nVidia vs. ATI

Melyik a jobb választás?

• nVidia

Szavazat: 0 0.0%
  • ATI

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0
igen, most eppen amellett tennem le a voksomat, az uj atik most nem sokat valtoztak. kevesebbet esznek es annyi.

a 2 eszlenynek: pontos napot nem tudom h mikor vettem, szoval szovegertes olvasast meg gyakorold fiam :D

Csiga07":38ldzbtf mondta:
Köszi!
Akkor az nVidia mellett teszed le a voksodat.

a legnagyobb ati fan mégis nvidia-t vesz , mi van itten apokalipszis :D ? (egyébként ha árban kell őket összehasonlítani akkor az 5770 nyer , mer a gtx460 drágább , de az is igaz , hogy nem egy kategória.

Csak annyit mondanék, hogy te meg a fogalmazást tanuld. És ez esetben azt írd hogy körübelül két éve vettem, vagy talán két éve vettem. Ne azt hogy fél éve, TALÁN vettem. Pedig megfogattam már hogy idiótákkal nem vitatkozok. De néha nem bírom megállni sajnos.

Az AMD 6000-es szériája csak fogyasztásban csökkent, illetve az azonos számú kártyák gyengültek egy kicsit (pl: 5850-től gyengébb a 6850, 5750-től az 6750, stb...), és előlépett a 69xx-as széria.

Mindössze arra voltam kíváncsi,hogy ha valaki használta mindkét cég komolyabb kártyáját, akkor milyenek a benyomásai.
Ha valaki másnak is van tapasztalata,írjon,érdekelnek a szubjektív vélemények.

hat Nvidia most kezd megint eletre kelni, kb mint amikor a 8k szeria kijott. 3Dre leszek majd kivancsi, csak kene hozza monitor :D

rossz helyre tetted a vesszot :D

Jó kis kártya az, 26 000 fölé ne menj a vásárlásakor, mert akkor már azt jelenti, hogy átvernek!
Kb 1366x768-ig bírni fog mindent maxon élsimítással többnyire (Csak az elcseszett optimalizálású játékok, mint a Metro2033 nem), De magasabb felbontásban is simán játszol az új játékokkal közepes grafikán.

Csak engem zavarna a monitorok széle?
Miért erőltetik a több-monitoros megjelenítést?
Miért nem használnak egy bazi nagy monitort?
Kaphatóak hatalmas méretű LCD tévék,megvalósítható a dolog.
Mondjuk,55 "(1.3m :D)
Én,ha megtehetném,sem vennék ilyent.

Több, mint 4 éve van két monitorom, és a hézagokkal kapcsolatban mindjárt megmutatom, milyen okos az agy: látod, ha pislogsz? Nem. Az agyad megőrülne, ha látnád (kivéve persze ha rákoncentrálsz és látni akarod), ezért intelligensen kivágja azokat a "kockákat" a látott képből, mikor pislogsz (így nem is emlékszel rá, hogy pislogtál). A monitorkávákkal is pont ez van: egyszerűen átugrik rajtuk a szemed. Ez tapasztalat, én még sose láttam munka közben a monitorjaim szélét :-D

Annak, aki kihasználja a két- vagy több-monitort, iszonyat hasznos. Elég csak arra gondolnom, hogy mekkora munkafelületem van azáltal, hogy a Photoshop eszköztárak a másodlagos monitorra vannak kipakolva... iszonyat kényelmes. És a legtöbb munkát ésszerűen ki lehet csoportosítani két monitorra és ez nagyon megkönnyíti.

Elhiszem.
De én inkább mégis a 100000x100000 felbontású hatalmas monitor híve maradok. :D

Lehet, hogy új kártyát kell vennem a legközelebbi idõben.
Csak játékra használom. Eddig csak nvidiám volt, de érdekelne, hogy nektek manapság
mi jött be?

Nekem 512Mb-os Gainward Radeon HD4870-van már 4 éve és leszámítva a magas hőfokokat nem volt vele eddig bajom, a COP minden max beállításokkal 1366x768-ban kb 50 fps átlaggal ment, reggel yanov állomáson amikor tele volt emberrel és kelt fel a nap a sugarakkal meg a többi effektel együtt akkor lement 30-40 körülire de nem akadt, a COD4 fix 125-el megy (erre van maximalizálva ) ha sokan vannak akkor lemegy 80-90-re de az alá nem szokott menni csak ha frissít a vírusírtó a háttérben :) csak ezzel a két játékkal játszom de ezek mennek rendesen úgy ahogy kell :) Ha új kártyát kéne vennem akkor Gigabyte 6 vagy 7 ezres szériából választanék, mert a Gigabyte-ban mint márkában megbízok és 6-7-es radeonok már nem melegszenek annyira, előtte 7600GT volt, is azzal is stimmelt minden de nekem radeon jött be :)

ha pedig nv maradsz akkor a gtx560 egy elég jó kártya lett , nálam a bf3 ultra/high beállításokon megy multiban, singliben pedig midnet fel lehet húzni.. A giga jó karikat tud csinálni és elég jó áron :) .

Köszi a véleményeket!
(Kis érdekesség: tudtátok, hogy a Chip magazin a videokártya összehasonlításoknál többek között
a Stalkert használja? (Azt nem írták melyiket, de így is szép.))

Vissza
Top Alul