Microsoft Windows XP

nem tom mi lehet a baj de ha lessz gépem megnézem

kipróbáltam ezt a vixy.net-es problémát 3 gépen is mind1iken más az internet mások a rendszeradatok és egyiken se tölt semmit mind1iken ezt írja ki hogy youtube i down.... ugy tűnik ez globális probléma.. :D

Ha valaki utánanézett hogy miért van és azt is tudja hogy hogy lehet megoldani az legyenszíves írja ide be! köszönjük!

egyékéánt én NEM a vixy.net -et mondta ma prpogi neve SAVE2PC
ezzel lehet tölteni .

OFF: milyen topicot ???? szoftverek vagy valami ilyesmi

ááá help valaki

Fogtam ma egy kék halált, ezt írta ki:
dsc00220.jpg

Valaki meg tudja mondani hogy mi lehetett a probléma? Nem telepítettem mostanában fel semmi újat, éppen zenét böngésztem amikor ez bejött ja és bevolt dugva az mp3palyer.

Ez a legnagykoribb kék halál ok:
DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL

Ez azt jelenti, hogy egy vagy több hardwered ugyanazt az IRQ számot kapta.
Azt, hogy melyik hardwered melyik IRQ számot kapta, úgy nézheted meg, ha bemész a Rendszertulajdonságok ablakba (zászlócska + pausebreak), ott a Hardwer fülre, majd az Eszközkezelőre katintasz. Eszközkezelőben Nézet/Erőforrások kapcsolat szerint, majd a Megszakításkérés (IRQ) listát lenyitod. Látsz számokat a hardwerek mellett. Az nem feltélenül baj, ha ugyanazt a számot több hardwer is megkapta. Baj akkor van, ha fontosabb hardwerek kapják ugyanazt a számot (pl hangkártya és videókártya. Ha készítesz az Eszközkezelődről egy képet Megszakításkérés nézetben, akkor látni fogjuk konkrétan, mi az, ami vszeg nem stimmel.

Nekem ezt a hibát akkor írta ki, mikor egy játékban engedélyeztem az EAX-ot. Az EAX kikapcsolása után többet nem lépett fel ez a probléma. Úgyhogy neked is valszeg a hangkártya körül lesz a gebasz, mint ahogy írtad is, hogy épp zenét hallgattál. Esetleg keress driver frissítést hozzá.

Illetve ha épp külső hangkártyád van, átteheted egy másik PCI slotba, de szerintem indegrált kártyád van, szóval az áthelyezés nemigen jön szóba.

Most jut eszembe, mikor GTA SA-t játszottam, nálam is volt ez (ott is EAX volt), de egy játék (pontosabban EAX) update megoldotta. Szóval lehet, hogy tényleg csak hangkártya drivert kell frissítened.

Igen, integrált van, megnéztem mindent ami fent van, sehol nincs bekapcsolva az EAX. Megpróbálom azt megcsinálni amit írtál aztán majd meglátjuk...

EDIT:
Itt a kép, remélem arról csináltam amiről kellett :) :
eszkozkezelo.jpg

A videó és a hangkártya legalább nincsenek egy sloton. Érdekes, hogy a hangkártya egy USB vezérlővel osztozik. Volt valami USB eszköz csatlakoztatva a géphez, mikor a kékhalál bekövetkezett?

Vissza
Top Alul