Rendszerkövetelmények

pYura":29ithwqi mondta:
lol, HT nem osztja ketté a procidat ^^ szerintem semmit nem fogsz észrevenni... max kevesbb fagyást :P

Virtuálisan kettéosztja. De ha nem, akkor mivel magyarázod, hogy a proci egyik fele 90-100%-on jár, a másik meg 20-25%-on, és ez mindig így van. Perdöntő lesz, ha majd kikapcsolom a HT-t és megszűnnek ezek a pár pillenetig tartó beakadások (nem fagyás! még egyszer sem fagyott le a gamem!)

Van egy problémám: időnként eszeveszetten szaggat a game, máskor pedig tökéletesen meg. Lehet h a virtuális memória méretét kéne megnövelni? (bár az installnak megfelelt)
légyszi segítsetek, mert pl megnyitom pda-mat és befagy 10mp-re a játék, kicsit irritáló :/

Morphie: növeld meg a virtuális memóráit, bár nem hiszem, hogy ez lenne a baja. Talán a fizikai memória kevés kicsit, vagy egyszerűen a Te gépedet így reagálja le. Lehet, hogy a következő peccstől megjavul.

Morphie":1c3jkqhz mondta:
Van egy problémám: időnként eszeveszetten szaggat a game, máskor pedig tökéletesen meg. Lehet h a virtuális memória méretét kéne megnövelni? (bár az installnak megfelelt)
légyszi segítsetek, mert pl megnyitom pda-mat és befagy 10mp-re a játék, kicsit irritáló :/

Milyen géped van, ez fontos!
Én a virtuális memóriát 3000-5000Mb-ra növeltem így tökéletesen megy 1Giga RAM-al akadás nélkül

A fagyások orvosolhatóak (nagyrészben) a lapozó fájl megnövelésével! Én 4096mbra növeltem, így megszünt a korábbi fagyás!

sajnos nekem a pagefile noveles nem orvosolta a fagyast. pedig maxra van teve. emellett kulon rakerestem a windows hibauzenetre is (0xc0000142), megcsinaltam amit arra javasoltak, de ugyanugy fagy a game. meg 5letek? talan egy stlaker reinstall megoldana?

Ha a STALKER-en kívűl minden teljesen jól megy egy próbát megér. Egyébként meg Format C: :wink:

Nálam 1 E6300as (1.87GHz) core 2 duo-n 256os ATI kártyával alapből mindent High-ra rakott 1024x768ban. Egyedül a HDR van kikapcsolva. NEM SZAGGAT, NEM FAGY. (kicsit se) Nem is próbálgattam birizgálni a beállításokat mert így is meseszép.

Ja, és sokat sporóltam a gépre, nem apu/anyu vette karácsonyra; még mielőtt fikázódnátok. (Amúgy mindenkinek csak ajánlani tudom a kétmagos procit)

Hello all!
Nekem egy:
3.ghz-s celeron D,768ddr-s,7300GT(256mb)-s gépem van,és élvezhetetlenül szaggat a játék a legalacsonyabb grafikán(van néha hogy diavetíséses lesz az egész!
Pedig amikor elindítotam először akkor csak a lapozó filét írta kevésnek!(a többi zöld volt és a lapozófile az asszem 1841 volt)
Most lesz egy fokkal jobb vga-m(ati x1600 silent 512mb-s vga-m.Ezzel vajon jobban fog menni?:S

Mit gondoltok egy ATI 9250 128 mb rammal elég a játéknak? Minden egyéb megvan hozzá, csakhát a videókártya gyenge. Tervezem a cserét, de nem akarok addig várni a játék megvételével, mert már tűkön ülök. :-)

Hát szép nem lesz a játék, de el kell, hogy fusson. Max ha nem minden DirectX függvényt szeret a kártya egyes dolgokat nem fogsz látni. Remélhetőleg a bácsik a gsc-nél ragaszkodtak a szabványhoz és akkor DX8 módban simán mennie kell.

Az anisotropy nevű opció
1) Mire jó? mármint mit csinál a graffal?
2) Sokat lassít e ha felhúzom?

Na szaggatás.
nekem egy AMD athlon xp 2200+ van 768 ddr.el meg egy geforce 5600 al nagyábol elfut. de a nagyon zsufolt helyen mint pl egy épuletbol kinézve a tájra beszaggat. az elején simán fututt,de ahgy haladok egyre beljebb a zonába annálk jobban elojon. azon morfondirozom mit kéne vennem. eddig annyit tettem hoghy a sima ata133as vinyom lecseréltem sata-ra ezzel a toltési dio eléggé megrovidult. a játékban lévo megmeg állasok rovidebbek lettek. a gépet terméászetesn mindig finomitgatom a biosban . amennyire lehet már az fsbvel 149 mhznél jéárok és még stavbil ma felvezsem 151re és ha ugy is jo akkor holnap megint fentébb és igy tovább amig stabil a rendzser. és szentem hogy joban érezzem magam vezsek memoriár még 512ot. és remélem akkor jo lesz .

nem akaork most soksok ezret beleloni mert másra is jol jon a apénz. igy szerintem a tobbi térsamnak is azt ajánlom hogy MEMORIÁT azt vegyenek. +huzzák a gépet fel annyira amenyire tudják.

nem a memória és nem a proci a bajos .. 5600 as kari .. a minimum 5700 es :D

A 256 megás kártya a lényeg. A proci kevésbé. Nekem egy 6600GT-m van, 128 ramcsival. Diavetítés ezerrel. Aztán egyre lejjebb vettem a felbontást, végül 800x600 szinte minden minimumon, és röccenésmentesen fut. Swapom 3GB, 1GB DDR400, P4 3GHZ. Stalker kiütötte a vidkarim, ami korábban a középkategória királya volt...Sztem normális futáshoz minimum 7600GT kell neki.

CityLife":1906guif mondta:
Az anisotropy nevű opció
1) Mire jó? mármint mit csinál a graffal?
2) Sokat lassít e ha felhúzom?

Anizotropikus szűrés a távolban lévő textúrákat élesíti vissza. Ha nincs túlterhelve a gép, akkor bírni kell. Próbáld meg 8xosan kb 5%-al lesz lassabb szvsz.

Köszönöm...mostani vas: AMD sempron 3000+, Ati radeon X300SE 128mb (gagyi xar), meg 521mb ddr ram... szoval érdemes akkor felhúzni?

Szerintem csoda, hogy megy rendesen, de egy próbát megér. Ne maxra told azért :roll:

Vissza
Top Alul