Növények

KönigsTiger

New Member
Csatlakozás
2008.10.05.
Üzenetek
4,024
Reakció pontszám
0
Hely
Skandinávia
Ki mien novenyeket tart a szobajaba, van e kulonleges erdeklodes vmien novenyek irant.
vmi tipp novenygondozasokhoz, szoval ien novenytopik :D

szoval, nekem van egy aloe veram, par kaktuszom, 2 orchideam, egy minimandarinminifa(iszonyatsavanyu) es egy nagy citromfa.

tomoren ennyi

Sötét az nálam is játszik amellett kiszáradna. Viszont van/volt egy művirág, csak nem tudom hol. fogatlan

A monitorom mellett egy kis majomkenyérfa kb 30 cm. A szekrény tetején és az ablakban kaktuszok és aloeverák.

Most kezdett virágozni a karácsonyikaktuszom, pedig máskor tartja magát a decemberhez.

A Yuccám meg felül szép zöld és sûrû, alul meg dobálja le a leveleit, de talán ez normális.

Van egy csomó mohám a gyepemen. Fel kell ásni és újra kell telepíteni. Nem a mohát. A füvet....

Én már felástam,nekem a tyúkhúr váltotta fel a füvet.
A moha még szép is tud lenni.

A tyúkhúrt hosszas harc árán sikerült eliminálni nagyjából a kertből,de ez a moha tényleg idegesít. Azért is,mert először fel kell ásnom kézi erővel,egy olyan tereprészt,ami már kb. 12 éve nem volt ásva,majd az egészet fel kell rotáltatnom valakivel,majd elvetni,hengerelni,belocsolni és várni. Illetve napi szinten finoman porlasztott vízzel öntözni.
Bár,ha jó az idő,szerintem a vetés után három héttel már van eredmény!
Ja,és ami lényeges,hogy egy gyepszellőztetőt sem ártan ezek után beszereznem!

Lefagyott a diófánk összes hajtása, feketék az ágvégei és a kajszibarackfán a picike barackok megfeketedtek. De az epernek és a meggynek semmi baja. Hát hogy is van ez?
A kert az igazi szerencsejáték.

Pontosan. A kertem északnyugati végében magányosan álló őszibarackfámat megtámadta a taflina, az ellenkező oldalon álló ugyanolyan hármat nem. Hiába permetezem,csak nem akar letakarodni róla.
kezdem azt hinni,a fáki s társaságkedvelők,ez meg szegény,magányában-egy negyedkörív alakú fűbeton út miatt leválasztva,szerintem belebetegedett...

rakjal melle kis fakat :D es akkor felneveli oket :D oreg boxerunk volt ien, tiszta depresszios volt, hoztunk egy kis boxert es uj erore kapott es vidam lett megint.

Hát,gondolkodom is rajta. Nagyon jó ötlet. Elvégre,úgy is egy életközösség lenne valamiképpen!

Vissza
Top Alul