Nem hinném, hogy a magyar ver. ban benne lenne az angol (mármint feltelepítve).
Kipróbáltam, az eng... fájlok megvoltak, de a nyelvet nem tudtam átállítani.
pvtneo, szerintem, úra kéne telepítened angolul. Vagy esetleg megpróbálkozol a fájlok berakosgatásával, ha azt akarod hogy MINDEN ki legyen írva (de akkor ugye angolul).
Szóval ha van localization.ltx-ed a játék könyvtárában (vagy azon belül a gamedatában) Akkor kezdd azzal, hogy átírod a fájlt notepaddal/wordpaddal. A fájlban lennie kell egy sornak kb így:
lang=hun
vagy
lang=rus
ha angolra szeretnéd állítani át kell írnod erre:
lang=eng
Továbbá meg kell legyenek az eng file-ok:
Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\gamedata\configs\text\eng mappán belül kb 1,5 Mb-nyi .xml
Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\localization\ egy file: xenglish.db
(...)\gamedata\sounds\characters_voice\ (ezek a szinkronhangok, minden ami a játékban előfordul) itt 4 mappában temérdek file (a beszélt nyelv=szinkron nyelve lehet különböző a feliratok - az összes több szöveg- nyelvétől).
Ezek mindenképp kellenek, de előfordulhat hogy a működéshez scriptek is kellenek és ez az, amit én magam sem tudok. A leghasználhatóbb tanácsok, amit erről a neten találtam kalózoldalról származnak, sajnos elég kevés az adat a témában.
"1) Go into your Clear Sky game folder. Now go into the folder "localization".
2)Remove xrussian.dll
3)Paste the xenglish.dll into your localization folder.
4) Start the game, and have fun."
"htp://kalózoldal.org..."
Az idézet a yahooanswersről van... Kipróbáltam és magyar maradt. (Biztos, ami biztos tégy egy próbát te is, ha megvan a file!)
Sajna többet nem tudok, sokáig gugliztam meg próbálkoztam, aztán rájöttem hogy már 2× feltelepíthettem volna ennyi idő alatt angolul, reinstall lett a vége.
"Sorry, if I wasn't much help."