"Mi lett volna, ha?" - alternatív II. világháború

Kit kedvelsz az alábbiak közül ?

• Tengely

Szavazat: 0 0.0%
  • Szövetségesek

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0
Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.

vosztrikov

New Member
Csatlakozás
2008.11.17.
Üzenetek
564
Reakció pontszám
0
Hely
Szombathely
II.világháború alternatív képei :csodafegyverek,meg nem történt csaták stb...
Itt átírhatod a történelmet !

ott a film peldaul aminek cime: A Harmadik Birodalom, epp errol szol, milett volna ha a nemetek nyerik meg a haborut. egy ss tisztrol szol( a haboru utan az ss lett az ugy mondott rendorseg) aki vmire rajon, es ezert megakarnak tole szabadulni. egyebkent vmien szinten orulok h a nemeteket akkor legyoztek, mert pl ha a nemetek normandiaban visszavertek volna a szovetsegeseket akkor jopar evig nem alltak volna labra belole az amcsik, meg az angolok. viszont szives oromest atomot dobtak volna europara. es mit ne mondjak ha az amcsik bombaznak az nem jelent jot, ott van a vicc is: amikor az angolok bombaznak a nemetek elbujnak, amikor a nemetek bombaznak akkor az angolok bujnak el, amikor pedig az amcsik bombaznak akkor mindenki elbujik. eleg sok igazsag van benne mert a nemetek oke nem h epuletet, esetleg egy varost tevesztettek el az meg lehetseges lenne DE h a francba tudtak elteveszteni az orszagot??? svajcot bombaztak az amcsik, szerencsere csak eccer mert utana oan patalia kerekedett belole h nem mert tobb bombazo felszallni :D :D :D

Láttam a filmet,amit említesz,tetszett :D
Svájc légterét mindenki megsértette,mert aránylag biztonságos légtérnek számított(könyv:Kémek a Sasfészekben) 1 km erre,1 km arra és már nem németeket bombázod,hanem mást.
A Szovjetunió megtámadásával a háborút Németország automatikusan elvesztette.
1941 június-tól már csak a vereség elodázásáról lehetett szó.Mindazonáltal a Szovjetunió megtámadása elkerülhetetlen lépés volt Hitlernek.
Ha a németek győztek volna,lett volna pár előnye.A politikát hagyom.
Valószínűleg rendezett,előre kiszámítható világban élnénk.
Jó focicsapatunk lenne!
Mind mercivel járnánk!
:lol:

Szerintem nem vesztették el, csak csináltak egy óriási hibát. Mentek mint az őrültek és nem építették ki az óvóhelyeket télre.
Tanulhattak volna Napóleon hibájából. Ellátmány egy nagy nulla volt. A hírszerzés is az volt. Ha tudtak is, hogy jöttek az amerikaiak meg a kanadaiak Nagy Brittaniába autómatuikusan meg kellett volna erősíteni a teljes partszakaszt. Erre mit csináltak...

megerositettek egy csomo partszakazt de a 2-300 milimeteres hajoagyut meg a 2 meter vastag beton se mindig birja ki :D :D :D

turning point fall of liberty kb 2 éve jelent meg egy new york-i építőmunkás bőrében kell írtani a nácikat , mert a nácik partlaszálltak az usa-ban . Mellesleg ez a mi lett volna kérdés..... , inkább haggyuk .

A történelemben a "mi lett volna ha..."kérdésköre egyszerűen nem értelmezhető.A németektől ne legyünk elájulva,ugyanis a kefebajszú egy percet nem gondolkodott volna azon,mit tegyen a magyarsággal.Ennek okán nem valószínű a jobb élet,és a Mercedessel való közlekedés,sokkalta inkább a kitelepítés esetleg Tadzsikisztánba,és az elpásztorosítás.
Hitler nem tekintett bennünket másnak,mint sokadrangú segédnépnek,és úgy is kezelte a magyart!
A doni áttörésnél a németek a menekülés során legázolták a nyomorult magyar bakákat,nem voltak hajlandók felvenni őket a teherautókra,így a minimális esélyük sem volt megmenekülni.Ott haltak meg nyomorultul,s nem kell ezért a germánokat egyáltalán heroizálni!
Amúgy Németország képtelen lett vona győzni,egyszerűen fizikai okoknál fogva.
Sok ostoba videót láttam a You tube-on a Hannebu tipusú német birodalmi ufókról,arról,hogy Adolf elment az Antarktiszra,később pedig a Holdra is leszálltak,hogy 69-ben a holdraszálló amerikai űrhajósok látták a német holdbázisokat stb.de ezek csak hülye mesék,a fantázia világába tartoznak.
Szerencsére.

Ja erről én is hallottam, hogy amikor menekülni kellett, akkor fogták az Mp-40t és lelövöldözték barátainkat.

Teleki Pál Forever!

zombimorzsi":1al56aca mondta:
A történelemben a "mi lett volna ha..."kérdésköre egyszerűen nem értelmezhető.A németektől ne legyünk elájulva,ugyanis a kefebajszú egy percet nem gondolkodott volna azon,mit tegyen a magyarsággal.Ennek okán nem valószínű a jobb élet,és a Mercedessel való közlekedés,sokkalta inkább a kitelepítés esetleg Tadzsikisztánba,és az elpásztorosítás.
Hitler nem tekintett bennünket másnak,mint sokadrangú segédnépnek,és úgy is kezelte a magyart!
A doni áttörésnél a németek a menekülés során legázolták a nyomorult magyar bakákat,nem voltak hajlandók felvenni őket a teherautókra,így a minimális esélyük sem volt megmenekülni.Ott haltak meg nyomorultul,s nem kell ezért a germánokat egyáltalán heroizálni!
Amúgy Németország képtelen lett vona győzni,egyszerűen fizikai okoknál fogva.
Sok ostoba videót láttam a You tube-on a Hannebu tipusú német birodalmi ufókról,arról,hogy Adolf elment az Antarktiszra,később pedig a Holdra is leszálltak,hogy 69-ben a holdraszálló amerikai űrhajósok látták a német holdbázisokat stb.de ezek csak hülye mesék,a fantázia világába tartoznak.
Szerencsére.

Értem mit akarsz mondani , de gyakorlatilag nincs értelme azon filózni hogy milyen jónönne ha mercivel járnánk , de a történelet sajnos már nem lehet megváltoztatni , az is lehetett volna hogy Hitler nem fordul a szo.u ellen és akkor megint más lett volna .

Természetesen viccelni próbáltam.Sajnálom ha félreértettetek.
Írásom végén ott van a :lol:

Ok

!Értem,de tényleg,engem az zavar,ha -és itt Csiga,egyáltalán nem rád,és a többiekre gondolok,mert azért tisztában vagytok vele,miről is beszélünk itten- a való életben sokan ,nem is tudom miért-talán divatból(?)-igyekszenek a történelmi tényeket a maguk szemszögéből tálalva kommunikálni,sőt,ezeket a ferdített dolgokat a hősiesség nevű valami-mi is az???-fényében villogtatni.
Ugyan miféle hősökről beszélünk?A háborúk során mindenki áldozat,akit arra kényszerítenek,hogy akarata ellenére,a szülőföldjétől távol gyilkoljanak le vele azonos korú,rangú,rendű embereket,meg olyanokat,akik ezeket kritériumokat talán nem is teljesítik-gondolván a polgári személyekre-majd,megsebesüljenek,vagy borzalmas lassúsággal,iszonyú körülmények közt szó szerint elpusztuljanak egy sáros,véres gödörben,vagy a lánckerekek által félig eltaposva,vagy kifordult belső szervekkel...Iszonyú.
A háború csak addig és hangsúlyozom csakis addig a pontig játék,amíg bennemarad a gépházban,és időnként nyom nélkül letörölhető.
A valódi háborúból nem lehet elmenekülni,nincs lehetőség kimaradni,nincs hová futni,más sorsot választani.Borzalmas lehet átélni,ha nincs orvos,nincs víz,nincs élelem,nincs gyógyszer a krónikus betegségekre,nincs meleg és biztonságos hajlék,elszakítanak a családodtól...Lőnek rád,meg akarnak őlni,kínoznak,mindenhol halottak,agonizáló emberi testroncsok körülötted.
Rémálmaimban nagyon sokszor átélem ezt,és szörnyen tud nyomasztani.Remélem a valóságban ez soha,de soha nem következik be.

Egyetértek és megértelek.
De ez egy játékkal kapcsolatos fórum.Egy olyan játékkal ,amiben gyilkolunk,hogy életben maradjunk.
Szerintem nem érdemes ebbe az irányba menni,ez egy játék.

KönigsTiger":1fbik9vn mondta:
eleg sok igazsag van benne mert a nemetek oke nem h epuletet, esetleg egy varost tevesztettek el az meg lehetseges lenne DE h a francba tudtak elteveszteni az orszagot??? svajcot bombaztak az amcsik, szerencsere csak eccer mert utana oan patalia kerekedett belole h nem mert tobb bombazo felszallni :D :D :D

Az se volt rossz amikor Nyíregyházára jöttek bombázni a vasútállomást erre a vasútállomás melletti tökföldet sikerült nekik ,,leigázniuk" mert azt hitték hogy felülről egy csomó katona sisakját látták... természetesen visszajöttek (több géppel) és másodjára már sikerült is nekik:

http://www.stalker-fan.extra.hu/kepek/bombazas_nyiregyhaza_01_01.jpg
http://www.stalker-fan.extra.hu/kepek/bombazas_nyiregyhaza_02_01.jpg

Sziasztok!

Csiga,tudod,azért írtam vörössel,mert úgy gondoltam,egy kicsit off-os.Csak nem tudtam véka alá rejteni,valahogy kikívánkozott belőlem így,41 évesen.
A játék szó meg,szerintem-persze nem kell akceptálnia senkinek sem-azért nem egészen fedi le a valóságot-szóval kilátszik egy kicsit az ölelés-merthogy,megtörtént,vagy legalábbis majdnem megtörtént dolgokról beszélgetünk.Rendben,persze,tudom,alternatív történelmet írunk,meg én is mondtam,hogy nincs értelme vitatkozni arról,mi lett vona ha...Ez igaz,csakhogy ez a háború óriási jelentőséggel bírt a nemzetek sorsának alakulásában.

Van egy könyvem,ami pont ezt a témát taglalja többekközt,a Corvina kiadó Factum sorozatában jelent meg 2006-ban,és az a címe,mint a fórum e témájának.Egy sor angol,amerikai szerző publikál benne.Olyan nevek mint pld. Anne Somerset,Antonia Fraser,John Adamson,Amanda Foreman,Norman Stone,Andrew Roberts,Simon Sebag Montefiore,Conrad Black,Simon heffer,david Frum.ha hozzájuttok,feltétlenül olvassátok el,egyszerűen nem lehet letenni.

Nálam nagyobb antifasisztával nem találkozhatsz.Nem értem,mi a bajod velem.
"Ha a németek győztek volna,lett volna pár előnye."
Arra gondoltam hogy megvalósult volna egy egységes Európa,német zászló alatt.
Mi már németnek születtünk volna.(Fikció!)
Nem ez a széthúzó,kompromisszum-képtelen,összeomlás előtt álló EU.
"Valószínűleg rendezett,előre kiszámítható világban élnénk."
A német precizitásra gondoltam.

Maga a téma felkavaró,főleg,ha valaki érintett benne.
Egyébként messze a német nemzeti öntudat a legrosszabb Európában.Még mindig szégyenlik, amit csináltak a II.VH-ban.

Kedves Csiga!

Először azt gondoltam,küldök egy PM-et,de aztán megváltoztattam a véleményem,és itt,mindenki előtt megkövetlek,bocsánatot kérek azért,ha -pedig nem volt szándékomban,sőt igyekeztem maximális eufémiával fogalmazni-megbántottalak! :oops:
Lehet az egész egy ,úgynevezett félreértés,megtörténik az ilyen.Én is Jártam hasonló cipellőben,amikor két egykori fórumozó társunk úgy leb.....t,mint az pengős malatzot szokás errefelé!
Akkor Tibi,illetve Königstiger csitiította,illetve utasította rendre őket,az egyik értette,a másik meg eltünt innen.(Illetve lehetséges,azóta mindketten más név alatt futnak)...
Mindegy,én az okos és mindkét ember számára hasznos kompromisszumokat szeretem.
Azt gondolom,elfogadod tehát a bocsánatkérésemet,mert énnékem bizony nincs sem indíttatásom,sem pediglen kedvem semmiféle veszekedéshez,rossz szájízzel történő géptől való felálláshoz.
Szabtatnak bennünket elegen az életben,legalább itt ne bántsuk egymást.

Ja,igen.És amit a németek öntudatáról mondtatok,megmondom őszintén-lévén az egész rokonságom német,még csak nem is beszélik a magyart-szóval az ő környezetükben ez valahogy tabunak számít.Olyannyira,hogy a történelemoktatásuk megrekedt a bismarcki németországnál.Ők egyébként tipusos nyugatnémetek,tehát wessik,gondolom,ezért is van ez így.Semmit nem tudnak arról-legalábbis nem tanultak-mi is történt a XX-ik században,Európában.
Ezzel párhuzamosan pedig egy dolg egészen biztos,miszerint mindkét nagyhatalom-USA,CCCP-jól profitál az ötvenes években és a hatvanasokban az ellopott német technológiából.A MIG-15,az IL-28 ott volt már a német tervezők rajzasztalán a harmincas években,és ez csak kiragadott példa,persze más név alatt.Rendkívül előrejártak a rakétakutatásban,az amerikaiak pl. az első űrfényképeiket,éppen egy A-4-es rakétára telepített apparátusból csinálták a Mexikói-öböl felett.
Elmondások szerint-és most már nagyon úgy tűnik,igaz is volt-két vagy három alkalommal robbantottak un.piszkos bombát,de az is tény,hogy ezek nem voltak valódi termonukleáris eszközök.
Namármost,szerintem,ha Hitlerék komolyan veszik ezeket a fejlesztéseket,még jóval a háború előtt,akkor messzebre és mélyebben hatolnak be Oroszország testébe,de legyőzni akkor sem lettek volna képesek ,főleg a széthúzódó ellátási vonalak miatt.
A nyugatia szövetségesek támadását viszont be sem várták volna,véleményem szerint ők szálltak volna Dovernél partra!
Így a háború elodázódott volna még másfél,két évvel,vagy hamarabb törhet ki,mint 1939,akkor viszont másféle terminusok szerint van vége.Esetleg hitlerék regnálnak egy darabig,de véleményem szerint őt a német nagyipar és tőke egyszerűen félresöpri,főleg,ha sikerült volna nekik egyfajta függő játszmát,fegyvernyugvást kialkudniuk,kicsikarniuk a szövetségesekből.A két amerikai atomfegyver nem játszik domináns szerepet a háborúban,Európára nem dobták volna le semmiképpen.

Kedves Moderátorok!

Ezt meg nektek szeretném megüzenni,hogy azért nem jelöltem egyik részhozzászólásomat sem másfajta színnel,mert mindkettő lényeges.Az első ugye egy nyíltszíni dolog,én így tartom egyenesnek és igaznak,a másik pedig egy megjegyzés,és kokrétum.

a vege fele a technikarol csak annyit h a nemetek tenyleg nagyon jo dolgokat csinaltak, csinalnak, remelem csinalnak is majd a jovobe. a 2. vh hadi technikaja pedig a nemetek reszerol enyhen szolva vagy tiz evvel megelozt a szovetsegeseket. ejjellato,radio, sugarhajtomu.stbistbi. vedtek is nagyon a cuccaikat h ne jusson az ellen kezere, kivolt adva a parancs ha a harckocsi mozgaskeptelen es nem lehet hirtelenjebe vontatni vagy rendbehozni akkor robbantani kellet. ha haditeknikaban gondolkozunk akkor a nemetek nyertek volna a haborut, de vesztettek bar az igaz h 1 tigris tankra jutott 10 sherman, churchill, T34, vagy vmeik masik ruszki csoda, de megigyis elbantak volna veluk, azonban a gyarakat elkezdtek lebombazni igy megallt a szinte megallt a termeles. igy meg tobb tank jutott szegeny tigrisekre, es sajnos megis szivtak.

Szerintem nem a szovjetekkel kellett volna kikezdeni , hanem törökökkel.
Már sok játékba megcsináltam, hogy azokat támadtam meg, és mindig én nyertem a háborút... :D
De az is igaz, hogy a játék mindig játék marad. :wink:

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul