Rendszerkövetelmények

Milyen beállításokkal megy? Nem lehet, hogy pl. a DX9 futtatásához kevés a ram? Milyen videokártyád van?

[bár ha többi játék szépen fut akkor az sem lehet gubanc, talán van itt aki próbálta vistával, mert nem tudom azzal mi a helyzet]

Szerintem is ott inkább a Vistával lesz a gond, mivel az már alapból zabálja a memóriát! Nekem XP alatt 1 GB RAM-mal, 3800+ AMD Athlon 64 X2 Dual Core procival, 256 MB-os GeForce 7600 GT-vel 1024x768 felbontás mellett, High textúrával és Full Dynamic Light-tal hozza az átlag 40-50 FPS-t.

Nah, akkor a konfig
CPU: Amd 64 X2 4200+
Ram: 1 giga Samsung DDRII. 800Mhz
Vga: Inno 8600Gt 256 Mb
Deszka: Asus M2N SLI-deluxe
Nem nagyon akarok már XP-vel szarakodni, mondjuk az az érdekes, hogy CS gyorsabb Vista alatt, szóval :S
Más játékok meg csont nélkül mennek COJ pl...
Megnézem, hogy 1 giga ram plusz ad-e valamit ha nem akkor hanyagolom...

Mondjuk most töltök egy másik verziót meglátjuk, ha más nem lesz próbálok egy official demot, bár nem hiszem, hogy az meg nagyon vista ready lenne, tekintva, hogy a progi sem az a jelek szerint :(

Érdekes, mert jó géped van. Ha a Stalker vista ready akkor a plusz ram simán megoldja a bajt. De ha nincs ráfaragva eléggé, akkor nem segít.

Megpróbálhatsz minnél több dolgot kikapcsolni, offlineba rakod a gépet és akkor tűzfalat és vírus írtót kikapcsolhatsz egy próba erejéig, meg biztos van sok más program ami csak lopja a ramot, így elvben több áll majd a rendelkezésedre és kiderül, hogy a ram kevés vagy csak a vista nem támogatja a zóna fürkészek életét.

Én, ahogy néztem a hivatalos oldalon, a 8XXX-es vga tulajok , főleg ha vista alatt próbálnak játszani, "szidják a fejlesztők őseit" hogy finom legyek :( Mest egy 8800GTS -en szaggat, :(
Hát asszem ezzel még várni kell... :((
Update: Ha a win alatt kilövöm az Nv control panelben az AA-t, akkor elvileg mennie kell...

Az élsimítást, ez érdekes, akkor van még egy próba: driver, próbáld ki a legújabb WHQL-est [ezek az ellenőrzöttek] vagy esetleg egy újabb bétát. Ha nem akkor marad a várakozás. :?

De tényleg elkeserítő, hogy adott egy ilyen gép és akkor problémázik rajt egy új játék. Főleg egy ilyen régen várt, ritkaság. lol2

egyébként a stalker NEM támogatja a vistát sem meg a direct x 10-et sem
(a kiegészítőben viszont megkapjuk ezeket)
jah és aki ért a témához a tudhatja hogy a vista alatt pár dolog nem müxik rendesen pl: videókari meghajtó sem szerintem amíg nem lesszenk olyan játékokt progik amik többségében vistat támogatják addiig marad az xp
jah és álltalában vistához ajánlott a 2gb ram (nem azt mondom hogy 1gb -nem müxik rendesen de azért 2gb-val még jobb lessz.)

Konketsu":3ta8iusc mondta:
Én, ahogy néztem a hivatalos oldalon, a 8XXX-es vga tulajok , főleg ha vista alatt próbálnak játszani, "szidják a fejlesztők őseit" hogy finom legyek :( Mest egy 8800GTS -en szaggat, :(
Hát asszem ezzel még várni kell... :((
Update: Ha a win alatt kilövöm az Nv control panelben az AA-t, akkor elvileg mennie kell...

Nekem semmi gond nincs vele, bár Vistaval kell alá 3GB RAM, különben tényleg akad.

Ahhh, ok akkor maradok a CS-nél a WOW-nál meg az újabb gaméknél, ha ezt hajlandóak lesznek megycsinálni, akkor megveszem, addig meg ....... nah itt most valami csunyára gondoltam a fejlesztők édesnyjával kapcsolatban :)

nem a fejlesztőket kell szidni. ha megnézed a logokat, meglátod milyen gépeket használtak a fejlesztéskor. NEM ERŐMŰVEK. pl:

pl ivan_log

* Detected CPU: AuthenticAMD , F15/M5/S8, 2000.00 mhz, 10-clk 'rdtsc'
* CPU Features: RDTSC, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2

Initializing File System...
'xrCore' build 2816, Nov 3 2006

vagy nézzük stohe logját (egyik fő fejlesztő)

* Detected CPU: AuthenticAMD K7 Family, F6/M10/S0, 1837.00 mhz, 16-clk 'rdtsc'
* CPU Features: RDTSC, MMX, 3DNow!, SSE

'xrCore' build 2816, Nov 2 2006

vagy nézzük andy logját (1ik fő animátor)

* Detected CPU: GenuineIntel P4 family, F15/M3/S1, 2792.00 mhz, 126-clk 'rdtsc'
* CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2

'xrCore' build 2816, Oct 1 2006

Ez igaz nem mondja meg, hogy milyen vgajuk van, de amint látjuk nem bikagépekkel dolgoztak, ezért megy szépen a játék kisebb gépeken is! tehát én nem szidnám, inkább dicsérném őket, hogy az én 2g-s amd-men 1g rammal meg 1 régi 9800as atival úgy fut mint a forró kés a vajban.

Konketsu":3vlyplg1 mondta:
Nekem semmi gond nincs vele, bár Vistaval kell alá 3GB RAM, különben tényleg akad.
Ahhh, ok akkor maradok a CS-nél a WOW-nál meg az újabb gaméknél, ha ezt hajlandóak lesznek megycsinálni, akkor megveszem, addig meg ....... nah itt most valami csunyára gondoltam a fejlesztők édesnyjával kapcsolatban :)[/quote]

Ezen nem kell csodálkozni, a Vista ilyen gépigényes. 2GB meg már lassan 3 éve van a gépben :?

Sziasztok!

Mire számítsak a S.T.A.L.K.E.R.-ben Nvidia GeForce 7800 GT-vel?Jobban fog sokkal menni mint ATI 9600 Pro-val?Szerintem sokkal jobban!Szerintetek?

Sokkal gyorsabb lesz, de full dynamics lighteninget nem lesz értelme kapcsolnod (nem mintha nagy különbség lenne). Ha olcsón cseréled, akkor jó vásárt csinálsz :)

pYura":19tfuu6f mondta:
Sokkal gyorsabb lesz, de full dynamics lighteninget nem lesz értelme kapcsolnod (nem mintha nagy különbség lenne). Ha olcsón cseréled, akkor jó vásárt csinálsz :)

Jót fogok,mert beszámítják a mostani ATI-t:-)

Nekem csak 7600 GT-m van, és mégis Full dynamic light-tal tolom! 1024x768 felbontás, High textúra, 3800+ AMD X64 Dual Core proci, 1 GB RAM. és egész csinoskán fut. Én legalábbis elégedett vagyok vele! :roll:
Szóval szerintem mindenképp sokkal jobb lesz!

Nem a S.T.A.L.K.E.R. miatt veszünk új karit,hanem a Medal of Honor Airborne meg a Bioshock miatt :lol:

Kizárt. Szerintem az PCI-E foglalatos! Hallottam már olyan baromarcúról, akinek mivel nem volt jó a slot-jába az új videókártya amit vett, fogta, és szépen lefűrészelte akkorrára, mint a slot! fal1 ááá Aztán meg kérdezősködött, hogy mi lehet a gond! :D

Vissza
Top Alul