Microsoft Windows XP

Tibi

New Member
Csatlakozás
2006.11.22.
Üzenetek
8,544
Reakció pontszám
0
Hely
Vasbogdány
Webhely
www.stalker-fan.extra.hu
A Microsoft Windows XP szobája.
windows_xp_logo.jpg

Nemtudna valaki egy király tűzfalat mondani ami ingyen van? :D

A NOD túl instabil, a leggyengébb fájlokra is azt hitte, hogy vírus.
Le is törölte a sistem32.dll fájlt. Hát lol.
most nálam a Kaspersky a nyerő (szintugy sima tűzfallal)

Kaspersky a legjobb vírusírtó jelenleg, szerintem.

A síma Windows tűzfal egészen addig jó, míg csak böngészésre használja az ember a netet. Ha torrentezik, DC-zik, vagy hasonló p2p programot használ, akkor azokon keresztül könnyű megkerülni, így gyakorlatileg nem nyújt védelmet.

A legjobb tűzfal jelenleg a ZoneAlarm. Van beépített trójai és féregkeresője is, ami gyorsan dolgozik, így jól kiegészíti a Kaspersky-t. Természetesen egyik sem ingyenes.

A rendszervisszaállítás nem egy népszerű dolog, mert sok program nem támogatja és nem szereti. Nagy káoszt tud csinálni, nem mellesleg foglalja a helyet a merevlemezeken is naplózás címén, így én minden HDD-men ki is kapcsoltam. Ha nagyon elbarmolsz valamit a gépen, a visszaállítás úgysem fog segíteni.

Nos ... Kaperskyvel nem volt még dolgom , de Nortonnal , az emlitett konkurenssel , a NOD-dal , ill. egy tucat ilyen ingyenes szarral volt már dolgom. A nagy többség annyi , mint "Hamis Óriásnak a .45 ös".

Nekem a védelmemről immáron 2. éve az avast! Professional gondoskodik, a maga folyamatos felügyeletével, pre-boot takarításával. Mióta SP2 -es integrált XP -m van, azóta nincs gond a tűzfal keresztül járásával, Azureus engedélyez (nagy szivás esetén más portot nyitok..) és már jön a cókmók.

Rendszer visszaállítást 1x csináltam, a naon höje rendszere el is pakolt 1-2 bejegyzést, igy aztán nem volt regisztrációs bejegyzés egy-két helyre .. :roll:

Ami tűzfalat emlegetnek még az a Kerio .. Hát nem tudom , hallottam ezt is azt is ...

Néha (soha ujabban 1 hibás metadata miatt a MSN bejegyzésekben) le-lefuttatok 1 AD- Aware-t nehogy valami ocsmány spam ellepje az amugy sem támadott gépem .. Ennyi elég.. 6 hónaponta system fatal failure .. Akkor szokott format C: lenni , másnap ujra itt vagyok ..

wasaby44":dk9lllwe mondta:
A NOD túl instabil, a leggyengébb fájlokra is azt hitte, hogy vírus.
Le is törölte a sistem32.dll fájlt. Hát lol.
most nálam a Kaspersky a nyerő (szintugy sima tűzfallal)

Frankón elavult változatod lehetett...
NOD32 legjobb, legkisebb memóriaigényű napi frissítésekkel és a Gamestarban minden hónapba van hozzá kód... (De aki nem vesz gamestart az is érvényesítheti 2096ig ha underground szörcsöl picit...)

Leírom az én változatomat:
rendszer: WinXP SP2 corporate Ed.
AntiVirus: NOD32
Tűzfal: Kerio Personal Firewall (a Winfos beépítettjét inkább haggyuk is)

Havi system schedule:
1x SPYBot S&D 1x System mechanic 6 pro Regisrty Optimization&CleanUp
1x 0.0Defrag Logical defragment on all partitions

Ezzel így 2006 június óta stabil gyors Winfos megy...

Nekem amióta NOD32 van, nem kellett rendszert újratelepíteni, úgyhogy nekem megfelel eljen .

A rendszervisszaállításra csak azért voltam kíváncsi, mert a PCWorld azt írta, hogy csak rendszervisszállítással lehet leszedni a Vista skint, de sikerült simán letörölve is :) .

NOD-al az a baj, hogy nem elég "okos". Kaspersky folyamatosan szkenneli a gépet, de úgy, hogy pontosan tudja, mikor mennyi memória áll a rendelkezésére úgy, hogy más programokat ne zavarjon. Így gyakorlatilag éjjel-nappal megy a vírusírtás úgy, hogy észre sem veszem. ZoneAlarm anti-spy szolgáltatása is azért jó, mert napjában csöndben 2x lefuttatja magát és eltűntet minden úgy, hogy észre sem veszem.

Engem a NOD azért zavart, mert minimum 3x telepítettem MOST márciusban újra a gépet :lol:
Előbb a Vistá-t, aztán az XP-t, most megint az XP-t Kaspersky-vel.
Ugyhogy ezért írtózok tőle :!:

Már több mint egy éve használom, de semmi gondom vele. A legjobb megoldás az, hogy nem megyünk nem biztonságos oldalakra és nem töltünk le kétes tartalmú dolgokat :D :D .

nemis az volt a baj (vagy igen?), csak letöltök mondjuk egy nem igen licencelt oldaról egy programot, kicsomagolom, erre a nod aztmondja vírus!
Vinnyog nyivákol minden baja van, nem lehet a noddal kitörölni, egyre jobban felcsigáz.
Gondoltam majd letörlöm a nodot addig se zavarjon míg feltelepítem a dolgost (itt megjegyzem, a progit más soha az életben nem nézte volna vírusnak, és egyszer se tett keresztbe) De mást sem lehet csinálni mer állandóan a pofámba tolja a vörös idegesítő ablakát...
Na ez a gond vele :)

Furcsa... nem védeni akarom, nekem ilyet még soha nem csinált :D :D Egyszer-kétszer fordult elő olyan, hogy előugrott a piros ablak, hogy valami ártalmas fájlt tartalmaz a csomag, amikor letöltöttme és meg lehetett szakítani. De magától soha nem kezdett el törölni meg ilyesmi. Majd ha nálam is előfordul ilyen, váltok valami másra :) .

lol...

Kaspersky legalább napjában 2x szed le új adatbázist és meg tudja mondani, mi a vírus és mi nem.

Vissza
Top Alul