Rendszerkövetelmények

CSoda? Static lightning renderrel még jó, hogy megy:D
Egyébként be fogok ruházni, ha összegyűlik a pénzecske! a grafra meg itt egy ss... 30-40 fpst produkál így...
ss_gbor_03-27-07_22-36-50_l01_escap.jpg

Sziasztok!
Nekem P4 2.4Ghz 800FSB procim van, 1Gb DDR400 RAM, Radeon X1950Pro 512Mb 8xAGP.

1024x768-ban minden maximumra felhúzva Full Dynamic Lightingal
tökéletesen fut, de néha 1-2mp re állóra akad, főleg ha futok.
Aztán megint megy tovább rendesen. Meg van hogy ilyenkor le is fagy.
Ha médiumra butítotom a graifákat AA nélkül akkor is ezt csinálja!!!!

Swap file nem segít akármennyire állítom. Haveromnak Dual Core-os AMD procija van, 2Gb RAM, Gef7800GTX 256Mb PCI-E, és neki is ugyanezt csinálja, bár igaz hogy neki Vista van.

Szerintetek érdemes 2Gb-RAM-ra bővítenem vagy egyéb gond lehet?
Előre is köszönöm.

Kanyhalos: nem érdemes, nekem 2GB DDR2-es rammal is ezt csinálja beállításfüggetlenül...

Kösz hispan

De szerinted miért csinálja ezt?
Nem lehet hogy semmit sem lehet vele csinálni.
Mit gondolsz, mit lehetne kipróbálni?

Meg azt elfelejtettem mondani hogy néha olyan, mintha nem működne rendesen az AA. Akár a játékban akár a control centerben nyúlok hozzá,
nem javul. De ez se mindig jön elő és az fps-t sem befolyásolja.

hispan1":1m8e2oi3 mondta:
Kanyhalos: nem érdemes, nekem 2GB DDR2-es rammal is ezt csinálja beállításfüggetlenül...

Nem tudom hogy mennyire lehet nekik hinni, de a GS azt írta, hogy akármennyi RAM van, szerezzünk még, mert a swappolás 2GB RAM-nál is előfordult amikor tesztelték.

Azért annyira nem jó a grafikája hogy 2Gb-nál is több RAM-ot vegyek.
Meg hát nem is olcsó mulatság.
Egyszerűen csak szarul van optimalizálva a game.
Ha 2Gb-vel is szaggat én bizony nem költök a Stalker miatt egy fillért
se a gépemre.
Meg amúgy se a grafikája a lényeg szerintem. Ha ennél sokkal rosszabb lenne a grafikája akkor is az egyik legjobb game lenne, ha nem a legjobb.
Nem is tudnék jobbat mondani, pedig több mint tíz éve FPS-fan vagyok.
De a lefagyás az már több a soknál. 2007-ben ez elfogadhatatlan!!!!!!!!!
Van valakinek valami tippje hogy ez mitől lehet? A patch orvosolhatja?

Majd megpróbálom újrahúzni a Windows-t, de még egy hónap se telt el
az utolsó reinstall óta.
Bár win reinstall nélkül cseréltem videókártyát, csak a drivert távolítottam el. Előtte Gef6800GS-em volt, most Radeon x1950pro.
És amúgy néha a windows is beszaggat mostanában.
A mocsok nivida driver maradványait megtaláltam a regedittel,
kiirtottam, de nem lett jobb.
Én amúgy unleashed crack-elt verzióval játszok. Lehet hogy az is baj?

Nem hangos a vinyó, de a piros led feltűnően sokat villog.
De ez abszolút erősen előfordul ha a Stalkerből kilépek,
még jóval utána is. Szóval lehet hogy vinyó.
Csak az az érdekes hogy nemrég gyári validált vincseszter-tesztet
futtattak le rajta (volt egy megmagyarázhatatlannak tűnő jelenség, mindig újraindult a gépem de csak nálam, aztán kiderült 2 hónap után hogy tápkábel, ennyit a szakszervizekről....),
és semmi hibát nem talált egyetlen szektorban sem.
Szóval nemtom hogy mivan. A patch nem segít a lefagyáson?
Vagy a Catalyst 7.2 ? Vagy ha megveszem eredetibe?

A megveszem eredetibe sokmindenen segít...
amúgy lehet, hogy szarul cache-el vagy ilyesmi. a túl nagy lapozófájl sem tesz jót.

Még nézz meg valamit:
vezérlőpult :arrow: rendszer :arrow: speciális :arrow: Teljesítménynél beállítás gomb :arrow: Speciális fül :arrow: a processzorvezérlés és a memória részeknél is legyen a "Programokhoz"-nál a jelölőpötty.

Aki a lapozófájllal szüttyög:
Nekem 0 azaz nulla megabájl a lapozófájlom az összes meghajtón és a játék szépen röccenésmentesen fut, 10 másodperceket tölt területek közt.

Akinek 1GB vagy több fizikai ram van a gépébe az nyugondtan figyelmen kívül hagyhatja a gépigény ezen részét.

Amúgy az okoskodóknak: a virtuális ram (lapozófájl) a legjobb hely ahova a windows kiélheti magát és szépen teleszezmeteli és idővel tönkreteszi a gyengébb lelkületű winyókat.
(Csak egy példa:
van 2giga lapozófájlod, indítod a játékot; néhány dolgot átmásol a lapozófájlba, közben a fizikai ramba is tehát egyszer innen egyszer onnan olvas ameik 2 hely sok szektorra is lehet egymástól.
Ez a sok fordulatszám és forgásirányváltás, fejpozícionálás szépen tönkre is teszi a winyót.)

Akinek kerreg a winyója, vagy néha megáll "gondolkodni" a gép annak ajánlom szép sorjában a következőket:
registry tisztítás (de ne valami reklámablakban felugró szutyokkal,hanem pl. ccleaner)
Defragment (töredezettségmentesítés)

Ahol ez sem segít, vagy nagyobb a gond, a windows újratelepítést is érdemes újrapartícionálással, valamint lemezellenőrzéssel kezdeni.

Crayon!!
Segíts már lécci :x
A f@÷ßom ki van!!!!!!!! Már megint lefagyott a game!!!
Sőt ki is lépett!!! X18lab-ban amikor a második kódot kell
megszerezni, dörömbölnek az ajtón a másik oldalról,
s egyszer csak kilép mindennemű nyom és hibaüzi nélkül.
Ez mi a rohadt k. élet???????????
F@ßk GSC Lahmers!!!!!!!!!!!!!!!!!
pls help

naa naaa naa calm down brother....

előszöris lehet, hogy a videókártyád szüttyög, érdemes lenne jól megterhelni
valami benchmark programmal.

mekkora táp van a gépedben?

1.001 patch már fennvan? a patch előtti állapotot tudom mondani, akkor nem volt gondom annál az ajtónál.

Aki a grafikai beállításokban turkált:
a grass shadow legyen kikapcsolva! (hiba miatt nem flushol-ja magát a számolás és fagyásig emészti a processzort)

A grass shadow be van kapcsolva. A cordon-nál most egy fél órán belül
3szor egymás után fagyott le.
A videókártyám meg még 1 hetes sincs.
Sapphire Radeon X1950Pro, 512Mb, 256bit, 36 pixel pipeline,
tuti hogy nem a kártya miatt szaggat. Megnézem a grass shadowt.
Amúgy bocs a hangnem miatt de már tiszta ideg vagyok hogy állandóan
lefagy, nagyon demoralizáló!!!!!!!!!!!!!!!

Nem akarok nagyon bele vauvau, de mégis. Attól, hogy pár napos a VGA karid még lehet szar, én pont egy éve fogtam ki egy gyári hibás X800 GTO-t és nem is jött rajta ki egyből, hogy memória hibás. Pont ezeket a tüneteket produkálta játékoknál, hogy szép kussban kilépett, lefagyogatott néha. Amúgy ez a warez verzió miatt is lehet. Produkálnak néha érdekes hibát, amit az eredeti nem.

Majd meglátjuk. Fizu után megveszem eredetiben, újrahúzom a windowst,
felteszem a patchet is.
A VGA meg tuti hogy jó mert akkor más játékokban is lenne hasonló jelenség.
Eredetiben megvan a F.E.A.R., a Far Cry, az Oblivion, és mindegyik full max grafikával ment, kipróbáltam direkt mit bír a kártya amikor megvettem, és csak a Stalkernél van ez.
De előtte Nvidia volt, és lehet hogy nem irtotta ki teljesen a driverét,
mert regedittel még találtam utána geforcos bejegyzéseket.
Nem húztam új XP-t VGA cserénél.
Tud valaki valamit arról hogy az új Catalyst 7.2 milyen hatással van a Stalkerre? Doom3 48%-ot javul tőle, de a Stalker nem OpenGL-es, viszont lehet arra is jó.
Nincs időm kísérletezni sajnos.

Vissza
Top Alul