Microsoft Windows Seven (7)

Szerined jobb lesz az új OS, mint az XP és a Vista?

• nem az xp- nél nincs jobb nem is lessz

Szavazat: 0 0.0%
  • vista a nyerő

• olvastam már kritikákat az os ról ha kijön a végleges az lessz a legjobb

• Összes szavazó
    0
Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
[mod]Nincs dupla hozzászólás! Szabályzatot el kéne olvasni! - hispan[/mod]

hispan":24aj2ydb mondta:
Nagygépre azért sem tudok linuxot tenni, mert minden lemez NTFS... Bár ubuntut már erre is fel lehet varázsolni, csak nincsen értelme neki unix nélkül...

Nem értem....
Az egyik NTFS partíciót beáldozod, arra felmehet az ubuntu. Átformázza magának. Azt meg végképp nem értem, hogy mi az az ubuntu, unix nélkül... Az ubuntu egy linux....

Feltettem a 64 bitest a gépemre, meg a 32 bitest egy vmware virtuális gépre. Ez utóbbi kicsit lassabban fut, mint ugyanazona gépen egy másik virtuális gépben egy XP, de nem tragikus.

A 64 bites verzió ellenben meglepően jól teljesít.
Kezdjük azzal, hogy nem volt semmiféle driver problémám. Eddig minden új windows azzal kezdte, hogy kb fél évig folyamatos driver problémákkal küzdött. ez nem. A telepítés kicsit "érdekes", mert látszólag semmi sem történik elég sokáig, majd megreccen a DVD, aztán megint hosszú szünet, de az egész kb fél óra alatt megvolt. Mivel az ethernet kártyámhoz benne nem volt driver, azt nem rakott föl. Az asus cd-ről felment a vistáé. Ahogy elindult a hálózat, a w7 kirongyolt a netre és magára rántott pár frissítést. Köztük a hálókártya driverének W7 veerzióját is. Ami méginkább meglepett: az opcionális frissítések között ott az NV 8800-ashoz a rendes, tavaly október környéki, 171.xx driver verzió, teljes 3d gyorsítással, minden egyébbel. Amúgy a legutolsó beta 64 bites vista NV drivercsomagban is benne van a 64 bites W7 driver, így ezzel nem lesz gond.
A PCTV kártyámat is automatice felismerte, telepítette, a beépített media központ behangolta és lehet vele tv-t nézni, menet közben megállítani, visszatekerni, felvenni, stb...

Egy drivert nem talált, az SM Bus-hoz valót. ehhez ellett kézzel az inteltől leszedni a legfrisebb chipset in készletet.

Sebessége kb egyforma, vagy kicsit jobb, mint ugyanazon a gépen a 64 bites XP. A hét végén azt tettem föl, de kénytelen voltam leszedni, mert az X3:Reunion hangja nem volt jó és semmi módon nem tudtam javítani. W7 alatt tökéletes, a sebesség is jó. Úgy, hogy az összes grafikus marhaság be van kapcsolva. Stlakrt még nem próbáltam, nem volt rá időm, de gyanítom annak se lesz baja...

Az UAC a Vistához képest némileg javult, de ezen is kikapcsoltam úgy fél óra után. Trükkös, mert nincs "kikapcsolás" pont, egy csúszkát kell lehúzni 0-ra, akkor áll le.

Ha el nem rontják, jó desktop rendszer lesz. A Vista, SP1 után sem jobb, mint ez a béta. Úgy tűnik a MS tartja a régi formáját: minden második oprendszer verziót át kell ugrani: WfW, W2k, Millenium, Vista...

Nem tudom miért vannak az emberek annyira elájulva tőle ez egy tweakelt (hmm nem is ez a legjobb szó) vista (Ezért is nem volt driver problémád) Nekem is ez van fent de szinte nulla a különbség. Nálam lényegében nem gyorsabb mint egy ugyanennyi idős (tehát kb egy hetes vista // E8500, 4Gb ram, HD4850, Ep35-ds3//) Ezt a rendszert én inkább alfa verziónak mondanám, kb annyi a különbség ez és a vista között , mint xp és longhorn 3718 között (http://winportal.net/?id=180). De ha Msék tényleg komolyan gondolják a béta jelzőt akkor élek a gyanúperrel hogy kapunk egy Vista SE-t

Sempai: tökéletesen egyetértek. Én is ezt mondtam, aztán mindenki lehurrogott.

SaGa: van olyan ubuntu disztribúció, amit fel tudsz tenni NTFS-re. Kerestem linket, de nem találok. Ezt nekem még az Sg-s Ubuntu topikban mondták, ha jól emlékszem, de kifejtve nem lett, mert nem volt rá szükség végül is.

hispan":1ewmhx4c mondta:
SaGa: van olyan ubuntu disztribúció, amit fel tudsz tenni NTFS-re. Kerestem linket, de nem találok. Ezt nekem még az Sg-s Ubuntu topikban mondták, ha jól emlékszem, de kifejtve nem lett, mert nem volt rá szükség végül is.

Nem tudok ilyenről, bár elvileg lehetséges összerakni egyet. Van már olyan NTFS modul, ami képes írni is az ntfs-t gond nélkül (a korábbiak csak akkor tudtak írni bele, ha a fájl mérete nem változott a módosítástól), csak a /boot-ot és a szükséges modulokat tartalmazó initrd-t kell olyan fájlrendszerre tenni, amit a grub le tud kezelni.

Egyszerűbb szorítani egy kis helyet a diszken egy kifejezetten linux partíciónak, vagy az ubuntu live cd formáját használni. Ez utóbbi csak egy fájlt tesz maximum a vincsire, bármely fájlrendszer alá, amiben az alaptól való eltéréseket tárolja, hogy ne kelljen mindig ujra konfigurálni ugyanazt.

Tudom-tudom meg mondták nekem is, hogy nem nagyon van értelme eltérő fájlrendszerre tenni, érdemesebb helyet szorítani, aztán így is lett, pláne miután világossá vált számomra, hogy már megírt ntfs partíciókat is át tud méretezni...

Sempai":mwxbfd2r mondta:
Nem tudom miért vannak az emberek annyira elájulva tőle

Mondjuk azért mert alapjáraton a pesta 1G ramot eszik, a Vienna meg 40Mb-ot. Ráadásul így még gyorsabb is. :D

Nem próbáltam, de ennek elv akadályait látom: ha 40MB van a ram-on, akkor a többi a lemezeken van, ergó ha kell valami, onnan kell beolvasnia, és az nagyságrendekkel lassabb. Meg nemigen tudom elképzelni, hogy tényleg 40 megát enne...

VinoBob:
A vista csak akkor eszik 1 vagy több giga ramot ha a SuperFetch aktiválva van. Sőt amikor 1 giga rammal használtam a vistát és a SuperFetch aktiválva volt beérte 512 mega rammal. Ha nincs aktiválva a fent említett funkció kb annyit foglal le mint az xp egy kicsit többet. És nem a win7 eszik 40mb ramot hanem a kernele nagyon nem mindegy! A win7 fogyasztása kb ugyan az mint a vistáé mert majdnem ugyan az mint a vista!

Én sem tudom elképzelni - mint írtam -, hogy 40 mega lenne... ennél már csak a grafikus felületnek is sokkal-sokkal többnek kell lennie.

Amúgy nem tudom, miért megy a sírás a Vista nagy igényei miatt: 4 giga RAM-on 500 körül mozog a fogyasztása, pedig tetőtől talpig az összes grafikus fjúcsör, még a DreamScene mozgó háttér is aktív...

van ebből már véglegesített változat? vagy még mindig fejlesztés alatt áll?

még bőven fejlesztés alatt van, legelőbb szeptemberben jelenhet meg. Az rc1 talán április-május környékén.

Sempai":3qgfppmo mondta:
még bőven fejlesztés alatt van, legelőbb szeptemberben jelenhet meg. Az rc1 talán április-május környékén.

a teljes verzió szeptemberben már kint lessz ?

Hát tényleg hamar ki fogják adni , és állítólag nem lesz rosz ,valahol azt olvastam hogy a játékoksok operációsrendszere lessz , úgy néz ki szeptemberben ha tényleg kijön akkor lehet bevásárolok majd egy-et a vistat meg úgy ahhogy van elfelejtjük .

ahogy már lentebb is írták MS nek van egy olyan rossz tulajdonsága hogy minden második termékük tréé, viszta az most remélem ez lesz xp utódja, de megvenni nem hiszem hogy gazdaságos lesz mert ha drágább lesz min viszta akkor mejdnem aranyárban fogják árulni :D

Szerintem nemlesz drágább mint a vista,max.1-2 ezressel,de az sem biztos....
Ha nem veszed meg,az a te döntésed,de ne csudálkozz,ha egyszer csengetnek nálatok,és lefoglalják még az üres lemezeidet is......
(tapasztalat)

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul