Predators (2010)

Tetszett a film?

• Igen

Szavazat: 0 0.0%
  • Nem

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0

Csiga07

New Member
Csatlakozás
2009.03.09.
Üzenetek
4,756
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Ragadozók (2010)

Rendező Antal Nimród
Producer Elizabeth Avellan,John Davis,Robert Rodriguez
Főszerepben Adrien Brody,Topher Grace,Alice Braga,Walton Goggins,Laurence Fishburne
Gyártó Twentieth Century Fox Film Corporation

Tartalom: gy Royce nevű zsoldost elrabolnak a Predator néven ismert földönkívüli lények. Egy vadrezervátumként funkcionáló idegen bolygón eresztik szabadjára, hét másik emberrel együtt. Mindannyian hidegvérű gyilkosok: katonák, zsoldosok, elítéltek. Royce kénytelenül is a csapat vezetője lesz, mikor ráébrednek: azért hozták őket erre a helyre, hogy a Predatorok egy új fajtájának elejtendő vadjai legyenek. Mialatt a túlélésért küzdenek, összeakadnak egy Noland nevű légi hadosztályos katonával, aki évekkel ezelőtt került a bolygóra hasonló célból, ám sikerült életben maradnia. A férfi felfedi előttük, hogy a Predatorok már hosszú évek óta hurcolják ide és vadásszák az embereket.(Wikipédia)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ragadoz%C3 ... m,_2010%29

posterkr.jpg

predatorscikk1.jpg

predatorscikk2.jpg

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6me1wWdKb3k?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6me1wWdKb3k?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

Nekem nem okozott csalódást,méltó folytatása az elsőnek.4/5
Várom a folytatást :)

nem lett rossz film, csak sztem kissé eröltetettre sikeredett.. am jo lett, mondjuk több akciojelenetet és kevesebb rizsázást raktam volna bele, merthát eléggé fura voltz h hirtelen meghal mindenki, és mindig csak az ember nyer.. lol.. sztem igazábol meghalt volna mindenki... a végén meg joljárnak :)

Előre szólok hogy SPOILER!

Nagyon nem tetszett a film, nem adta vissza az igazi Predator-érzést, nagyon erőltetett volt az ahogyan próbáltak visszanyúlni az eredeti filmekhez. Nézhető volt, de uram bocsáss egy Predator-filmnek nem az "épp nézhető2 kategóriába kéne esnie!!!
Alan Silvestri mesteri zenéit visszacsempészni jó ötlet volt, de pl a végén a Long Tall Sally... Annyira nem illett oda, pedig az eredetiben az egy remek jelenet, az egyik kedvencem.
Ugyanígy amikor már csak négyen maradtak, és egy az egyben koppintották az eredeti felállást, kis csavarral ugyan: az eredetiben ugye Billy marad hátra feltartani a Ragadozót, itt a jakuza fickó. Maga a küzdelem jó volt, mindig is rokonszenveztem a szamurájos-jakuzás dolgokkal, és tetszett hogy ha az élete árán is de legyőzte a Ragadozót méghozzá közelharcban. Az maga szép volt. De a főhős-bige-sebesült jelenet, na az kicsit túlzott volt és nem de ja vu-t váltott ki hanem egyenesen baltát ragad az ember és plágiumot üvöltözik!!!
Lawrence Fishbourne karaktere maga tetszett, mindig is eljátszottam a gondolattal milyen lenne ha valaki legyőzne egy Predator-t és használná a technikáját, de a karakter annyira felesleges volt oda, megmenti őket hogy 5 perccel később elárulja?! Még ha őrült is volt szerencsétlen, akkor is ennek így semmi értelme nem volt!
Ugyanígy a kiszabadított Predator, kiszabadítja, utána jön a "gonosz" Ragadozó és kb 20 másodperc alatt elintézi, hát esküszöm a hangulatteremtő rész ahogy méregetik egymást a főhőssel mielőtt összefognának háromszor tovább tartott, az ember többet várt volna még ha a végén alul is kellett maradnia a "jó" Predator-nak...
A doktoros csavart nem vártam, ez egy jó pont volt, az ember tényleg hamar átsiklott afölött hogy is illik a képbe az a karakter, bár amikor a Spetsnaz-os fickó családi fotóját mutogatta hogy segítsenek neki és megmeneküljön már várt valamit az ember. Ezt leszámítva megint nem sokat ért az egész, nagy hűhó aztán jön Adrian Brody és 10 másodperc alatt helyrerakja a dolgokat, szerintem ebből a helyzetből is többet kihozhattak volna.
Azt is hiányoltam hogy olyan felületesen átsiklik a film azon ahogy rájönnek mi is folyik körülöttük. Fokozatosnak fokozatos, de elég hamar beletörődnek a dolgokba, lehetett volna kicsit több dráma is abban hogy "jaaaj mi lesz velünk"...

De hogy mondjak olyat ami tetszett is: végre egy igazi vérengzős-káromkodós Predator film, ez legalább olyan volt mint amilyet az ember elvárna. Ugyanígy tetszett hogy nem a Földön játszódott, bár jobban is eltérhetett volna tőle, de a dzsungeles helyszín legalább próbálkozás volt megközelíteni az eredeti hangulatot. A film pörgős lett de ahogy már említettem sok jelenetből kihozhattak volna többet is.
A lezuhant űrhajó amiben elrejtőztek szintén tetszett, kicsit belepróbáltak az Alien-feelingbe is, pláne mikor a "doki" dobálja a fáklyákat, az nagyon arra akart hajazni.
Ami talán legjobban tetszett azt a korábbi, szintén gyatra Predator folytatásokban is jó ötletnek tartottam, hogy a megszokottól eltérők, egyre változatosabbak a Ragadozók, mind a testfelépítésük (van magasabb-alacsonyabb, vékonyabb-vastagabb erősebb), mások a maszkok amiket viselnek - ez külön a kedvenceim közé tartozik - és a fegyverzetük, felszerelésük is szélesebb skálán mozog. Ezt már a Predator 2-ben elkezdték és szerintem jó irányba viszi a filmeket, a képregényekben már úgyis sokat újítottak, ideje egyre többet átvinni belőle a filmvászonra.

Mindent összefoglalva a film nézhető de akkor sem lett az igazi, próbált újítani vagyis pont hogy visszanyúlni a gyökerekhez de sokkal többet is ki lehetett volna belőle hozni, akárcsak az előző AvP filmekből. Félek hogy ez új tendencia lesz, veszünk pár Predator-t, elhintjük őket pár emberrel valahol aztán tudjuk előre kik élik túl... a pénz meg jön nekik viszont mi meg nem szórakozunk igazán jót.
Ha az Alien 5-el is hasonlót akarnak abban sem lesz sok köszönet... Sokak szerint ott sem volt már jó a harmadik és negyedik film, szerintem igen, mindnek megvan a maga bája. Bár ott a második viszi a pálmát, nem véletlenül azon alapulnak a szintén sikeres játékadaptációk.
Na de lényeg bármilyen gyatra is volt a szereposztás (egyedül Larry Fishbourne-nek örültem) ez legalább nem volt olyan felesleges film mint az AvP 2, ott azon kívül hogy volt egy frankó Predator meg a Predalien meg Weyland után Yutani-t is belecsempészték - bár azt is erőltetetten - valahogy a filmbe amúgy semmi értelme nem volt az egésznek. Itt sem sok de egy 10es skálán egy 6ost megérdemel, nem többet. Legközelebb ennél tessenek többet villantani kérem szépen!

Antal Nimród: Ell-osde' pauk!!!
Dtai'Kai-dte sa-de nau'gkon dtain'aun bpi-de!

Vissza
Top Alul