- Csatlakozás
- 2025.12.21.
- Üzenetek
- 319
- Reakció pontszám
- 125
- Hely
- Komárom
- Webhely
- balagefilm.blogolok.hu
Mindenki meghal, én megmaradok - Все умрут, а я останусь
orosz feliratos 2008
Ahogy megnéztem a filmet, elsőre a francia "A házibuli" című film jutott eszembe. Azt sokszor, több, mint százszor láttam. Ez, persze, évtizedekkel újabb. Megszokásból utánanéztem az orosz wikipedian, kapott-e díjat, és meglepődtem, hogy hét filmfesztiválon díjazták!
Miről szól a film?
Van három barátnő: Zsanna, Kátya és Vika. Egy osztályba járnak. Kilencedikesek. Egyik nap bejelentik az osztálynak, hogy az iskolában diszkót fognak tartani. Mindenki izgalomba jön... Alig várják, hogy eljöjjön a nevezetes nap...
A film tizenéves lányokról szól. Nem bakfisok rózsa
szín filmecskéje. Hiszen az egyik, ha nem legveszélyesebb életkorban vannak a lányok. Bár később az emberek életük legszebb éveiként szoktak gondolni ezekre az évekre, de ezeket az éveket túl kell élni. Tudni kell túlélni. Ez az a kor amikor az ember úgy érzi, hogy már nem gyermek. Ez az a kor amikor a felnőttek még nem veszik ezt észre
És ebben a korban kell az embernek meghoznia olyan döntéseket, melyeket korrigálnia később már csak nehezen tud. Ha tudja majd egyáltalán...
A felnőtté válás egyik fontos állomása ez a korszak az ember életében. Sokan elkezdenek dohányozni, mert úgy gondolják, hogy ettől lesznek nagyfiúk, vagy nagylányok.
Sokan ekkor kezdenek el alkoholt fogyasztani, mert az gondolják, hogy ettől lesznek...
Közben a szülők is egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Hogyan kell reagálniuk minderre? Mit tehetnek?
Megoldást hozhat-e a szigorúság? És az erőszak? Esetleg az engedékenység?
A szülőknek rá kell jönniük, hogy szeretett csemetéjük életében már nem ők a legmeghatározóbb személyek. A haverok, a barátok, a barátnők véleménye meghatározóbbá válik, mint a szülőké. De mikor jön el az a pillanat amikor szépen lassan, szinte észrevétlenül hátrább kell húzódniuk? Most vagy később? De mit tegyenek azért, hogy gyermekük ne legyen a kamaszkor áldozata.
Túl kell élni. Tudni kell túlélni.
Felirat forrása :
Mindenki meghal, én megmaradok
A film eredeti címe: Все умрут, а я останусь A felirat tulajdonságai: FPS:25, kiterjesztése: srt. Mindenki meghal, é...
Díjak :
2008 Cannes-i Filmfesztivál - a « verseny különdíja (diploma)Arany kamera» («„Golden Camera“ — külön említés»), díj «Young Jury»
2008 Müncheni Filmfesztivál - díj «Cinemaview»
2008 Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztivál - a legjobb színésznő díja (Polina Filonenko, Agniya Kuznetsova, Olga Shuvalova)
2008 Tomorrow Nemzetközi Filmfesztivál - a legjobb színészi alakítás díja (Polina Filonenko, Agniya Kuznetsova, Olga Shuvalova)
2008 Lesvadász Nemzetközi Filmfesztivál - díj «Debut-„Stalker“»
2008 Fehér Elefánt Díj- a zsűri különdíja (Valeria Gai Germanika)
2009 Nika Díj - «Az év filmje» (Valeria Gai Germanika)
A film :
Mindenki meghal,én megmaradok
https://vosztok.blogspot.com/2013/06/mindenki-meghal-en-megmaradok.html
ok.ru