Rangok

hispan

New Member
Csatlakozás
2006.06.23.
Üzenetek
13,102
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Webhely
hispan.hu
Elkészült a rangrendszer első verziója, íme a paletta:

100 hozzászólástól: Kezdő S.T.A.L.K.E.R.
300 hozzászólástól: Tapasztalt S.T.A.L.K.E.R.
700 hozzászólástól: Zónalakó
1000 hozzászólástól: Dealer

Lehet még javaslatokat tenni különleges rangokra vagy további osztásokra.

Javasolt új felosztás:
30 - kóbor lélek
100 - érdeklődő
250 - tag
600 - őstag
1400 - Staker fan
3000 - Zónalakó

Vélemény?

Az érdeklődő talán jöhetne a kóbor lélek alá, illetve a tag megszólítás nem szerencsés, mert aki regel, az már tag. De nem rossz, én is finomítani akartam a skálázást, igaz én legalább 10 rangot képzeltem el. De majd megbeszéljük, ez kiindulásnak nem rossz.

01 - tag
20 - érdeklődő
50 - kóbor lélek
120 - kincskereső
280 - kincsvadász
700 - stalker
1800 - vén róka
4000 - Zónalakó

A tag szvsz már magasabban áll, mint az érdeklődő, a legfelső elemnek pedig mindenképp STALKER-nek kell lennie. Leírom, én mire gondolok, és ha lesz időm, megcsinálom hozzá a rang képeket és beteszem:

10 - érdeklődő
25 - tag
50 - kóbor lélek
100 - kincskereső
150 - kincsvadász
200 - dealer
300 - zónalakó
500 - S.T.A.L.K.E.R.

8 elemből áll, szvsz nem is kell nagyon több.

hispan1":297q910p mondta:
tag megszólítás nem szerencsés, mert aki regel, az már tag... legalább 10 rangot képzeltem el.

Nem értek egyett a rangosrolással :( Ha van ilyen is akkor tükröznie is kéne egy user "szintjét" valahogyan. 100 és 150 hsz között szvsz nincs különbség, fölösleges ennyi kis lépcső... rég i fórumon is összegyült 1000++ hsz simán, pedig meg sem jelent a game.

Stalker nem jó végső fokozatnak, mert alapból mindenki Stalker aki hivatásszerűen járja a zónát. A könyvben is a Red Fox volt ugye a nagymenő, most ezzel a vén rók amegnevezéssel erre próbáltam utalni. Zónalakónak én azt tekintem, aki úgy ismeri a Zónát, mint a saját tenyerét, ez tényleg csak a legvégső stádium lehet.

Ha túl sok van, az nem szerencsé szerintem. A tag-ot lehet, hogy tényleg le kéne tenni 1 hozzászólásra, ebben van valami. Én már kicsit a 8 rangot is sokallom, de ha tudsz még mondani 2 értelmeset, akkor legyen :)

Na most találd már ki, hogy mi van, mert előbb TE magad ítad, hogy "legalább 10 rangot képzelsz el" meg, hogy "tag megnevezés nem szerencsés" olvass vissza... Most magaddal vitatkozol???!

A jó történész magával is vitatkozik és ez állítólag csak roszabb lesz. :)
Szóval arra akartam kilyukadni, hogy én ki tudtam ötleni 8 rangot. Ha és amennyiben akarsz még beletenni 2-t a sorba úgy, hogy azok logikailag is illeszkednek a többi közé, akkor írd le és beteszem. Ha nem, akkor megcsinálom így. Csak nem akartam eme fontos kérdésben nélküled dönteni.

Megkönnyítem a dolgot: 11-es lista.

0 - olvasó
1 - érdeklődő
20 - tag
60 - "kóbor lélek"
100 - "mutáns"
150 - "kincskereső"
200 - "kincsvadász"
260 - "dealer"
320 - "irányító"
400 - "kutató"
600 - "S.T.A.L.K.E.R."

""-ben vannak a zónára vonatkozó megjelölések, az első 3 fokozat úgymond "normális".
Ez így korrekt?

0 - olvasó
1 - érdeklődő
20 - tag
60 - "kóbor lélek"
100 - "mutáns"
150 - "kincskereső"
200 - "kincsvadász"
260 - "fejvadász"
320 - "irányító"
400 - "kutató"
600 - "S.T.A.L.K.E.R."

Kösznöm, hogy nem hagysz ki eme fontos döntés elemi lépéseiből :D

"dealer" megnevezés nem tetszik mert rögtön hátsó gondolata van az embernek... helyette legyen mondjuk fejvadász...

Többivel nagyjából egyet értek, bár még mindig nem tudjuk, hogy ki vagy mi az a S.T.A.L.K.E.R., mert ugye ez majd csak a végjátszmában fog kiderülni... :)

Rangokat én széjjelebb húznám, de te tudod, talán í]y kaphatóbbak lesznek rá az emberek ;) btw ennek elkerülése végett nem ártana valami időlimitet is betenni. pl. feleannyi nap mint hsz... Így már valaki kevesebb mint egy év alatt STALKER-ré válhat, de nem lesz az 2 hét alatt ha hülyeségekkel teleírkálja a fórumot.

A számok abszolút relatívak. Most még nagyon kevesen írnak a fórumra, a jelenlegi 8~900 hozzászóláshoz képest a 600-as maximum bőven jó. Természetesen ezek idővel emelkedni fognak, ez nem kérdés.

A fejvadász tényleg jobb, mint a dealer.

Hogy maradjunk a játékban szereplő karaktereknél ha már erről szól ez az egész: http://stalker.hardwired.hu/ssstalker_karakterek.htm

0 - tag (aki beregisztrál az már tag...)
1 - zombi
20 - kóbor lélek
60 - "mutáns"
100 - dealer
150 - katona
200 - elit katona
260 - "fejvadász"
320 - "irányító"
400 - "kutató"
600 - "S.T.A.L.K.E.R."

Chabi, kóbor lélek lettél :)

Komolyra fordítva: mivel nem tudom pontosan, hogy milyen karakterek lesznek a játékban (a kakakterek oldal egy ideje nem volt frissítve), nem akartam pontosan ahhoz ragaszkodni.
Szerintem amit pYurával kitaláltunk, egyelőre jó.

Viszont létrehoztam egy csoportot "Fórumalapítók" néven, abban mindhárman benne vagyunk, tekintve, hogy az új fórum kezdete óta mi alkotjuk a "keménymagot". Ha úgy tetszik, ez is egy rang :)
Lépjetek bele, mert csak magatokat tehetitek bele. Ha benne vagytok, lezárom.

Szerintem a csoportok menüpont fent a menüben. Azért nem tudom pontosan, mert én vagyok a moderátora a csoportnak (és sajna csak egyet enged) ezért én nem látom a belépési infókat, beletenni meg titeket nem tudlak (mondjuk nem értem, miért...)

A csoport tagja vagyok :D lol még egy egoszint növelő "rang". Nemtom mire jó, de jól néz ki ^^ rajtunk kívül más is látja? Am szerintem nyugodtan bele lehetne még venni pár régi fórumos arcot... meg kéne nézni ott kinek van több száz hsz-ja vagy követte nyomon a játék fejlesztését (pl RUSSIANBOY)

Már én is a csoport tagja vagyok. És egy átléptem a kóbor lélekből a mutáns rangba a hozzászólásommal. :lol: 100 rulez

Minden csoporttársnak üdv! :)))

Csak azokat veszem fel, akik az új fórumon is itt voltak. 2-3 éve nem író embereket, hiába van az előző fórumon 600-1000 hsz-ük, nem veszek fel.

Vissza
Top Alul