Mythbusters (2003)

Jaaj amikor leégették a kicsinyített mását? Égett mint a fáklya <:D> De eddig a legjobban a letiltott (banned) változatot bírtam a legjobban. Tudomány az nem sok volt benne, de majd leestem a székről miközben néztem :D Talán még YouTube-on fennt van.

Nagy kedvencem volt még, mikor egy iszonyat hosszú légpuskát építettek és dolgokat lőttek (vagy akartak lőni) keresztül egy pálmafán :)

Látom rég volt már poszt ebben a topikban. DE februártól új évad, asszem a 8 v 9 évad lesz. Egyik részben, amit reklámoznak, benne lesz Obama is, mert újra akar vizsgáltatni egy mítoszt, az ókori görög halálsugarast. Amit nem mintha 4x nem vizsgáltak voltan újra. :D

Ezek valami nagyon bénák, az egyik részben "bebizonyították" hogy egy pohár víz nem "robban" a mikróban, hát nekem sikerült, beraktam melegíteni a vizet és elég nagyot durrant.

Ha jól tudom, azt desztillált vízzel csinálták, és ugye abban nincsenek más anyagok, csak sima víz, és amiatt nem robbant be, tehát nem indult be a gőzképződés. (Huh már nagyon rég láttam azt a részt, de erre emlékszek, hogy így volt valahogy.)

Igen, ott az volt a lényeg, hogy túlfűtésnek hívják a jelenséget. A kristálytiszta desztillált vízben nincsenek szennyeződések, amik körül megindulhatna a gőzképződés a folyadékon belül. Ugyanez működik visszafelé is: lehet mínusz fokos vizet is létrehozni anélkül, hogy megfagyna (mert nincs szennyeződés, amin beindulhatna a kristályképződés).

Vissza
Top Alul