Rossz szándék Ond tro (2010) feliratos 104'

Balage

Member
Csatlakozás
2025.12.21.
Üzenetek
221
Reakció pontszám
94
Hely
Komárom
Android
Opera Mobile 93.0.0.0
MjI0ODM4NQ.webp

Rossz szándék Ond tro
svéd feliratos krimi, dráma-thriller

A film középpontjában Mona, egy visszahúzódó, egyedül élő nő áll, aki egy nagyváros sivár, betonszürke világában tengeti napjait. Egy éjszaka hazafelé menet egy elhagyatott utcában egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz.
A legtöbb ember ilyenkor pánikba esne vagy a rendőrségre rohanna, de Monában valami más történik: megszállottság ébred benne. Ahelyett, hogy segítséget hívna, elkezdi megfigyelni a gyilkost, és titokban követi őt a város éjszakai sötétjében.
Ahogy egyre közelebb kerül az elkövetőhöz, a film egyre inkább egy belső, pszichológiai utazássá válik:
Mona nem csak félelmet érez, hanem egyfajta morbid kíváncsiságot is. Úgy érzi, a gyilkos tettei felszakították a saját élete unalmas szövetét.
Megjelenik a nyomozás szála is, de Mona félrevezeti a hatóságokat, hogy védje az "ismeretségét" a gyilkossal.
A macska-egér játék végül megfordul, és Mona ráébred, hogy aki őt ennyire lenyűgözi, az rá nézve is halálos veszélyt jelent.

A film nem egy pörgős akciófilm. Inkább egy lassú lefolyású, hipnotikus noir. Kevés benne a beszéd, a hangsúly a látványon és az érzelmi feszültségen van.
A képek sötétek, hidegek és gyakran elmosódottak, ami jól tükrözi Mona zavart lelkiállapotát.
A film azt a kérdést feszegeti, hogy miért vonzódunk a gonoszhoz, és hol van az a pont, ahol a kíváncsiság bűnpártolássá válik.

A film :
Stremio :

Nem jöttem rá, hogy lehet hozzájutni a filmhez. Kérek egy kis segítséget! :)

nem, mert nem tudom milyen bejegyzés és milyen film. Bocsánat, hogy ennyire béna vagyok! :)

Vissza
Top Alul