Szntem a nemzetiségellenes dolgokat nem itt kéne megvitatni. Az lehet hogy utálnak minket, de szegényeknek fogalma sincs róla miért kell utálniuk minket, és a román v. szlovák vagy lengyel vagy horvát népnek köze nem volt ahhoz, hogy hová kerülnek majd Szép Magyarországunk lecsatolt darabjai. Itt csak is a trianoni "béke" bizottság "vezetői" okolhatók, az a pár tudatlan hirtelen hatalomhoz jutott emberke aki azt hitte dönthet felettünk, és ezt eléggé elszúrták. Magyarországot nem szabadott volna ilyen büntetéssel sulytani, hiszen mi csak az OMM részeként, gyarmatként akarva-akaratlanul részt vettünk a háborúban. A darabolás fő célja a monarchia legyengítése volt, hogy még 1x ne tudjanak egységes erőként támadni, vagy veszélyt jelenteni. Aztán ugye hogy megszünjönek a magyar önálló autonómiák, vagy megelőzzék kialakulásukat, kényszertelepítéssel vittek a magyarok közé románokat, szlovákokat stb, már csak azért is, hogy keveredjenek, és ne legyen lehetőségük elszakadni vagy önálló autonóm szekciót létrehozni. Korlátozták a kirekedt magyarok jogait, másfajta iskolarendszerbe kényszerítették őket (volt ugye az a meg b meg c tipus, asszem a c tipus volt az, hogy a reál tárgyakat anyanyelvükön tanulhatták, viszont az adott ország történelmét is kellet tanulniuk meg nyelvét, nyelvtanát, amit viszont már az adott ország nyelvén kellett ... stb, sajnos nem emlékszem pontosan .. régi emlékek ezek)
Ezért szntem nem kéne az egész románságot vagy szlovákokat büntetni. Ők sem örülhettek, amikor jött pár teherautó és "na most akkó józsikám pakojjá mer mégy a magyarok közé az újonnan kapott területekre, oszt mostantú ot fogsz élni és kész!" Ez senki számára nem volt jó... Viszont így 80év után már képtelenség lenne mindent visszacsinálni, az emberek beletörődtek, keveredtek más népekkel, új családok jöttek létre stb stb.
Szociológiát, kisebbségpolitikát és politológiát tanultam pár féléven át az egyetemen, sok oldalról megközelítettük ezen dolgokat. Én is kapásból "igen" -re szavaztam ebben a topicban, viszont nem vagyok híve a háborúnak sem, ezért mint pár postommal alább írtam, azt tartom lehetséges megoldásnak. Konfliktusok nem kerülhetőek el, viszont a háború igen. Persze ez csak az én egyéni véleményem, és ugye mindenki másképp gondolkozik