
Jó könyv, most fejeztem be. Persze nem ilyen látványos, mint a játékról a leírások

Játékban viszont nem lesznek ilyen látványos artifact leírások :wink:

Szerintem jó könyv, függetlenül a játéktól is. Pedig nekem nagyon kevés könyv tetszik...

Nofane :D azt hittem az megy bölcsésznek, aki sokat szeret olvasni ;)

Mindenki ezt mondja...
De ha tudnád, milyen sok bölcsész van, aki nem szeret olvasni :)
Más dolog az egyetemhez kellő dolgoka tolvasni és más dolog regényeket olvasni.

Jól hiszed :)
A történelem a legjobb példája annak, hogy hogyan lehet egy dolgot ezerféleképpen előadni.

Ezért nem értettem miért erőltették annyira a konkrétumokat meg az egymilló évszámot középsuliban :D

Még az évszámok olyan dolgok, hogy azokba lehet kapaszkodni. De próbáld meg például egy adott korszak Athéni vagy görög politikáját korabeli források alapján összekarni. Mission Impossible. 3 féle történetíró 3 féle tálalásban, de ugyanazokkal az évszámokkal, nevekkel. Igez, még mindig jobb, hogy ha 3 forrás van, mint ha egy sem...

"Ha van egy órám tudom a pontos időt, ha van 2 már nem" :D

És vizsgán visszakérdezik mind a 3 variációt? Nem elég a leghihetőbbet megtanulni?

Az az érdekes, hogy nem :)
Elvileg annyit verziót kéne tudni, ahány forrás. Ez éppen a görögöknél elég bajos, mert őket a saját történetíóikon keresztül ismerjük, node azokból mindig volt egyszerre egy pár, így nincs olyan helyzet, amikor egy verzió létezik. Tudni illik (szóval ha át akarsz menni, tudod), hogy melyik épp mit írt. És annyit mondhatok: egy történetíró sem következetes :)

Filmben még csak utalás sincs ürlényekre, a könyv pedig nem róluk szól :)

Doma szerintem amíg nem olvastad, ne beszélj róla, mert szó nincs a könyvben sem becsapódásról. Leszálltak, "megpihentek", "piknikeztek" egyet egy "galaktikus sztráda" szélén. Erre utal a cím is.

Sajnálattal látom, hogy a könyv és a film témája mozgatta meg a legkevesebb fórumozó fantáziáját és a téma is hamar elkanyarodott mindkét topicban...
Arra gondoltam, hogy ide írom egy elképzelésemet, afféle "ejj de jó lenne ha..." vágyakozás.
Mint oly sokan mások, én is évek óta várok a stalkerre és most hogy már a finishben van, kezdek attól félni, hogy nem lesz egyéb, mint egy középszerű FPS. No most nem tudom ki az, aki valóban elolvasta a könyvet és a filmet is látta, és ezek alapján élte bele magát a Strugackij fivérek által elképzelt történetbe, de ha akadnak ilyenek, akkor talán osztják az én álmaimat is, miszerint... az lenne a pöpec, ha a játékhoz csatolnának egyfajta... modot. Lehetne mondjuk a Strugackij-mod :D Roppant egyszerű lenne megvalósítani, csupán az FPS játékból... ki kéne venni az FPS-t :D Ne értsetek félre, nem vetem meg a lövöldözést, magam is megszállott online CoD-os vagyok, de nekem a STALKER nem ezt jelenti. Egy olyan világot jelent, ahol nem AK-val, meg sniperrel kell osztani, ahol nem a különböző harcedzett katonák az ellenfeleid, hanem maga a Zóna. Aki olvasta vagy nézte a két klasszikust, az emlékezhet rá, hogy az a zóna korántsem volt nagy kiterjedésű. Hogy az összehugyozta magát félelmében és leadott 3 kilót nem több mint száz méter megtétele alatt. Ez volt a rendkivüli a Strugackij féle Zónában. A kiszámíthatatlanság. És az íratlan szabályokkal kialakított látszat védelem egyfajta tudatos gonoszság ellen. Egyfajta... kölcsönös tisztelet a környezettel, mintha az egy élő ellenfél lenne. Tisztára mint az ember kisgyerek korában, amikor mondjuk erdőbe ment kirándulni, vagy a városszélére. Minden domb, minden kanyar egy újabb rejtély. Engem ez fogott meg a könyben is. És ezt a részt hihetetlenül jól megcsinálták. És egyre komolyabban attól tartok, hogy ezt a csodát fel fogják áldozni a versenyképesség oltárán a 38 féle automata puskával és lesniperelhető elit katonákkal. Szomorú :( Pedig nem kéne nagyon átalakítani a dolgokat.... Ugyanúgy tárgyak kihozása, bent járkálás. Csak egy kicsit több fenyegetettséggel és totális kihaltsággal. Se állatok, se emberek, csak a síri csönd és az anomáliák, amik mozognak, bekerítenek, megpróbálnak elpusztítani és mindig résen kéne lenni. Fegyver nem is kéne. Nem lenne rá szükség. Nem lenne aki ellen használni lehetne. Csak néha egy egy másik Stalker lenne a terepen, és semmi más. Nem tömegmészárlás és golyózápor.

Tényleg,nem akarja valaki megcsinálni ezt a modot? :D Senki se hallott még ilyen igényekről, elképzelésről, tervekről? Akár itthon, akár külföldön? Hogy egy kicsit tényleg jobban hasonlítana a könyvre, vagy a filmre... olyan jó lenne.

Csak szerintem ezzel is az agond, hogyha nem lennének benne emberek, állatok, fegyverek, akkor sokaknak unalmassá válna a játék és nem lenne egyre népszerűbb. De egy moddal tényleg meg lehetne az ilyen porblémákat oldani :wink:

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul