Microsoft Windows XP

mér ha csak nem egy van benne memória még elindulhat...ilyet már láttam, komolyabban már nem.

hispan1":16lmmb1v mondta:
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de sztem el sem indul a gép vagy a bioson nem jut túl, ha csak egyetlen érintkező is rossz. Vagy ennyire igénytelen a gép?

Nem igénytelen, csak gyorsteszteli a RAM-ot. A BIOS-okban általában beállítható, hogy a POST milyen szinten vizsgálja a memóriát. Szinte mindenki át szokta váltani gyorsra, amikor gyakorlatilag csak megnézi mekkora, meg az első 64k-t teszteli meg alaposan (ez még az eredeti IBM_PC öröksége, a BIOS ezen tesztjei gyakorlatilag azóta változatlanok). Ezt még az előtt csinálja, hogy a képernyőre kiírna valamit, ha itt gondot talál, csak sípol, de nem indul el. A gyorsteszt egy oxidálódótt érintkezőt csak akkor vesz észrem ha annak htása van az alsó 64k-ra. Ha csak bizonytalan, akkor nem feltétlen.
Memtest86-ot kell futtatni egy éjszaka, az kihozza.

Megjegyezném: az ilyen üzenetű kékhalálok legtöbbször inkább a diszk kezdődő elhalását jelzik, a swapfile bizonytalan elérése miatt. Első gyorssegyély: átrakni a swapfilet (lapozófájl) másik partícióra, vagy diszkre, ha esetleg van. Vagy minimumra csökkenteni (2MB) csinálni egy defragot, majd visszaállítani a rendes mértet. Esetleg a sysinternals pagedefrg.exe-t megfutatni a gépen...

Áltában a 2. vagy harmadik oldalon szokott lenni, a POST beállításoknál. Ott, ahol a floppy ellenőrzése is tiltható, vagy a billentyűzet figyelése...

nah gyerekek kitakarítottam a windows-omat szóval most olyan mintha most tettem volna fel (legalábbis a sebessége ) semmi vírus meg kártékony dolog nincs szal 4 évig megint nem kelll újrarakni :D

IE6-ban hogy lehet kikapcsolni azt, hogy ha például valahova keresőbe beírok valamit vagy valahol bejelentkezek, akkor a régebbi, oda beírt szövegeket ne mutassa?

Nekem angol van: Tools, Internet Options, General tab. Browsing history rész: Delete.
Ez törli a Temporary Internet files-t, a sütiket, formokat, megjegyzett password-öket...

A gomb megynomása után kiválaszthatod, hogy melyiket akarod. Téged a formok és a sütik zavarnak...

Mondom, hogy a formokat kell törölni. Az angol IE-ben ez a 4. gomb.
Izé.. Bocs, ez a 7-es...
A 6-osban nem találtam...

IE6-ban én sem tudom... De a beállításokban benne van. Amikor először használod, akkor kérdezi meg, hogy meg akarod-e jegyeztetni ezeket a dolgokat.
Miért amúgy mi került bele, aminek nem kéne? :D

Semmi, csak idegesít, hogy mindig előjön amikor gépelek, meg ha valamit elírok azt is mind megjeleníti később. Hát már van belőlük egy csomó <:D>

Igen azt megjelenítette, de nem olvastam el csak gyorsan leokéztam. Hát pedig el kellett volna... :F

Sajna én sem tudok jobbat, mint hogy az IE7-ben az Internetbeállítások általános lapfülén van ennek a törlési lehetősége...

Lehet átállok IE7-re végülis veszteni nem vesztek vele semmit + ott a foxi. Legalábbis nem hallotam még senkitől aki felrakta, hogy visszasírta volna a 6-ot...

és a sebességeket összehasonlítva az ie 6 az elveszti a jácccmát az ie7 szemben (de szerintem a legjobb a firefox....... )

Yo kérdés... Egyszer láttam, hogyan csinálják egyszerre 8 gépre, de hogy ez hogyan megy konkrétan, azt nem tudom :(

Vissza
Top Alul