Karácsonyfák 2, avagy valaki elveszíti, valaki megtalálja - Ёлки 2
orosz
vígjáték
Az újév előestéjén Julia kap egy levelet, amelyben korabeli szerelme, Zemljanikin Úr bocsánatot kér tőle valami ostoba helyzetért, jelezve, hogy minden év végén, éjfélkor a harang alatt fogja várni a Vörös téren (sőt, a levél azóta postán van. A SZOVJETUNIÓ megszűnt. 1971-től, és csak 2011 végén fedezték fel a postát felújító munkások, és vitték a megadott címre. Negyven évig Grigorij Pavlovics Zemljanikin (Alekszej Petrenko), ahogy ígérte, december 31-én, az új év előestéjén a Vörös térre érkezik, és várja kedvesét, aki a cselekményből következően nem kapta meg a levelet, és korábban nem tudott a tartalmáról, de ezúttal a térre szándékozik jönni. Igaz, Zemljanikin, a polgári repülés pilótája ezúttal járaton van, de mindenáron vissza kell térnie Moszkvába, hogy éjfélre találkozóra érkezzen kedvesével.
A forgatókönyv nem kitalált történetekből áll, azokat Oroszország minden részéről küldték a stúdióba a mozilátogatók.
A film végén a főhősök kibékülnek egymással, csókokkal és ölelésekkel gratulálnak egymásnak, egy új boldog év kezdetét ünnepelve.
A film műfaja, az Oroszországban külön műfajnak számító újévi-szilveszteri vígjáték.
A film hazánkban nem került forgalomba. A feliratot nem én fordítottam, de én tettem rendbe, hogy megnézhető legyen a film.
A film :