Microsoft Windows XP

Bocsánat akkor figyelmetlen voltam.
Igen, ez lehetett a gond. De lehet, hogy ilyen 1000-ből csak 1x fordul elő... Tenni meg nemigen lehet ellene, legfeljebb annyit, hogy más USB slotba teszed a lejátszót, hátha az segít (mert nem minden USB slot van ugyanazon a vezérlőn).

azért ez hihetelen hogy megtörténhet ilyen h az mp3 kékhalált csinál
pénteken a suliban is mellettem lévő gépen rádugja a gyerek a samsung mp3-at és kékhalál..

Semmi köze a kékhalálnak az mp3-hoz. A hangrendszer a felelős meg az USB eszközök.
Igazság szerint túl nagy szabadságot élveznek a hardwergyártók, mikor USB-vel dolgoznak és néha nem csoda, hogy a windows nem tolerál egy-egy megoldást.

nah az van hogy haver állítólag kapott 1 vírust még nem láttam a gépet de azt mondja hogy eltünt a tálca :? ha valki tud valami megoldást akkor..... azt meg köszönnném...... ha meg nem akkor win reinstalll.....

A tálca, mint olyan, a windows működéséhez teljesen felesleges (persze nem is árt :)))

Szóval CTRL+ALT+DEL / Feladatkezelő / Alkalmazások fül alatt tud indítani bármilyen programot, például víruskeresőt is. Le is állíthat programokat, így az explorer.exe-t, aztán meg újraindítja, hátha így visszajön a tálca. Ha ez vírus, akkor a kereső megtalálja és leöli. Ha nem, akkor ő rontott el valamit.

kössz a tippet de szerintem ő szurta el biztos (nem ért a gépekhez csak a wow-hoz :lol: :twisted: )

hát nem segít semmmmi most rakjam újra a gépet ??? (vírusírtó valami norton antivírus 2006 DE nem talál semmit ) ???

No pont a vírusírtó a baj :) Tegyél fel Kaspersky-t, ha van valami, az megtalálja (frissített adatbázissal, természetesen).

Én még a rendszervisszaállítást megpróbálnám, egy korábbi időpontra

akkor inkább újrarakom az egészet mert csak roszabbb lessz... (de azért kössz mindenkinek a tippeket.)

Csodálatos, újabb kékhalál:
dsc00268.jpg

Ez vajon mitől történhetett?

Ezzel mindenki így van :)

Pszichológia tanárunk egyszer azt mondta, azért szereti a windowst, mert egyénre szabott, mindenkinek saját és egyedi problémákat generál, így mindenkivel személyre szabottan törődik :) Milyen unalmas lenne, ha mindenkinek ugyanaz lenne mindig a baja... :)

Ott sorolja a lehetséges okokat: tele a diszk, behalt valamelyik hardver elem, stb...

ilyenkor a hibakeresés: gépház kinyit, ventilátorok ellenőriz, por kifuj, RAM modulok megmozgat, bővítőkártyák megmozgat, vincsikábelek megmozgat.

Gép újraindít, lemez telítettség ellenőriz, lapopzófájl minimálisra csökkent, töredezettség eltüntet, Rendszernapló méret és beállítás ellenőriz. Ha normálban nem indul, akkor "csökkentett módban", vagy recoveri console-lal. Ha ez utóbbi nincs telepítve, akkor ERD commander, vagy system rescue cd. Ez utóbbi ugyan linux. de szépen gatyába lehet vele rázni teleíródott XP lemezeket...

Ha rendbejött, lapozófájl vissza, valami fix értékre (2GB jó a legtöbb játékhoz), és lehet tovább játszani.

Neki az egyik driver egyik összetevőjével van a gondja, hardwerhibája nincsen. Pláne új gépnél, amit most rakott össze, csak nem ette meg a por :)

Vissza
Top Alul