Rendszerkövetelmények

kész van az összeállítása a gépnek :D véleményket kérek! :D

alaplap: Asus P5B I-965, 775, DDR2. PCIe, Core2 Duo támogatott
Processzor: P4 E6850 3GHz / 1333MHz 4MB Core2 Duo Box
memória: 2 darab DDR 2-es 1GB-os 800MHz GOOD
vieókari: PCIe GeForce 8500GT 512MB DirectX 10
táp: 400W-os Goldenpower 12cm-es 20/24 tűs

A ház monitor stb... azokat már elrendeztem, csak erre szeretnék véleményt kérni, hogy ez elég jó e a bitang jó STALKER Grafikához? :D

nem 2 forint lesz... :S

Nightwatch":3n6llrw8 mondta:
kész van az összeállítása a gépnek :D véleményket kérek! :D

alaplap: Asus P5B I-965, 775, DDR2. PCIe, Core2 Duo támogatott
Processzor: P4 E6850 3GHz / 1333MHz 4MB Core2 Duo Box
memória: 2 darab DDR 2-es 1GB-os 800MHz GOOD
vieókari: PCIe GeForce 8500GT 512MB DirectX 10
táp: 400W-os Goldenpower 12cm-es 20/24 tűs

A ház monitor stb... azokat már elrendeztem, csak erre szeretnék véleményt kérni, hogy ez elég jó e a bitang jó STALKER Grafikához? :D

nem 2 forint lesz... :S

A VGA-t átgondolnám egy kicsit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amúgy a többi nem rossz! (szerintem)

Ha már ennyit költesz, akkor ne spórolj a VGA-n sem, azon legkevésbé sem szabad. Inkább vegyél egy 8800GTX-et, viszont a DX10-re szerintem egyelõre nincs értelme gyúrni, mire meg lesz, addigra a 8-as Geforce már nem lesz olyan nagy szám.
Szerintem többet érsz vele, ha most veszel egy fullos DX9-es kártyát, pl Radeon x1950-est, abból az is 512mb-osat, jövõ nyár elején meg majd eladod és akkor veszel majd egy DX10-est, addigra sztem kiforrottabb lesz. Jelenleg nem is tudok olyan játékot, ami DX10-et használna, bár lehet hogy van.
Én biztos hogy nem veszek DX10-es kártyát egy jó darabig, mert semmit értelmét nem látom és drága is, de hát döntse el mindenki maga.
Ja és sztem 450W alatti táp nem fogja bírni kiszolgálni ezt a gépet.

naja csak a clear sky-ra azt írták ki hogy d10-et használ és hogy ahhoz jó lenne d10-es
de abban igazad van, hogy addig vegyek egy gyengébbet mert nem használják a játékok a d10-et.
mennyibe kerül a 8800GTX, meg a Radeon x1950?

nah aszem a Radeon x1950 barátságosabbnak tűnik anyagilag....

EDIT:
nagyon nagyon barátságosabbnak... bakker 130 ezer a 8800 ez meg 40 ezer...

Csak 1gondolatot fűznék hozzá az előző kommentedhez(amivel egyet értek),aki megteheti hogy csak videokártyára 100ezret költsön,annak hajrá,a többiek pedig gondolják végig 1játék miatt érdemes-e sok pénzt kiadni,vagy vesznek egy olcsóbbat,és mellé jópár olyan gémet amit elvisz a kártya :| Persze én is akarok majd "tisztaegezni",de csak emiatt nem vennék meg egy 100k feletti kártyát :D

na csak, ha most veszek egy jobb kártyát ( nem 100-ér mondjuk a Radeon x1950 40 és sztem az is jó..) akkor később nem kell venni és mostmár ugyis ilyen d10-es játékokat nyomnak....

pl World in Conflict.. csak azt kérdezném meg hogy a GeForce 8500GT 512Mb-os D10-es a jobb vagy a Radeon x1950??? A 8500GT 20 ezer a Radeon meg 40 szal nem mindegy és annyira nem értek hozzá...:S mit gondoltok?

A radeon x1950 nem tudja a dx10-et, de egyelõre nincs is arra szükség, én leghamarabb dx10est jövõ ilyenkor fogok venni, addigra a 8800 elavult lesz, és sok dx10 game fog megjelenni. Addig sztem értelmetlen, vedd meg az x1950-est, jó az egyelõre. S így pénzt se fogsz elbukni, mert a 8800-at úgyis le kell majd cserélned sztem.

A legjobb dx9-es kártya a piacon, mindent tud, még a HDR-t is tudja egyszerre kezelni az élsimítással, erre egyetlen dx9-es Geforce sem képes.

szal nagyon jó... olyan mint a clear sky trailerjében a grafika tudod mellik amelyiket le lehet szedni hivatalos honlaprol... szal olyan jó lehet ezzel a grafika?

A Clear Sky grafikája az X-Ray Engine 1.5, szal nem, mivel az egy teljesen új grafikus motor. Ez nem a videókártyán múlik, de az x1950 kihozza a maxot abban biztos lehetsz, nekem is az van.

Nem hinném, az nem lenne nyerõ üzlet. Ennek még kell pár év.
A Windows XP-nek is van még kb 6-7 éve, jövõre jön az SP3, szal Tibi a válaszom az hogy lesz dx9 még jópár évig.

Metro":21pwjyol mondta:
Nem hinném, az nem lenne nyerő üzlet. Ennek még kell pár év.
A Windows XP-nek is van még kb 6-7 éve, jövőre jön az SP3, szal Tibi a válaszom az hogy lesz dx9 még jópár évig.

Hát erre nem innék hidegvizet :oops: A vista egyenlőre tényleg eléggé halott ügy(ugyan én nyüvöm),de ha kiadnának hozzá vmi jó kis servicepakkot,hogy legalább az xp-vel kompatibilis legyen,akkor már sokkaltöbb játék menne alatta.....
Nomeg nemártana ha a régebbi hardverezközöket is felismerné(1-2éves cuccok) :D
A másik dolog,hogy Bill ugyan gazdag naon,de mindenki ismeri a mondást,hogy sok pénznél jobb a több....szóval a 6-7év nemtudom,de 3-at látatlanba igérnék én is.
Persze ez nagyban függ attól,mit alakítanak "vista" ügyben....

A direct x10 el meg szerintem az a helyzet,a kártyagyártók nyomni fogják a játékkészítőknek a lét,hogy azalá írják+ új csodáikat :D

A Microsoft azt mondta, hogy az XP-hez 2014-ig fognak frissítéseket kiadni. A W98-hoz is tavaly fejezték be. A vista pedig egy teljesen új világot képvisel, direkt soha nem lesz visszafelé kompatibilis.

Igazad van,azt is mondták hogy nem lesz áremelés,meg egyebek :D
Az pedig hogy visszafelé nem kompatibilis,a világ legnagyobb g.cisége.... #B #B #B

nah ennek örülök visszatéve a Radeon x1950-eshez h fullon fut.
De télleg legjobb grafikai beállítással akadás nélkül fut????:D az a full dynamic lighting vagy mi szal a legerősebbel???:D

x1950 ? mit akarsz venni mert van több verziója gt meg asszem xt
én a gt-s verziót vesszem 33 ropiért
(és az tökmindeggy hgy milyen faxa a videókarid ahoz kéne még valami faxa memória +proci pl: 2,6 celeron 512mb + ez akari hát szerintem diavetítés lessz az egészből , de ha jó a géped többi alkotórésze akkor megéri az árát.

Vissza
Top Alul