OGSE

ACTOR.LTX átírásával csináltam godmode-ot, de a kutató bratyizását elrontottam közben, mert nem akartam ott totojázni.

A szánalmas az, hogy nincs kerülőút. Mindenhova csak 1 úton mehetsz, ami rohadtul gáz.

emberek... csak nálam nem támadott soha a hadsereg? csak én tudtam elkerülni a "horror time" illetve a kibaszott patkányokat? játszatok már kicsit több odafigyeléssel és kevesebb nyafogással...
veterán szinten 8x haltam meg benne ebből 4x az erőműnél(Átkozott helikopter!!!)... de nekem egyedül a korrupt mentésekkel volt bajom azt hiszem... amiatt csak 3x kezdem előröl... most úgy tűnik jöhet a negyedik is, mert a hologramnál tovább nem nagyon akar menni...

Igen. Ha nem tudnád "szakértő", a Zóna nem mindenkihez kegyes :))
Vannak egyszerűen "Szerencsétlen" stalkerek is.

1: A hadsereg nekem spontán ottvolt mindenhol, és lemészárolta Nimble-t, Wolfot, meg a Putyós haverját is kapásból pofánlőtték a közeli épületeknél.

2: A horror time eseményre volt 1 darab gyógyszerem, és az egészet egy végig védett helynek beállított lépcső alatt zenéltem át a "Freedome" bázisán, ami itt már nem az.

3: A patkányok eséllyel fertőznek. Lottó 5-ösre se sok az esélyed, de bejöhet.

A balance egyébként itt is szimplán "kaki".
Meg tőlünk fillérekért veszik meg az értékes dolgokat, még ha maxos a conditionja, akkor is.
Legalább 80%-ot adjon a trader maxos fegyvernél, a többi stalker meg vegye x1.5 szorzóval az életfenttartó cuccainkat, ha már ők is 1790-ért adják a 889 rubeles medikittet.

Melyik config file tartalmazza ezeket itt?

Egyébként a Clear Sky-t kéne alapul venni bármiféle modhoz...
Az 1.0006 -> 1.5005 verzió nem csak hype.

10%-os értékkel veszik meg tőled a cuccokat. Ezt a Bárosnál figyeltem meg.
Amúgy X16 is megcsinálható zombulás nélkül. Mielőtt lementem volna, vettem egy biodetektor Saharovtól és az jelezte a patkányokat, csontváz zombikat, zombi stalkereket.
Mi az a Horror Time esemény? Kérdeztem a tudósokat, meséltek is de nem igazán értettem, mert nem találkoztam még semmi furcsa jelenséggel.
Amúgy iszonyat randomságokat csinál a játék. OL-ban kiszámítható volt egy idő után. Itt viszont szerintem nem. Yantarban a gyárkomplexumba zsoldosok hatoltak be, amikor végeztem X16-ban. Szépen el is esett mindegyik a snorkok, zombik ellen. Illetve az alagútban (ahol Kruglovval is megyek a mérését végezni) két monolit stalker spawnolt be és csapott össze a medencében tanyázó stalkerekkel.

Én korrupt mentésekkel még nem találkoztam (kop kop kop), viszont játékalkalmanként 1x bugzik a mod.

A Horror time az, mikó 21 vagy 22 órakor elkezdenek áradni a zombiak meg hasonló lények, de általában én ezt átaludtam - olyankor nem következik be. Talán ki is lehet kapcsolni, nem tudom most hirtelen.Amúgy tényleg nagyon vicces dolgok tudnak kisülni az OGSE-ben a véletlenség miatt.

OGSE Configurator-ban psi-surge, blowout után random jelentkezik hallucinációkkal, nem lehet átaludni, nem lehet kikerülni, nem kell rá gyógyszert szedni elmúlik magától és nem lehet tőle megzombulni.

Kurgov:
[...]Let me try to explain. "Horror Time", as stalkers call it, is an effect of psionic character. You see, from time to time (and we haven't managed to define the rhythmicity yet) the so-called "ordinary" surges are followed by powerful emissions of psionic energy, causing people to suffer hallucinations and delirium.[...]

Ellenben a psi-zone-tól igen, olyan mint egy anomália blowout után random megjelenik egy ponton, közelében tartózkodni egészségtelen. Szintén kikapcsolható OGSE Configurator-ban.

Amúgy jó ez a mod csak az a baj vele hogy ingerküszöböt igencsak megközelítően bugos: kocsival néha vagy a felszín alá spawnolok 50m-el vagy hold körüli pályára állok, random kifagy de csak ritkán van valami a logban, valamint az Army Warehouses egy idő után játszhatatlanul szaggat (swappol), ha lejjebb veszem a textúra részletességet csak rondább lesz de kevesebb memóriát nem foglal, CoP teljes textúra részletesség mellet nem szaggatott. A másik dolog ami idegesített hogy a gázálarcok túl nagy teret takarnak ki a látótérből. Az emberi szem periférikus látása 180 fok, az éles látása nagyjából 60 fok, a default FoV 65 fok és ennek kb a 25%-át kitakarja a gázálarc aminek inkább a periférikus látást kéne takarni aminek ugye nagyrésze nincs megjelenítve, persze függ attól hogy kinek mekkora a monitora és milyen messziről nézi (ráadásul aki húzott már a fejére ilyet az tudja hogy nem két ovális körben látja a világot :) ). Mondjuk szerencsére ezt könnyen meg lehet oldani.
Már csak azt kéne tudni hogy alakul az utolsó utáni küldetés de nem történik semmi és nem tudom hogy még várni kell vagy ez is bugzás-e :?

Bocs, Mogle, összekevertem a Narodnaja Szoljanka moddal, ott van így a horror-idő. Na igen, a gázálarc tényleg hülyén van megoldva (ahogy a legtöbb Sztalker modban), rengeteget hordok maszkot és szinte teljesen normálisan látok belőle, még a 73M-ből is.

Én ugyan nem haragszom :) csak gondoltam megosztom amire eddig rájöttem :)
amúgy tipp: ha kifejted a gamedata.dbe-t akkor a textures/hud alatt a sci1-sci4-ig van a SEVA maszkja, ha ezt lemásolod ugyan ide merc, mil, exo, gaz néven ugyan úgy 1-4ig akkor mindegyik gázmaszknak SEVA maszk belseje lesz, amitől megvan a gázálarc fíling de ki is látsz :)
próbáltam gimppel valami maszkfélét összehozni, le is töltöttem pár textúrát de nem vagyok egy művész :(

Mogle: Más is panaszkodott már arra, hogy nem jönnek a tudósok a Bárba a küldetés teljesítése után. Szóval én nem tartom kizártnak, hogy az bug legyen.

Ami kis előnyt jelent játék közben, az egy orvosi készülék ami szintén a tudósoktól vásárolható. Majdhogy nem halhatatlanná tesz, mert ha megsérülsz elállítja a vérzést, visszaállítja a HP-t és ha elfogy a stamina azt is felpumpálja (sőt szinten is tartja egy ideig).

No igen, ezzel kapcsolatban másik bug: ha van nálad egy Scientific és egy Army medikit meg ez a ketyere de nincs nálad stamina növelő (B-valahányas drog) és túlterhelten (50kg+) nekiállsz sprintelni, ahogy fogy a staminád beadná a drogot de azt mondja hogy mivel ilyen nincs nálad ezért az Army medikittet használja fel, eltűnik az Army medikit és berak a hátizsákba egy sima medikittet (gondolom az lenne a lényege hogy kiszedi az Army-ból ami kell és a maradékot ilyen formában visszakapod... vagy valami hasonló :) )
Csakhogy visszaadja az Army-t is.... aminek következtében nyertél +1 medikittet, amivel még nem lenne baj csak hogy a staminádat nem növeli meg de látja a ketyere hogy van egy Army medikitt amit megint megpróbál felhasználni és kezdődik előröl az egész amíg vissza nem regenerálódik magától a staminád, ami idő alatt termel neked a szerkezet kb 30-40 sima medikittet aminek már elég jelentős súlya is van :)

Ez így leírva mókás de amikor kerget a disznó és futás közben dobálod el a felesleges medikitteket hogy meg tudj mozdulni akkor már nemaz :) ha meg ugye leveszed a ketyerét akkor meg nem gyógyulsz

Valóban. Ma tapasztaltam, hogy tényleg elhasználja a katonai és a tudomány elsősegélycsomagokat meg a bogyókat. :S Kár volt 38k rubelt fizetnem érte. :S

Scarecrow: Csak talált artikat használok (van már módosított is), de azt nehez tudom elképzelni, hogy amikor olyan lövést kapok, hogy a HP majdnem 0-ra esik, akkor az arti azonnal visszatornászná. :) Ez a kütyü viszont megcsinálja. Amúgy azoknak (milyen szintű, tulajdonságú relikvia ~ minál jobb, annál nehezebb) több a súlya, mint ennek a max 0,5 kilós cuccnak.

Nézzetek hülyének vagy hardcore fannak, de szoktam airsoftozni gázálarcban.
Ha felveszel egy bármilyen gázálarcot, nagyon sokat ront a kilátáson, de azért nem annyit, mint ezekben a modokban. Túl nagy a keret, ennyi. Ha meglenne a textúra (amit nemtudom honnan kapar össze a játék egyébként), már rég átszerkesztettem volna.

SEVA suit búrája engem idegesít, mert ronda. De legalább tényleg ki lehet látni belőle.

Igazából kezdjük ott, hogy eddig NAGYON KEVÉS játék volt képes tényleg realisztikus célzást produkálni.
Ugyebár döntött fejjel kell az "iron sight"-okat használni. Nem pont középre kerül, mint CODoknál, amit másolnak.
Meg az irányzékok se zoomolnak így be, illetve hagynak szabad teret.
Egy normális snipernél teljesen okés a "hollywood style" célkereszt, de reddotnál, ACOG-nál és hasonló optikáknál nagyon minimális közelítés kéne, csak annyi, amennyivel közelebb tolod a pofádat.
ACOG féléknél pedig nem full screen zoom kellene.

De mind1. Amit nagyon sajnálok, hogy ezek a modderek nem értenek valami sokat a fegyverekhez és játékmechanizmusokhoz. Nem vagyok nagyképű általában, de én minimum 10 éve nagyon aktívan tanulmányozom a játékokat, hatásait, hibáit, tudom rá a megoldásokat.
Lost Alpha az utolsó reményem. De ott sem tudom hogy lesz e értelmesen tuningolhatóság, milyen lesz a balance, meg a frakciókat is importálni kellene Clear Sky-ból.

Ha olyan jó vagy miért nem készítesz módot?
golyóálló relikviából 4et(erősített 16%/db aszem) e mellé Skat-9A-t használok ott még pofás a kilátás is bár lehetne jobb is. Ezek mellet még a vérzéscsökkentő és gyógyító relikviát használok előbbiből 1 elég... utóbbiból 2 kell és szinte hallhatatlan vagyok...alig van oylan dolog ami megtudna ölni ha a roha páncélzata maxon van.. max 1-3 medkitet viszek magammal drogokat nem... csak pár konzervet, lőszert... főként gránátot a vetőcsőbe... meg 1 rad csökkentő relikviát viszek magammal ha neccesen belesétálnék egy radioaktív területre... és így is fele súlylimitem még szabad... (80kg)

Vagy eldobni azt, amit nem akar megvenni senki...
Már egy steel briefcase is nyomja a hátamat, aztán ki veszi meg?...

Halihó!
X18 ban nem tudja valaki hol van az 1-es dokumentum? Már a 2-3-4 es megvan, de még mindig kéne 1... már persze ha 4 et kell megtalálni... körbe körbe járkálok de nem találom sehol és kicsit kezdem unni, valaki segítsen! :)

5 van, 2db elszórva dobozokban (nem tudom pontosan hol), 2db hulláknál (közvetlen a bejáratnál, a tűzgolyós anomáliánál), 1 pedig a lángszórós ürgénél.

Lángszórós pipa, láda ahol a pseudó óriás van pipa, és az ahol alapból van a dokumentum az asztalon pipa... tehát akkor kell még egy hulla és egy doboz? :)
Más: jelez valakit sárgán a kis térkép de nem találom meg egyszerűen továbbá van egy kis nyíl is a legalsó szinten, de azt sem tudom minek van ott hisz nem visz semerre... :)

Vissza
Top Alul