Old Good Stalker Mod

Üdv!
Hát felraktam és kemény 5-10 percig ment is. Eddig 1 kis gondom van:
Magyar felirat+angol hanggal telepítettem a gémet és arra a modot.
A mod szövegei (pda bejegzések, helynevek, és stb) hiáynoznak
csak a hivatkozást látom hogy pölö: faction_scientist_description_blabla.
Nézegettem a fájlokat és rájötem, hogy nincs a localization mappámban egy fia eng (azaz english) file.
Tehát a mod text-jei megvannak csak az eng localization (az angoll hivatkozások) hiányoznak.
Kerestem a neten de sehonnan sem akar lejönni ez a fránya fájlocska...
Legyen szíves valaki kisegíteni! Előre is köszi!

Nem az lehet a gond, hogy ha neked magyar van és eng mappa helyett hun van a gamedata text mappán belül, ahol a játék van lemagyarosítva? Lehet, oda kellene bemásolni a Mod cuccait. Mert ugye ENG és HU mappát nem tud egyszerre kezelni. Van olyan, hogy Language.ltx, abba van, hogy hol akarja keresni a szöveges filéket. Ez az egy ötlet jutott eszembe.

Srácok, ez megy magyar felirattal ? Ugyanis nekem a dobozos gyémánt verzió van meg, ahol csak magyar szinkron-magyar felirat, és magyar felirat-angol szinkron közt lehet választani :( A válaszokat előre is köszi !

Nekem minden eddigi verzió tökéletesen ment :) legújabbat még nem próbáltam. Kicsit fura lesz a tárgyak neve igy_fog_kinezni de nagyon jó :) (nekem is a gyémánt van)

Sikerült megoldani!
Eng ver.-val (eddig) szépen megy.
Ha a nyelvet akarja vki átalakítani sok fájlpakolás elébe néz. A modhoz eng ver. szükséges ez le is van írva de elméletileg meg lehet oldani, h más nyelven fusson, de szerintem nem éri meg, sok új szöveg is van...
Személy szerint örülök neki, hogy látszik aszöveg és nem mindenféle karakterekből van hanem ~97%ban angolul, a többi meg orosz fonetika+cirill betű (néhány szó össz-vissz).

Elvileg az angolt is felteszi, nem? Ha nem, nézd meg a DVD-n, van-e rajta gamedata mappa esetleg, vagy ki lehet-e csomagolni a cab kiterjesztésü filét. Abba elvileg benne van. Ha nem, akkor valakit kérj meg, akinek angol van, hogy dobja fel valahova. De a mod az nem tartalmazza teljes egészében az angol szöveget? Szerintem igen, hisz azt pótolják ki a mod szövegeivel.

Nem hinném, hogy a magyar ver. ban benne lenne az angol (mármint feltelepítve).
Kipróbáltam, az eng... fájlok megvoltak, de a nyelvet nem tudtam átállítani.
pvtneo, szerintem, úra kéne telepítened angolul. Vagy esetleg megpróbálkozol a fájlok berakosgatásával, ha azt akarod hogy MINDEN ki legyen írva (de akkor ugye angolul).
Szóval ha van localization.ltx-ed a játék könyvtárában (vagy azon belül a gamedatában) Akkor kezdd azzal, hogy átírod a fájlt notepaddal/wordpaddal. A fájlban lennie kell egy sornak kb így:
lang=hun
vagy
lang=rus
ha angolra szeretnéd állítani át kell írnod erre:
lang=eng
Továbbá meg kell legyenek az eng file-ok:
Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\gamedata\configs\text\eng mappán belül kb 1,5 Mb-nyi .xml
Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\localization\ egy file: xenglish.db
(...)\gamedata\sounds\characters_voice\ (ezek a szinkronhangok, minden ami a játékban előfordul) itt 4 mappában temérdek file (a beszélt nyelv=szinkron nyelve lehet különböző a feliratok - az összes több szöveg- nyelvétől).
Ezek mindenképp kellenek, de előfordulhat hogy a működéshez scriptek is kellenek és ez az, amit én magam sem tudok. A leghasználhatóbb tanácsok, amit erről a neten találtam kalózoldalról származnak, sajnos elég kevés az adat a témában.
"1) Go into your Clear Sky game folder. Now go into the folder "localization".
2)Remove xrussian.dll
3)Paste the xenglish.dll into your localization folder.
4) Start the game, and have fun."
"htp://kalózoldal.org..."
Az idézet a yahooanswersről van... Kipróbáltam és magyar maradt. (Biztos, ami biztos tégy egy próbát te is, ha megvan a file!)
Sajna többet nem tudok, sokáig gugliztam meg próbálkoztam, aztán rájöttem hogy már 2× feltelepíthettem volna ennyi idő alatt angolul, reinstall lett a vége.
"Sorry, if I wasn't much help."

xenglish.dll ezt kellene átnevezni xrussian.dll-ra, akkor lehet, angol lenne.

Valaki fel tudna tenni, vagy adni egy linket egy angol nyelvű ogsm-ről ? A lehető legfrissebbet ha kérhetem :) Amiket néztem google-ről, már törölték őket :/

http://www.moddb.com/members/davidme

Itt találsz egy olyat, hogy:
Clear Sky MOD. OGSM 1.8 English All-in-one as posted at GSC by Zap@n
It includes the fixes and Liquidbronze's translation.
OGSM 1.8 - English version(2).7z

Én ezzel kezdtem neki. Nekem gyémánt kiadású magyarított CS van, úgyhogy ha neked sem angol a játékod ,lesz pár ogsm_general_dialog opciód majd a társalgások alkalmával.

Akadt nálam most egy olyan bug benne, hogy Sötét Völgyből visszafelé tartok a Szemétdombra, de a bolhapiacnál a banditák nem rabolnak ki. Lemegyek a pincébe robbanást hallok, csak éppen a szkriptelt eszméletvesztés-rablás nem következik be, ez által a küldetést sem tudom folytatni. Meglátjuk re-install segít-e.

Aaaaz dúrva nekem ilyen kihágások nem voltak, olyanra emlékszem, hogy kidobott mikor mentem valahonnan valahova :( de összességében a mod kárpótol (y)

Vissza
Top Alul