S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat: MISERY

sziasztok!
engem nagyon kikészít ez a mod, fél óránként kidobál... ha meg janovba akarok utazni akkor meg a betöltés legvégén egyszerűen kivág a játék a windowsba crash al. próbálkoztam azzal h lebutítom a modot és ezt-azt kiszedek hogy ne crasholjon. pl az allspawn-t mert a s.m.r.t. 0.41 nél az volt a kínja és utána jó volt már. ha nem tudtok benne segiteni akkor szerintem inkább visszatérek arra a mod ra.

esetleg valaki valami mod-ot tud stalkerra amelyiknek a többi részből bevannak téve mapok? ha igen irja már le, vagy küldjön nekem róla p.ü.-t

A misery honlapján elérhető a 2.1 béta!
Hosszú hónapok után végre jutot időm stalkerre is és gondoltam kipróbálom változott-e valamit, kb másfél napot játszottam vele az alapján tudok véleményt mondani :)
Jó hír hogy korruptálódott mentéssel nem találkoztam, sőt nem is kresselt. Olyan viszont előfordult (két alkalommal) hogy elsőtétült a kép, a kaptam egy windows üzenetet hogy a driver recoverelte a gpu-t, ment a játék de hát kép nélkül... hiába léptem ki és indítottam újra a játékot csak egy restart segített de tudtam folytatni onnét ahonnét elmetettem. Egy másik gond hogy kb 3 óra játék után belassul, nem játszhatatlanul de azért kellementlenül (a memória nem telik meg) és valamiért ezen is csak egy restart tud segíteni. Amúgy amit telepítéskor felajánl switch_distance értéket érdemes lejjebb venni, nálam 300-on (1366x768@dx11@minden maxon) 20-30 fps között ugrált, 200-on a minimum fps 60 körül alakult. A játékmenetben vannak még néha apróbb kellementlenségek pl a random időjárásváltozás, néha pár másodperc alatt köd lesz (sniper classosnak igen jól jön....) meg egyes helyeken ahol big fuckin' mostrék vannak néha túl hamar spawnolnak vissza, ha pl nem ölöd meg mindet mert mondjuk elfogy a lőszered és elmész lőszerért mire visszajössz addigra terem oda egy adag monstre és kb ugyan olyan vagy erősebb :)

De szerintem ezekkel együtt is játszató, nálam tűréshatáron belülre került, az elődhöz képest pedig nagyságreddekkel jobb lett stabilitás szempontjából.

Ami a fícsöröket illeti bekerült pár kafa cucc, pl most már ha felveszel egy artifakót akkor ugyan úgy kapod a sugárzást mintha övre csatolnád, konténerekben tudod őket szállítani ami elnyeli a sugárzást, övre csatoláshoz is kell egy speckó konténer, konténerbe pedig egy külön eszközzel tudod belerakni. A használati tárgyaknak (gyógyszer, repair kit, kaja adagok) van egy mennyiségi értéke pl a gyógyszerben még hány szem van, cigisdobozban hány szál van, vagy hogy a repair kit hány javításhoz elegendő.
Ja és lehet főzni, vannak főző alkalmatosságakot van olyan ami szénnel van olyan ami kerozinnal is megy :) lelövöd a disznót és a húsát jól megsütöd ami hasznos is mivel elég drága a kaja.

Egyenlőre ennyi, remélem még tudom folytatni, megéri újból megpróbálni szerintem, elég jó kis mod.

Tyű, Mogle, kösz a beszámolót! Ha ezt az új 2.1-es ver-t szeretném használni akkor teljes reinstallt kell végrehajtsak?
Kicsit próblálgattam az előző verziót, de nem sikerült jól beállítani. Amikor rámegyek kurzorral a "helmet"re (cloth wrap vagy bármilyen gázálarc), kilóméteres szövegdoboz ugrik fel, aminek, rendszerint az alja, vagy a széle lelőg a képernyőről. Hogyan lehet helyrehozni ezt a hibát? A zseblámpával meg csak villogtatni tudok, folyamatosan nem akar világítani.
Előre is köszi a válaszokat!

A szövegre nem tudok megoldást.A lámpát tedd be a detektor helyére és nyomd meg az "o" billentyűt.Ilyenkor az egyik kezében tartani fogja a lámpát.A másik megoldás veszel egy fejlámpát és berakod valamelyik gyors gombra (F1-F4) és amikor menyomod aktiválódik.Ne felejts akksit venni mert amint lemerül sötétben maradsz és a PDA sem fog működni.

Sajnos a szöveggel nem lehet sokat kezdeni. Két féle lámpa van, az egyikhez nem kell akksi mert felhúzós de ahogy aarpok is mondta egyik kézbe fogni kell ahogy a detektort, a másik a headlamp ami úgyanúgy működik mint az alapjátékban, egyszer meg kell venni valamelyik árusnál amit felcsatolsz (eltűnik az invertorydból) és használhatod de kell hozzá egy UDP nevű eszköz amibe pakolni kell az akksikat. A modokokat elötte le kell szedni.

Üdv "mazochisták" !

Igen ez egy igazi mazochista módpakk de el kell ismerni remek munka lett. Pár dolog kicsit túl van lihegve benne pl a szerelőkészletek minden egyes fegyvertípushoz külön majdhogynem kaliberenként, ja és nem minddel tudsz akármilyen állapotú fegyvert javítani mert van megkötés (pl: csak 80%-vagy felettinél használható). Emiatt az elején szinte tehetetlen vagy mivel a zsákmányolt fegyverek egytől egyig hulladékok, (40% -os vagy alatt) Kardán persze megjavítja készséggel kb 20-30-40 ezrekért. ((Tudni kell hogy 5000 rubellel kezdesz és ha nem figyelsz jól akkor a napi kajádra is alig marad pénz.))
A javítókészletekhez plusz holmikat is lehet használni(a zoknitól, a playboy újságon keresztül a vodkáig) amik növelik a javítás mértékét, viszont enyhén "görénység" hogy minden javításhoz új készlet kell.
A lőszer méregdrága, és nagyon nem egyszerű olyan fegyverhez jutni amihez később zsákmányolhatsz lőszert. Szóval fel van adva a lecke az elején rendesen. Volt h nem mertem elindulni sehova mert gyenge volt a tag. A vihar olyan h azt hittem kitörés van.

Bl/lKTOP ! Azzal a gázálarcos menüablakossal én is találkoztam, bosszantó de ha Mogle nem tud rá megoldást akkor nem tudom ki tudhat !
Haverral nekifogtunk a magyarításnak (a 2.0-hoz) ha megleszünk szólok.

Én még mindig nem vágom, hogyan lehet javítani. Van mondjuk egy Playboy újságom. Akkor azzal mit csináljak hogy javuljon az adott fegyver ? Kell venni hozzá egy javítókészletet, és abba kell bepakolgatni a cuccokat ?
És ha tele van, akkor elhasználódik, és vehetek másikat ?

Vannak cuccok amivel javítani lehet fegyver állapotát pl olaj, tisztító spré, repair kit. Amikor ezekre ráböksz akkor ki tudod választani hogy melyik fegyvert akarod javítani illetve hogy mit akarasz hozzá még felhasználni. pl van spréd meg fém dörzsid, a sprével tudsz javítani de a dörzsivel nem viszont a spréhez fel tudod használni a dörzsit amivel nagyobb lesz a hatékonysága. Mindent egyszer lehet felhasználni de vannak olyan kitek amik több alkalomra elegendőek (max 5) ezek drágábbak is.

Mogle mesternek köszönöm a kiegészítést !

Igen erre utaltam hogy ez a javításos dolog túl lett bonyolítva. ( nekem az se világos hogy lehet-e egyszerre több kiegészítő felhasználásával javítani). Szerencsére vannak univerzális javító készletek ( repair kit) de azok asszem csak 80% vagy afelett használhatók.
A ruhák javítása dettó ilyen ott meg kell nézni hogy milyen besorolású "páncélzathoz" használható és a javítandó tárgyét is meg kell nézni h mivel lehet javítani. Érdemes jól meggondolni mivel a nálad lévő cuccokból néha felajánlja azt is javító-kellékként amit a ruhazsebbe hordasz (Pl a kevlár) mint az artifaktot.
Jó hír viszont, hogy a bokrokban el lehet bújni, ott (legtöbbször) nem támadnak a mutánsok.

Úgy értem hogy amiket eddig kiadtak "stabil" verzióként az is minden volt csak stabil nem :)
Régebben fent volt a honlapjukon az összes verzió de úgy tűnik leszedték.

Úgy döntöttem nem játszok ezzel a moddal. Utóbbi időben elmúlt a hajhullásom. Így is van jól.

Én a Misery 2.0-ás verziót használom, ami javarészt stabil, bár ez a modpack alapvetően gépigényes és nálam se egy "erőmű" szolgál, szóval az akadás a játékmenet része, pláne ha fut a tüdőbeteg karakter. Egyetlen hibajelenségként azt vettem észre, hogy nem szereti a játék ha a főmenüben futva leteszi az ember a tálcára, ilyenkor szokott kifagyni, míg játék közben ha le Pauzéljuk akkor bármikor simán letehető tálcára a játék.

Letezik a ehhez a modhoz valami csalas? Sebzes/penz/suly? Mert szep-szep,de ugy felkurja az ember agyat hogy minden 5 percben megdoglik, h majdnem a felhoz b@sztam a gepet mar. Koszi h valacky tud segiten /google eddig nem tudott/

Helló!

Próbáld meg a God of the Zone (GOTZ) módot hozzá.Ebben tudsz csalni bár én nem próbáltam így nem tudom képes e együtt müködni a Misery - vel.Keress rá a gugliban.

Hát, ha távol tudod magad tartani a zsoldosoktól és van 1 mesterlövész puskád akkor nagy baj nem löhöt...
Nem tudom melyik agyas módosította a Zsoldosok észlelő és célzó képességét de nagyon basztathatták az iskolában... A szennyvíztisztítónál lévő zsoldosok már akkor adtak egy össztüzet nekem mikor a Ranger Station Híd felőli oldalára toltam a pofámat... Én még a fickókat?... az épületet se láttam kidolgozottan, nem hogy a muksókat...

Egyébként a specializáció 1 kaki... mert Recon klassz ellenére, még mindig sokkal jobban tudok ölni Roham puskákkal és mesterlövészekkel (low) mint sörtésekkel (medium) és géppisztolyokkal(High)

Vissza
Top Alul