RADIOPHOBIA (2006)

Tibi

New Member
Csatlakozás
2006.11.22.
Üzenetek
8,544
Reakció pontszám
0
Hely
Vasbogdány
Webhely
www.stalker-fan.extra.hu
76446654.jpg
2343455432553.jpg

Angolul és oroszul beszélő színes dokumentumfilm (56 perc). A baleset után készült, és 2005-2006-os felvételek, Pripjatyról, az erőműről (azon belül a 4-es blokk vezérlőterméről is) és egyéb helyekről a zónában.

LETÖLTÉS:

Jó minőségű (0,97 Gb):
http://files.pripyat.com/RadioPhobia.mpg

Gyengébb minőségű (112 Mb):
http://files.pripyat.com/radiopfobia.wmv

Nemrég töltöttem le, egyelőre még csak beletekergettem. Kár hogy semmit sem értek belőle (nem tudok se angolul se oroszul). Viszont az erőműben meg a baleset után készült készült felvételek érdekesek. Aki a jobb minőségűt szedné le annak érdemes FlashGet-et vagy valami hasonlót használni.

szia!

lehet egy kicsit hulyen fog hangzani a kerdes:
legalis eza video????
mert nagyon erdekel de ha nem legalis akkor sajnos meg marad alomkepnek h lathassam.

Most ez mért zavar?
Bár valószínűnek tartom h illegál a cucc(nem biztos)
De az biztos h te ezt sehol nem vennéd meg itt magyarországon még netről se tudnád rendelni szernény véleményem szerint.

KönigsTiger":3i9s27pt mondta:
szia!

lehet egy kicsit hulyen fog hangzani a kerdes:
legalis eza video????
mert nagyon erdekel de ha nem legalis akkor sajnos meg marad alomkepnek h lathassam.

mi lenne benne illegális...... gondolom látod hogy a vírtuális pripyat oldalára vezet a link lol2

Murder3":2lk8gv5e mondta:
Most ez mért zavar?
Bár valószínűnek tartom h illegál a cucc(nem biztos)
De az biztos h te ezt sehol nem vennéd meg itt magyarországon még netről se tudnád rendelni szernény véleményem szerint.

azért zavar mert nem magyarorszagon elek es itt komolyan veszik a dolgokat nem ugy mint ott, a masik h itt van arra kereslet h megvedd a dolgokat es ne csak letoltsd(tudom mien letolteni,eltem par evet azert magyarorszagon)

kosz Jim67 bocs de nem neztem vegig a linket lol2

jó videó a minősége is türhető (a majd 1gb-snak ) de az a baj hogy nem végég angol hanem van benne ellég sok orosz..... de egyébként nagyon jó thx eljen1

egyébként a CS-nek a játék mellé kapot kis könyvecskében azt irjak hogy 2006-ban törtent valami csernobilben.ez igaz?

meg a shoc kkönyvében is írnak 2006-ról .

Ez igaz megtörtént. De csak a fele igaz. A romok alá temetett maradék radioaktív anyag egy kicsit robbant be. Az aktivitást azonnal észlelték. Csak a maradék érintkezett a talajvízzel, pedig ezt akarták elkerülni mikor bebetonozták az egészet. De a radioaktivitás ennek ellenére egy kicsit jobban szétszóródott.

Mi volt ez az esemény? Mikor volt, és mi történt? Ebben a formában ezt sosem hallottam.

Nem lehet az, hogy ez csak a három ismert anomália (1990.06.29-30, 1996.09.12 és 16) kiszínezett változata?

Nem. Ez 2006-ban történt. Csak a játék készítői írták le úgy ezt az esetet is hogy belefonódjon a történetbe. Meg kell hagyni ügyes munka. De amúgy ez tényleg megtörtént, nem paráztatós csak megrepedt a betonszigetelés a blokk alatt és beszivárgott a talajvíz. Pontosan ezt akarták elkerülni a mentesítők 86-ban. Csak akkor még tényleg nagy para lett volna hogy ha víz kerül bele mert még egy láncreakció indult volna be és akkor talán Mo-n is zóna hangulat lenne. :lol:
Akit érdekel annak tudnék egy jó könyvet ajánlani leír mindent.

Capt Axon":12xj9ouf mondta:
csak megrepedt a betonszigetelés a blokk alatt és beszivárgott a talajvíz.

Az épület felépítésének ismeretében ez a talajvizes verzió nekem furcsának tűnik. Ehhez legalább belvíznek kellett volna feltörnie. A fűtőelem-olvadék 0,8% van (épületen belül) a talajszint alatt (-0,65 m).
http://www.ibrae.ac.ru/images/stories/i ... _19big.jpg

Capt Axon":12xj9ouf mondta:
Akit érdekel annak tudnék egy jó könyvet ajánlani leír mindent.

Ezt külön megköszönném.

Az előbb leírt "anomáliák" a szarkofágon belül bekövetkezett "nukleáris" rendellenességek voltak, az erőmű többi működő részét nem érintették. Háttérinfóként tudni kell, hogy a szarkofágon belül több, párhuzamosan működő ellenőrzőrendszert telepítettek, ami az ott lévő aktív anyag állapotát figyeli.

1990 június 24-én a "Finis" felügyelőrendszer operátora rendkívüli aktivitás-növekedést észlelt a rendszer 50-es csatornáján. Ez egy ionizációs kamra. A stabil 2,5 CPS helyett 4 CPS-re nőtt a beütésszám. Az operátor gyakorlott ember volt, rögtön érzékelőhibára gyanakodott. Másnap végigellenőrizték a kérdéses mérőcsatornát, a szondát Cf-252-forrással tesztelték, a mérőrendszer hibátlanul működött. Az elkövetkező négy napban a neutronáram, illetve az aktivitás folyamatosan nőtt kb. 160 CPS-ig. Ekkor 80 l gadolínium-nitrát oldatot öntöttek a 304/3 helyiségbe, ezután a mért aktivitás 30 CPS-re csökkent. További 80 l beöntése után az aktivitás a kezdeti értékre esett vissza és ott stabilizálódott.

Az elemzések alapján az esemény körzetében (304/3 és 305/2 helyiségek közötti átégett falszakasz közelében) összegyűlő víz volt az emelkedett neutron-aktivitásért okolható. A fűtőelem-olvadékon összegyűlő víz moderátorként viselkedett és pártucat hasadást okozhatott. DE! Önfenntartó láncreakció nem alakult ki (adott hasadóanyag-koncentráció mellett nem is tudott volna), tehát ez az anomália NEM TEKINTHETŐ kritikussági eseménynek. (A helyszín pontos azonosíthatósága miatt: az esemény a reaktor alatti térben, pont a talplemez átégett szegmense alatt jött létre, a 305/2 a reaktoralapot (a betonkeresztet) körülvevő helyiség, a 304/3 ezzel szomszédos kisebb helyiség.

Az 1996-os két esemény hasonló volt, csak ott az aktivitás magátol visszacsökkent az esemény előtti stabil szintre. Mindkét esetet megelőzően jelentős esőzés volt.

A szarkofágnak - sajátosságai okán - saját mikroklímája, és belső természetes "vízkörforgása" van. Évente kb. 2000 köbméter csapadékvíz folyik be a héjalás résein, valamint a hidegebb napokban (éves szinten) 600 köbméter kondenzvíz csapódik ki a falazaton. Ezen felül a belső esőztető-rendszer további 200 m3 vizet juttat a szarkofág belső terébe. A szarkofágból a meleg napokon kb. évi 2000 köbméter víz párolog el (ezt az épület természetes szellőzése vezeti el), valamint évi 800 köbméter víz folyik el a 3. blokk felé az alsó szintek falrepedésein át. A lépcsős alap (a régi északi szivattyúcsarnok) alatti helyiségek egy részében jelentős mennyiségű, klnf. uránsókkal feldúsult pangó víz található.

Hát lehet hogy kicsit furcsa én csak ennyit tudtam meg. De azt elismerem hogy az eset nem volt veszélyes.
A könyv címe:Meghökkentő történetek a régmúlt időkből kiadó: Reader's Digest
Véletlenül akadtam rá egészérdekes

Utánajártam a könyvnek, eredetileg Geschichten aus der Geschichte címmel jelent meg 2006 októberében. Ha ebbe belekerült egy 2006-os esemény, az nemsemmi.

Ha találkozom a könyvvel, akkor majd elolvasom. köszönöm az infót!

Hirt G. Sándor":g1ew52vk mondta:
A szarkofágnak - sajátosságai okán - saját mikroklímája, és belső természetes "vízkörforgása" van. Évente kb. 2000 köbméter csapadékvíz folyik be a héjalás résein, valamint a hidegebb napokban (éves szinten) 600 köbméter kondenzvíz csapódik ki a falazaton. Ezen felül a belső esőztető-rendszer további 200 m3 vizet juttat a szarkofág belső terébe. A szarkofágból a meleg napokon kb. évi 2000 köbméter víz párolog el (ezt az épület természetes szellőzése vezeti el), valamint évi 800 köbméter víz folyik el a 3. blokk felé az alsó szintek falrepedésein át. A lépcsős alap (a régi északi szivattyúcsarnok) alatti helyiségek egy részében jelentős mennyiségű, klnf. uránsókkal feldúsult pangó víz található.

2000 köbméter csapadékvíz... nem semmi lol2 Nem is csoda ha már esett szétfelé az egész.

Vissza
Top Alul