Microsoft Windows Seven (7)

Szerined jobb lesz az új OS, mint az XP és a Vista?

• nem az xp- nél nincs jobb nem is lessz

Szavazat: 0 0.0%
  • vista a nyerő

• olvastam már kritikákat az os ról ha kijön a végleges az lessz a legjobb

• Összes szavazó
    0
Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
azt is halottam róla hogy ez a játékoksok oprendszre lessz , majd meglássuk :D (meg ugyebár az eredeti az mindig jobb mint a másolt )

Én csak akkor váltok, ha látok érdemi változást a Vista-hoz képest... Igazából az XP-t is csak azért cseréltem le Vista-ra, mert tetszett a Vista grafikus környezete, de ezen felül semmi újat nem nyújt nekem...

És a DX10? :twisted: Win7ben lesz már a 11 :D (ugye ami olyan lesz hogy ha van egy 8 magos procink akkor a dx9-es kártyával nyomathatjuk a dx10-es efekteket. Tök jó nem? Nem olcsóbb egy dx10es kártya?:D

Most mondtál egy dolgot, igaz :D Ebben igazad van. Akkor mondhatjuk, hogy emiatt váltottam (eszembe se jutott, mikor cseréltem) :D:D:D

az egy dolog hogy az eredeti, az jobb min a másolat, de figyelembe kell venni az ár-érték arányokat.

Ár/érték arány? Milyen ár? Főleg Windowsért? Errefelé még a rendőrségen sincs eredeti Windows!:D

Nem ér meg 50.000 forintot egy windows, az tuti. Ha meg valami diákprogramban szerzi az ember párezerért, egy csomó megkötés van (először is hogy OEM cuccot kapsz). Arról nem is beszélve, hogy annyi újat nem hoz egy-egy verzió, hogy égetően szükséges lenne az átállás (ennyi pénzért persze - tudom, vannak lehetőségek, hogy korábbi licenszeket jelentősen olcsón váltanak újra...).

az biztos hogy nem 50 ropi lessz legalábbis lessz olcsóbb verzió , az ilyen dikákprogram meg no comment

hát ha valaki softer fejlesztésbül él annak biz szüksége van rá, de... habár ki tudja, engem nem is érdekel, meg tom oldani open sourceal is ami nekem kell. veboldal készítés szerverek üzemeltetése, nem kell sulyos 10000 reket fizetni win serverekért...

Egyébként meg ez egy nehéz kérdés, hogy egy szoftver mennyit is ér most tulajdonképpen... Én csak az alapján sokallom az 50.000-es árat (vagy ami még efelett van), hogy egyszerűen nem használja az ember annyi ideig, hogy ennyi pénzt nyugodt szívvel kifizessen, hisz 2-3 év, vagy még kevesebb, és itt a következő rendszer, amiért végső soron valamennyit megint tejelnie kell... Időtálló OS-ek meg ugye nincsenek (olyan értelemben időtálló, hogy komoly update nélkül éveken át megfelelő lenne minden feladatra - adott esetben új dolgokra is, meg új hardwerek kezelésére, stb...)

igen ez igaz, de ha nem profi módon használja az ember, akkor nem éri meg megvenni . :D mert minek azért hogy legyen?? nekem mondjuk van eredeti xp-m is meg visztám is de minek. nem használom őket xp-t isa csak Stalker miatt.

Sziasztok!
Én azt vettem észre,hogy az eredeti Windows stabilabb,gyorsabb,szebb,biztonságosabb.
Próbáltam ezt meg azt,de a frissítések,támogatások szerintem fontosak.
Legkésöbb ezek megszünésekor érdemes váltani.

Csiga07: A nem eredeti Windows is ugyanolyan szép(?), gyors, stabil és biztonságos ha megtudod úgy csinálni hogy eredetinek higgye magát... Akkor már lejönnek a frissítések is. Támogatásra meg ott van gugli és a fórumok. Viszont amint megszűnnek a frissítések tényleg váltani kell. Vista esetében ez még kicsit odébb lesz, úgyhogy nem aggódok.

Viszont hogy ez miért történt az nekem rejtély:
http://index.hu/tech/szoftver/2009/03/09/mindent_ki_lehet_kapcsolni_a_windows_7-ben/
Ez tök jó viszont ott kiakadtam hogy:
Mint ismert, a redmondi cégnek többször kellett már bíróságra mennie azért, mert sok alkalmazást ad operációs rendszere mellé, ezzel nehezítve a piaci versenyt.
A Windózba sok program? Mikor? Hol? :D

A másolt windows felépítését tekintve egy-az egyben bitre pontosan ugyanaz, mint az eredeti. Nem is lehet különbség a kettő stabilitása között. A frissítés meg más dolog, de két frissen telepített rendszer (egy másolat és egy eredeti) között nem is lehet különbség...

Ezt a windows 7-es dolgot jó dolognak tartom. Ez az EU nyomására történt egyértelműen, de teljesen logikus is, ugyanis a windows bele akart esni abba a hibába, hogy mindent fejleszt és mindent beletesz az OS-be, amitől az lassú és legfőképp drága lesz (lett). Mivel nem hülyék, rájöttek, hogy ha OS-t gyártunk, akkor nem kell bele grafikus szerkesztő, nem kell bele szövegszerkesztő, nem kell bele böngésző és medialejátszó meg még ezer szar... Ezeket max updatben vagy opcionálisan kell adni. Végtelenül egyetértek az úttal, amire léptek.

Ez igaz de nem hiszem hogy olcsóbb lesz tőle a rendszer, hisz mondhatják azt hogy ezek a kivett dolgok eddig is ingyenesek voltak. Tuti hogy az EU meg a többi cég nyomására történt meg ez jó is de ezzel az ms nem találta fel a spanyolviaszt, mert msconfiggal meg services.msc-vel eddig is azt tiltottam le amit jónak láttam. Lehet is olvasni hogy fizikailag rajt maradnak a gépen ezek a dolgok csak a parancsikonjaik törlődnek és a kiválasztott programok és esetleges függőségeik nem fognak betöltődni. Csak ezeket a dolgokat ki kell tenni az emberek elé (főleg azok elé akik az európai parlamentben ülnek :lol: ) mert képtelenek egy kis utánajárásnak. Ez a "szolgáltatás valszeg be lesz rakva a vezérlőpultba ahova az 1 bites juzer soha nem jár és majd szidják az MS-t hogy ebbe a szar Vindózba még a médiapléjör is benne van pedig nem is használom :twisted:

Az tuti, hogy ettől olcsóbb nem lesz :)

Egyébként most már az a trend mindenfele, hogy nem a terméket, hanem a szolgáltatást fizettetik meg. Ez is egy lépés ebben az irányban, mert ezentúl a kiegészítő dolgokat az update részeként, mint szolgáltatást adják...

Én leginkább annak örülnék, ha egyszer kitolnának egy olyan windows verziót, ami alapjaiban van "lekönnyítve", hogy régi konfigok is bírják, de benne legyenek például az új harderes támogatások, biztonsági dolgok, stb... Nem érdekel, melyik windows-verzióból fejlesztenék vagy hogy hogy nézne ki, csak gyors legyen és kicsi... De hát erre nem sok esély van.

Ajánlom az nLite-ot Xp-hez, vagy a vLite-ot Vistához! azzal azt szedsz ki amit akarsz.

vagy éppen készíthetsz saját telepítőt driver-ekkel meg javítócsomagokal

Kizárt :oops: ! Ugyen az elektronikai és az infromációkommunikációs dolgok fejlődnek a leggyorssabban, így kevés rá az esély, hogy tolnak egy lightweight windózt, ha már van 8gigs of ram meg 1-2-10 terrás vinyó, akkor nem érdekli őket, hogy 5giga a rendszer. Nagyot csinálnak, hogy vegyenek hadrvert is hozzá.
Ez van és ennek én örülök mer' így sok új dolog tárul elén gyorsabb és méggyorsabb...csak tudjuk ezt megfizetni.

hispan":3uj0zqga mondta:
Az tuti, hogy ettől olcsóbb nem lesz :)

Egyébként most már az a trend mindenfele, hogy nem a terméket, hanem a szolgáltatást fizettetik meg. Ez is egy lépés ebben az irányban, mert ezentúl a kiegészítő dolgokat az update részeként, mint szolgáltatást adják...

Én leginkább annak örülnék, ha egyszer kitolnának egy olyan windows verziót, ami alapjaiban van "lekönnyítve", hogy régi konfigok is bírják, de benne legyenek például az új harderes támogatások, biztonsági dolgok, stb... Nem érdekel, melyik windows-verzióból fejlesztenék vagy hogy hogy nézne ki, csak gyors legyen és kicsi... De hát erre nem sok esély van.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul