Orosz, szovjet, és volt szovjet utódállamok filmjei, sorozatai, valamint koprodukciós filmek

Balage

Member
Csatlakozás
2025.12.21.
Üzenetek
221
Reakció pontszám
94
Hely
Komárom
Android
Opera Mobile 93.0.0.0
A csoport a volt szovjet tagköztársaságok filmjeivel, sorozataival foglalkozik. Kérem, hozzászólásokban, bejegyzésekkor, ezt figyelembe venni. Más, nem megengedett! Szívesen látok mindenkit, akit e filmek, sorozatok érdeklik! A filmajánlók a https://balagefilm.blogolok.hu blogomon is megtalálhatóak, a megfelelő ország menüpontja alatt! Poszt írásakor, kérem a film címét magyarul, és eredeti nyelven, betűvel, leírás a filmről, amennyiben nem saját, forrásmegjelöléssel. Ha díjazták a filmet, az is jöhet. Működő link a filmről. Csak eredeti nyelvű film jelenhet meg! Kellemes filmnézést kívánok!

Mellékletek

• FB_IMG_1765809702068.webp
    FB_IMG_1765809702068.webp
    27.9 KB · Megnézve: 4
Utoljára szerkesztve:

MjIxNjIwNg.webp

Karácsonyfák, avagy hat kézfogásra az elnöktől - Ёлки​

orosz vígjáték

"Segíts magadon, a Télapó is megsegít''. Varja, egy kalinyingrádi árvaház lakója az újév délutáni készülődés közben az füllenti társainak, hogy az orosz elnök az apukája. Természetesen ezt a többiek nem hiszik el, csak akkor, ha elintézi, hogy a fenti mondatot az elnök beleszője újévi beszédébe.

Persze Varjának nincsenek szülei, így rá éjfélkor a megszégyenülés vár. De hat ismerősön keresztül bárkihez el lehet jutni. Ez a film alapkonfliktusa, ami után az üzenet elindul időzónákat átívelő összoroszországi bolyongására, hogy remélhetőleg még éjfél előtt eljusson a Kremlbe.
A filmben két szereplő is saját magát alakítja. Az egyik persze Dimitrij Anatoljevics Medvegyev, aki akkor épp egy ciklus erejéig Putyint helyettesítette az elnöki székben.
A másik Vera Brezsnyeva, aki szintén létező személy, ukrán énekes- és színésznő.

Magyar felirat forrása :
https://vosztok.blogspot.com/2015/09/karacsonyfak-avagy-hat-kezfogasra-az.html

A film :

Utoljára szerkesztve:

Luna Papa - Лунный папа​

orosz, német, svájci, osztrák, tádzsik, japán, üzbég, francia
vígjáték/dráma
orosz nyelvűsz nyeve oo

Egy Szamarkandhoz közeli faluban él a furcsa Bekmuradova család: a tizenhét éves Mamlakat, apja, Szafar és bátyja, Naszreddin, aki megőrült az afgán háborúban. A világnak ez az elfeledett csücske sötét alakokkal van tele, a törvényes rendet csupán két veterán katona igyekszik fenntartani öreg tankjával. Mamlakat bolondul a színpadért, és színésznői pályáról álmodik. Egy holdfényes éjszakán elcsábítja egy gyönyörű és titokzatos színész, aztán otthagyja - állapotosan. A lány barátnőjével a városba utazik abortuszra, ám az öreg orvos - bizarr körülmények között - meghal operáció előtt. Így terhességét kénytelen bevallani apjának. hogy a család becsületét megmentsék, útra kelnek együtt és a gyermek apja után kutatva beutazzák Közép-Ázsiát.

Díjak :
1999 Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál - legjobb design
2000 Arany Kos Díj - legjobb film
2000 Kinotavr Filmfesztivál Szocsi - Arany Rózsa (fődíj)
2000 Kinotavr Filmfesztivál Szocsi - közönségdíj a legjobb színésznőek
2000 Minszki Nemzetözi Filmfesztivál - a film nyelvezetének harmóniájáért és poétikájáért
2001 Nika Díj - legjobb rendező
2002 Brigantine Filmfesztivál - legjobb színésznő

A film :
https://ok.ru/video/7388465138285

MjE5OTk1MQ.jpg

Utoljára szerkesztve:
MjIyNTE5Mw.jpg

Karácsonyfák 2, avagy valaki elveszíti, valaki megtalálja - Ёлки 2
orosz
vígjáték

Az újév előestéjén Julia kap egy levelet, amelyben korabeli szerelme, Zemljanikin Úr bocsánatot kér tőle valami ostoba helyzetért, jelezve, hogy minden év végén, éjfélkor a harang alatt fogja várni a Vörös téren (sőt, a levél azóta postán van. A SZOVJETUNIÓ megszűnt. 1971-től, és csak 2011 végén fedezték fel a postát felújító munkások, és vitték a megadott címre. Negyven évig Grigorij Pavlovics Zemljanikin (Alekszej Petrenko), ahogy ígérte, december 31-én, az új év előestéjén a Vörös térre érkezik, és várja kedvesét, aki a cselekményből következően nem kapta meg a levelet, és korábban nem tudott a tartalmáról, de ezúttal a térre szándékozik jönni. Igaz, Zemljanikin, a polgári repülés pilótája ezúttal járaton van, de mindenáron vissza kell térnie Moszkvába, hogy éjfélre találkozóra érkezzen kedvesével.

A forgatókönyv nem kitalált történetekből áll, azokat Oroszország minden részéről küldték a stúdióba a mozilátogatók.
A film végén a főhősök kibékülnek egymással, csókokkal és ölelésekkel gratulálnak egymásnak, egy új boldog év kezdetét ünnepelve.
A film műfaja, az Oroszországban külön műfajnak számító újévi-szilveszteri vígjáték.
A film hazánkban nem került forgalomba. A feliratot nem én fordítottam, de én tettem rendbe, hogy megnézhető legyen a film.
A film :
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Utoljára szerkesztve:
MjIyNTUwNw.jpg

Karácsonyfák 3 - Ingatag, akár az emberek -- Ёлки 3 - ЛОХМАТЫE ВСЁ КАК У ЛЮДEЙ
orosz vígjáték

Ha jót tettél, nem feltétlenül kapsz jót - az élet igazsága. Segítettél valakinek, és egy ismeretlen segített... Véletlenül? A jóságnak ez a bumerángja, amelyet történetünk hőse indít el, jócselekedetek hullámát és komoly változásokat okozva minden hős számára, és visszatér ahhoz, aki mindent elkezdett, egy olyan időszakban, amikor úgy tűnik, nincs mit remélni.
Ismét velünk vannak: Karácsonyfák hősei a leghihetetlenebb újévi történetekben.A középpontban most, két kutya - Yoko és Kalóz. Násztya anyukája elviszi Yokót Londonba. Násztya erről mindenkit tájékoztat a közösségi oldalon. Kalózt megtöri az elválás, és megszökik otthonról Yoko keresésére. . .
Ezt a filmet sem mutatták be Magyarországon. A magyar felirat 100%-ban az én munkám. Hibák, előfordulhatnak, mint mindig.

A film :
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Utoljára szerkesztve:
MjE4MTA0Ng.jpg

Vlagyivosztok - Владивосток
orosz 2021
dráma, romantikus

Rendezte: Anton Bormatov
Szereplők: Kirill Pletnyov, Andrey Gryzlov, Anastasia Talyzina, Ivan Shakhnazarov, Vitaly Kishchenko

Egy modern dráma egy fiatalemberről, aki miután véletlenül bűncselekményt követ el, képtelen elviselni a következményeket.
A film a Covid világjárvány kezdetén játszódik. Egy fiatal katona, Viktor, véletlenül megöl egy férfit, és menekülni kezd. Vlagyivosztokba érve egy régi barátját kezdi keresni, aki kicsempészheti őt az országból. Viktor terveit azonban meghiúsítja a femme fatale Nikával való találkozása, akibe Viktor beleszeret. Nika megpróbál segíteni Viktornak illegálisan elhagyni az országot, de az események váratlan fordulatot vesznek...

Forrás :
https://www.mosfilm.ru/cinema/films/vladivostok/

Díjak
Közönségdíj a Honfleur Filmfesztiválon
2021
Honfleur, Franciaország
Sencseni (Shenzheni) Filmfesztivál Fesztiáldíj a legjobb romantikus filmnek
2021
Sencsen (Shenzhen) , Kína

A filmet Magyarországon soha nem mutatták be. A magyar felirat az én munkám! Kérem, aki megnézi a filmet, nézze el, hogy nem vagyok profi filmfelirat készítő. De, már több filmhez készítettem.

A film :

https://ok.ru/video/10671757003441

Utoljára szerkesztve:
MjE2MTg0Mg.jpg

A hegyek királynője - Kurmanzsan Datka - КУРМАНЖАН ДАТКА
kirgiz történelmi dráma

Történelmi dráma egy határozott, erős akaratú asszonyról, aki népe vezére lett a 19. század elején, és megmentette azt a pusztulástól. Fiatal korában kényszerházassága elől a hegyekbe menekül, ott talál rá az igaz szerelemre. Férje meggyilkolása után népe függetlenségi küzdelmeinek élére áll, ő lesz a hegyek királynője.

A filmet 1, 5 milló us$ - ból készítette Kirgizisztán, mely, egy 5, 5 millió lakosú ország.

Megszenvedtem megint vele, mert, nem stimmelt a felirat, meg, égetett orosz nyelvű felirat volt a kirgiz nyelvű beszédnél. Az orosznál, persze, nem. Mire találtam rendes, eredeti kirgiz nyelvű változatot. . .

A film :
https://ok.ru/video/10602733832881

Vissza
Top Alul