OGSE

Én ilyen igénytelen alak vagyok, inkább a játékélményt nézem,meg a gépem sem elég erős a max. grafikához.

Dante: Kb én is ugyanígy vagyok. Tényleg elég bosszantó hogy másodpercenként újra kell töltenem a játékot mert rohadt sokszor gránáttal nyírnak ki amit észre sem veszem hogy dobnak mert nem veszem a fáradtságot hogy a radarra nézzek.
Azon kívül az is bosszant hogy a fegyverek és a páncélzat javításáért egy rahedli pénzt lenyúlnak. + mindent szinte milliókért adnak el! Még ha csak egy kevés lőszert akarok venni.

Na meg a vezethető járművek.......Én egy darab járművet nem találtam az egész játékban. Csak a kordonban a katonáknál, meg az agropromban egy szakadt rendőrautót, de már azt is kinyírtam.

Voltaképpen nem sok gondom van az autókkal, mert legtöbbször gyalog kell mászkálnom. Apropó, mintha Szidorovicsnál lehetne rendelni kocsit pézé, különböző helyekre rakják le.

Találtam járművet!
Egy pici fehér kocsit a kezdő helynél,
Egy kék UAZ kabriót a közeli bandita-laknál (Lehet hogy az az, amit rendeltem kínomban?)
Meg egy traktort a híd után, de abba nem lehet beszállni. Legalábbis nekem nem sikerült.

De hogy a fenébe indíthatom be a kocsikat? Semmi gombra nem indul, max lámpát kapcsolgathatom...
Ha meg kéne valami bele, akkor miért használhatatlanul adják oda a 9000 Rubeles bérkocsimat??

Itt még nem vészes a pénz dolog, egyszerűen elcseszték megint, hogy a mi cuccunk semmit sem ér az NPC-knek. Mi 1800-ért vehetünk Medkitet, ők meg 270-ért megveszik? Miért, nekünk nem nagy kockázat, hogy eladjuk??

Meg h a duty elkér 100,000 pénzt az átkeléshez... Remélem ezt nem kell befizetnem.
Ha igen, megnézem, miért nem fogom tudni a kaput kinyitni, miután lemészároltam a Duty-s arcokat...
Persze vmi titkos kopogás nyitja majd, nem egy kulcs, amit lootolhatnék... :D

Ezért mondom, hogy az X-Ray engine alapvetően szánalmas, hiába mutatja magát okosnak.
Rettentően buta és primitív, szinte csak pluginokból áll az értékelhető tudása :D

Nehogy már még nekem kelljen rendelni kocsit a vén szivartól! Akkor inkább megyek láb busszal! Már így is lenulláztam magam pénzből mert rájöttem hogy a PKM nem jó alap főfegyvernek. :D

A Kordon területén, a katonai határőrségnél van egy géppuskás csapatszállító...jó cucc.
Kérdés: ha zombi lettem, abból még vissza lehet "jönni" valahogy? Teháthogy újra egyszerű magánzó stalkerek közé tartozhassak?

Ha valaki überbrutál grafikát akar, keressen valami új grafikanáci játékot, aztán csapassa azzal.
Dante, a motort a beállításoknál lehet kötni, a billentyűzetkiosztásnál.

Bakter, a zombulásból a Jantárban levő profnál lehet kigyógyulni. De ehhez vélhetően át kell lövöldöznöd magad a Dolg bázisán is, ami már mókásabb. Az Ekolog meg kereskedő csoportok nem utálnak, a többi igen.

Lenne egy kis próblémám...

Buta psi-cucc be volt kapcsolva defaulton, és bár megettem rá a szürke kapszulát, mégis bezombultam szerintem.
Sárgán látok mindent, stb.

Ezzel nincs is gond, de így X18 lab-ban hiába kaparintom meg a 4-es dokumentumot (5 van azzal 1ütt nálam), nem ájulok be, bentragadok a szobában... Nem megy tovább a script. Csak a hülye lángszóró anomália kerget...

Volt egy mentésem, amivel még vissza tudtam menni leölni a lángszórós stalkert, hisz nála is volt 1 dokumentum, de ha ki is megyek a Dark Valley-ba, minden loner és duty-s is ellenségként kezel.
Gondolom a zombilétem miatt, amit nagyon nem értek, hisz akkor miért tudok mindent normálisan csinálni.................. elcseszték ezt.

Szóval, vmi trainer kéne lehetőleg, amivel ezt a hatást leszedhetem, hisz "jogtalanul" került rám.
Volt régen egy, amivel F1-et nyomtam menüben, és spawnolhattam bármi cuccot. Egy ellenszer kapszula megfelelne, vagy ha brain damage-t kikapcsolom, talán segít. Vagy?

Ha sokáig vagy psi-zónában vagy kontroller közelében bezombulsz, bogyó azellen-nem-véd, egy ellenszere van, yantarban a tudósok bunkerében kérdezősködj. Amíg zombi vagy a tudósokon kívül mindenki ellened lesz cserébe a zombik meg a snorkok nem, zombikkal még beszélni is lehet de ne számíts komplex mélyenszántó párbeszédekre ;)

btw
utolsó utáni kvesztben mennyi idő elteltével állítanak be a bar-ba a tudósok tudja-e valaki? (elvileg ott kéne velük találkozni, a barkeep-nek kéne rámcsipogni ha megjöttek de 1 hét után is semmi)

Kérdés: Field Repair Kit hogyan használható? Kiválasztom, hogy USE és a fegyvert, páncélt is, de itt megakad a dolog és nem tudok javítani.

DanteSpartan: Ha psi-mezőbe témevdsz ezentúl iszkolj el onnan, amilyen gyorsan csak lehet. Controllerrel én az agropromi csatornarendszert leszámítva csak egyszer találkoztam.Végeztem X18-ban, elmentem Sidohoz, majd Szemétdombon keresztül a Bár irányába tartottam, amikor a Szolgálat őrségét controller támadta be. Mondanom sem kell, hogy megzombultak és hiába halt meg a controller, nem változtak vissza. Így kénytelen voltam végezni velük.

Én amúgy 1-2 sérülést már kaptam pestissel fertőzött patkányoktól, de hála Istennek nem zombultam meg.

Zombik is jönnek rám szerintem, nem biztos...

Akkor valami cucc kéne amivel odateleportálok. Csak a bár felé mehetek, ami meg a GSC bénasága, de akkor nem marad meg senki. Annyi medikit meg nincs a világon, hogy átfussak az egészen x)
Kocsit is lestrapálják elég hamar.

Szóval ez egy "Must Cheat" kategória.
Trainert kérnék linkelni SoC 1.0005-re, amivel orvosolhatom ezt a problémát.

Field Repair Kit: Dupla katt, ott javíthatod az 1., 2. slottos fegyvered, vagy a ruhát ami rajtad van.
Csak ugyanolyan vagy nagyon hasonló dolgokkal lehet, pont mint Fallout 3-ban.

Halihó!
Na tegnap megindultam a moddal, a katonai raktáraknál járok, elég tetszetős mod... Most mindjárt bele fogok a bárnál hentelni a szolgálatot, mivel ellenségek lettek, miután a szabadoknak segítettem kinyírni a farmnál lévő szolgálat "zászlóaljt" :))

Más: Valaki nem tudja honnan lehetne letölteni a zenéket amik a járékban mennek? Mondjuk a bárban, és a szabadság bázisán? :)

Mazursky: kell egy extractor (pl.: innen lehet választani) kicsomagolod valahova a
S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl/gamedata.dbe-t és a valahova/sounds/characters_voice/scenario könyvtárban fogod a zenéket megtalálni

DanteSpartan: nem kell csalni, próbálj meg visszamenni az agropromi traderhez és kérj tőle rövidétést Yantarba, ha ad akkor ott lehet átmenni ahol CS-ben ha nem akkor csak a Bar elejéig kell eljutni ahol kiszélesedik az út, bal oldalt húzódik egy kerítés aminek a Bartól távolabbi végénél ki lehet ugrani a Bar hátuljához ahol végig tudsz menni a Wild Territory bejáratához anélkül hogy bárkivel is összefutnál, Wild Territoryban meg úgy is le kell lőni mindenkit :)

Dutch: úgy ahogy mondta DanteSpartan csak úgy tudsz javítani hogy egy ugyanolyan eszközt feláldozol, de vigyázz mert van egy bug, ha közel van az ellenség akkor nem lehet javítani (lehet hogy csak járművet, nem emlékszem már rá) ezt ki is írja amikor használnád viszont néha nem írja ki hanem egyszerűen csak eltűnik a kit és nem történik semmi

btw
utolsó utáni küldetésné valakinek ötlet? :(

Köszi szépen! :)
Más: Beléptem a szabadokhoz úgy, hogy nem is tudtam róla... mivel sárgák voltak, holott nem lőttem rájuk. A bárnál pedig miért támadnak rám a semleges stalkerek is?

Ez most nem teljesen világos :)
Beléptem a szabadokhoz […] holott nem lőttem rájuk.
Nem kell belépni egy frakcióba, akkor is barátok lesznek ha sokat segítesz nekik. Ha viszont megölsz valakit közülük akkor mindegyik újra semleges lesz, ha megint bántasz valakit akkor lesznek közöttük ellenséges csoportok de a bázisukra be tudsz menni, ha még többet bántasz akkor mindegyik ellenség lesz, de ezt csak intuitíve mondom, hogy pontosan hogy működik a barát-nembarát rendszer nem tudom nem lestem bele a szkriptekbe és nem is akarok :) de OGSE-ben ha magadra haragítottál egy frakciót akkor Sidorovich-ot vagy Barkeep-et vagy Snitch-et (ő hajtogatja folyton hogy "I have something interesting for people like you." ) kell megkeresni és náluk pénzért cserébe el lehet simítani a dolgot, ha pedig nagyon megharagudtak rád vagy nem akarsz velük kibékülni de a Bar-ba bemennél akkor Snitch-et keresd meg ő némi pénzért cserébe kínál megoldást de többet nem spoilerezek ;) Ha a (már nem)semleges stalkerek lőnek és nem akarod magad átverekedni a Bar-on a Barkeep-hez akkor az Army Warehouse-on lévő Merc trader-től kérj rövidítést és kerülővel ugyan de el tudsz jutni Sidorovich-hoz akitől tudsz békét venni ;)

Köszönöm a választ Mogle és DanteSpartan. :) Nem tudtam, hogy nálam kell lenni még egy fegyvernek vagy péncélnak ugyanabból a típusból a javításhoz.

Az is új, hogy rövidítést lehet kérni az agropromi bázison lévő kereskedőtől. :) Milyen klassz dolgok lesznek még itt hátra, juhu! :D

Az a probléma, hogy a katonaság MINDENKIT lehentel(t)-
Wolf is halott, nekem meg nyakamon maradt így a 10 kilós dinamit!
Nem lehet droppolni, és Arénában is nálam hagyja...

Ez a bug nálam is előjött , a következő megoldásokat dobta a gugli:
  • ha nagyon az elején tartasz akkor kezdj egy új játékot
  • a ládát Skull átveszi az Army Warehouse-on
  • OGSE configurator-ban emeld meg a max súlyt +10kgmal
  • szkirptelt megoldás (9. és legutolsó bejegyzés, gugli transzlátorral )
nálam a legelső opció volt, a többit nem próbáltam, a legutolsó néz ki a legkulturáltabb megoldásnak de nem néztem utána hogy valóban működik-e, dokumentálatlan LUA szkripteket ha lehet kerülöm, ver engem az isten eleget amikor codereview-zok :)

Agropomnál 1etlen ember beszél velem, egy fekete ruhás a Katonai bázis épületében.
Csak tradelni és elköszönni tudok...
A ládát se veszi az át.

Akkor csak később fogja majd adni a rövidítést. Próbálj meg kerülővel eljutni Yantar-ba úgy ahogy lentebb írtam, a Bar előtti téren a bal oldalon (ha szembe állsz a Bar bejáratát őrző Duty-sokkal) lévő kerítés Bar-tól távolabbi végén kiugrasz. A dobozt Skull veszi át az Army Warehouson elvileg, ha mégsem akkor próbáld ki a szkriptet amit alant linkeltem.

Vissza
Top Alul