Orosz rulett [ukrán-orosz konfliktus]

Tibi

New Member
Csatlakozás
2006.11.22.
Üzenetek
8,544
Reakció pontszám
0
Hely
Vasbogdány
Webhely
www.stalker-fan.extra.hu
Mostmár bőven megérdemel egy külön szobát a még tavaly elkezdődött történet. Ide jöhetnek az olyan cikkek, képek, videók, elmélkedések, amelyeket a média nem közöl le (a durva tartalmakat viszont mindenki jelezze a gyengébb idegzetű fórumozók érdekében!).

Magam részéről nem szeretném, ha az orosz érdekszféra Magyarországot is elérné, nem állna meg Ukrajnánál.
A véleményem:
4.30-tól 4.42-ig kellene nézni, Joker megszemélyesíti Oroszországot, Batman az EU
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/3Mn-kmbONjQ" frameborder="0"></iframe>

Köszi Tibi !

Hát nem tudom ki mikori termés én '80 ban születtem és még emlékszem gyerekkoromból mi volt az átkosban.
Egész gyerekkoromban abban nőttem fel, hogy így a szemét ruszkik meg úgy, apám belém nevelte.
Mostanában ez viszont megváltozott. Sajnos sokan hatalmas megtévesztésben vannak és voltak akik a bolsevizmust az orosz néppel azonosították.
Tény, hogy volt elnyomás de emlékszem gyerekkoromban az emberek tudtak köszönni egymásnak, egyedül kimehettünk az utcára játszani, évente nyaraltunk, volt közbiztonság és senki sem volt túlontúl gazdag stb. Sajnos sok fiatalabbnak ezek már nem adattak meg és el se tudják képzelni, hogy másképp is lehet élni mint most. Pedig lehet(ne).
Ehelyett végignéztem ahogy minden darabokra hullik, munkahelyek tízezerszám szűntek meg, komplett ágazatok tűntek el, emberek milliói szegényedtek el azért, hogy a kapitalista világrendre nyitottabb ( gerinctelen) lelkiismeret nélküli kisebbség kizsigerelje őket.
Miért írom mindezt ?
Mert ami a szomszédban zajlik az véleményem szerint az nem két nép háborúja de két világrendé is !
Persze, látszólag sokat fejlődtünk technikailag és gazdaságilag de gondoljon bele mindenki milyen áron !
Ukrajnára éppen ez a sors vár ami nálunk eddig végbement csak ők még ezt nem tudják. Az oroszok fellázadtak a nyugati felforgatás ellen, nem értenek egyet az EU-ba kényszerítéssel és nem akarnak az erkölcstelen pénzhajhászó világnak a talpnyaló rabszolgái lenni. Meg tudom őket érteni !

Hogy őszintén szóljak....Ámen az előttem szólónak. Teljesen egyetértek Enigma!
Bár nem éltem még akkor de akkoriban legalább mindenkiben volt egy kis tisztesség és rend is volt még. Na meg MUNKAHELYEK!
Ma meg? Tanult, tisztességes emberként az érettségimmel kitörölhetem a......nos ezt nem részletezem. De tudjátok mire gondolok.
Ezt a mai Ukrán-Orosz helyzetet meg csak annyiban tudom leírni: Ekkora baromságot!
Az ukránok amilyen csórók szerencsétlenek, kétségbeesésükben már boldogan csatlakoznának az EU-hoz de nem veszik észre az igazságot, pedig csak elég lenne átpillantaniuk, ide a mi "kertünkbe".
Amíg nem volt EU, addig az ország is úgy ahogy megvolt. Amióta meg Eu tagok vagyunk, azóta kőkemény csóróság, az árak az egekben, a forint meg úgy romlik mint a "farhát".
"A birka magyar meg csak tűrjön". Ahogy azt a fejesek mondanák. A sok megtéveszthető birka engedelmesen bólogat, az értelmesebbje meg kénytelen halkan szitkozódva magába roskadni.
És komolyan az Ukránok (akik még nálunk is szegényebbek.) erre vágynak? Hogy még jobban lehúzzák őket? A mézes madzagot követve nem veszik észre a valóságot annyira megrészegítette őket az EU-hoz való csatlakozás lehetősége.
Oroszország meg érdekes módon miért tud megélni olyan jól hogy szinte soha semmi panaszt nem hallani felőlük? Valahogy ott soha nem hallani olyat hogy itt szűnt meg egy gyár, ott zárt be egy munkahely, ennyi meg ennyi munkanélküli?
Jó most azért nem dicsőítem az egekig őket, mert nekik is lehetnek mocskos kis titkaik, de attól még ez tény.
Előre elnézést kérek ha valami sértőt vagy eget verő ökörséget mondtam. :)

Csiga !

Ha már filmidézetnél járunk az általad beillesztett videót hallgasd meg 2:45 - 3:03- ig.
Ez egy az egyben Ukrajna megtévesztését mondja el.
A mondat ami beírtál kissé önellentmondó. :)

A helyzet az hogy az idézet igaz. Amerikai/nyugat sok mindent nem tud tenni katonailag. világháborút nekik sem céljuk kirobbantani.viszont kijevben ők keverték meg a szart a zsoldosaikkal, amit átakartak toszni az oroszokra, jogos, hogy kicsit bepöccentek a ruszkik a dolgon és krímről nem hajlandóak lemondani.

A helyzet az hogy én 94es születésű vagyok én abban nőttem fel, hogy sorvad az ország, viszont ah valamit akkor a történelemkönyveb leírtakat valahogy nem tudtam úgy értelmezni ahogy azt leírták. Volt munka, volt közbiztonság igaz nem voltak nagyon gazdagok de szegénység sem volt olyan elsöprő mint most. Persze persze az orosz hitelek ami miatt jól éltek abban a korban... lehet így is kontrázni ellene, de az igazság az, hogy a nyugatnak piac kellett a terjeszkedésükhöz és ezért mindent meg is tettek.
De a rendszerváltás utáni hitelek csak még jobban megnőttek olyan abszurd módon megnőtt a hitel amire a nagy átkos rendszerben nem volt példa. a hitelekért cserébe munkák szűntek meg a mezőgazdaságunk leépítése volt az alap követelménye annak ,hogy megkapjuk a nyugati hiteleket. Most pedig elveszik(vették) a földjeinket jogilag tisztán... és ez a piac most kelet felé halad Ukrajna van most terítéken. Hát ez a nagy büdös helyzet!

Egyetértünk ! Nagyon jól látod a helyzetet Madárijesztő kolléga !
Vona úr beszédében hallottam egyszer, hogy az előző rendszer államadósságával magyarázták az egész privatizációt. Valóban így történt ! Csakhogy azóta 5 ször akkorára nőtt az államadósság mint valaha volt.

Az ukrán helyzetről meg annyit, hogy amennyire én tudom ez az egész cirkusz azért kellett mert az Amik mivel fejlődni képtelenek, ezért úgy akarták visszafogni fő riválisukat ( Európát), hogy az élethez és a gazdasághoz legszükségesebb energiahordozót a földgáz-ellátást akarták nekünk szabályozni.
( Aki nem tudná az európai gázellátás majdnem egésze ukrajnán keresztül érkezik) http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89szak ... europe.png

Szerencsére (az oroszok előrelátásából) megépült korábban az Északi áramlat[/img] amin keresztül Németországba eljut a gáz.
Amerikai nyomásra a(z orosz) Déli Áramlat építését felfüggesztették a bolgárokkal és érdekesmód a(z amerikai) Nabucco gázvezeték teljes nyomvonalán felforgató tevékenység vagy háborúk zajlanak.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Stream.jpg

Az IS ( Iszlám állam egyéb néven ISIS vagy ISIL) sem véletlenül alakult, "harcosai" amerikai fegyverekkel és autókkal járnak és fura mód rögtön elkezdték az olaj és gázmezők kitermelését.

Enigma-108":yt1c1sbi mondta:
Csiga !

Ha már filmidézetnél járunk az általad beillesztett videót hallgasd meg 2:45 - 3:03- ig.
Ez egy az egyben Ukrajna megtévesztését mondja el.
A mondat ami beírtál kissé önellentmondó. :)

Poénnak szántam a videót, nem politizálok,( ebben a szerencsétlen kis országban folyamatosan egymás ellen uszítják az embereket), a téma részemről lezárva.

Vissza
Top Alul