Magyar Honvédség

Az utóbbi 2 hozzászólásra tudnék reagálni de, nem fogok mer 1. más véleményem van 2. nem akarok senkit megsérteni . További jó utat az ubersoldier élethez :) .

Én is szólnék egy pár szót...
Én általában tartózkodom a döntésektől és az egymással szemben álló frakcióktól, akik mind egy másik világnézetet hirdetnek. Én inkább a semleges oldalon szeretek állni. Ott legalább szabad lehetek, és élhetek csendben nyugodtan.
De. Most az egyszer én is döntést hoztam, ami a katonaság mellett szól. A mi családunk egy szokásos, egyszerű gyármunkás család.
De mind apám, mind a bátyám is voltak már egyszer honvédek. Szóval én úgy érzem, hogy folytatnom kell ezt a hagyományt a családomban. Igaz ha lenne fiam, neki meghagynám a szabad döntés jogát. Ő dönthetne arról hogy mit is akar tenni. De lélekben elvárnám tőle, hogy azért tisztességes életet éljen, akár a normális emberek.

A sorkatonaságról meg az a véleményem, hogy igaz a nevelés nem ártana a fiatalok, (Akárcsak én) körében, de mindenkinek joga van a szabad döntéshez.
Ha a sok fodrász tanonc szeret keménykedni a többi ember előtt, tegye csak nyugodtan. Egyszer úgyis megüti a bokáját. De az irtózatosan nagy lesz.
Szóval nem igazán szükséges a sorkatonaság. Aki szeretne belépni, az tegye meg. Ha ez az ami számára jó, akkor szánja rá magát. Csak akaraterő kérdése.
Aki viszont tartózkodik ettől, nos... az szerintem szintén nem dönt rosszul. Mindenki saját magáért felelős. Az egyikünkből talán orvos, vagy autószerelő lesz, a másikunkból pedig rohamlövész, vagy harckocsizó.
Ez csakis rajtunk áll.
Szóval én részben mondjuk támogatom mind Scarecrow álláspontját, mind ZombiMorzsi véleményét.

Még egyszer,azért hangsúlyoznám,hogy nagymértékben téved az,aki azt hiszi,hogy a nevelés feladatát a honvédség keretein belül meg lehet akárcsak kismértékben oldani.
Kérem tisztelettel,én közelről,nagyon közelről "élveztem" ennek a dolognak a gyászos következményeit.
Aki neveletlen,agresszív,hazug,képmutató,lusta,trehány,semmirekellő,és kedvetlen,azt a honvédség sem fogja megmásítani,legfeljebb egy rövid időre visszahúzódásra készteti,de azt követően ismét felszínre törnek alap jellemvonásai!
Sőt,tapasztalatból állíthatom,sokakat ez a kincstári keménykedés sem hatott meg,nagy ívben ganéztak az egészre a tisztek képmutató viselkedése,és szánalmas felszerelés és körülmények,no meg a kiképzés láttán.
Elmondhatom,hogy még jobban ellent álltak,még agresszívebbek,verekedősek,összeférhetetlenek,lusták ,kedvetlenek lettek,magyarul,BORULT A MUTATVÁNY!
Már abban az időben is!!

(Lábjegyzetként odabökném azt is,hogy a jó felszerelés,ruházat,járműpark,elhelyezés,lakhatás,állagmegóvás,étkeztetés,orvosi felügyelet,utánpótlás biztosítása,javítóbázis kiépítése,fejlesztési alternatívák és direktívák, egy-még akár csak ilyen nagyságú-honvédség számára is olyan összegekbe kerülne, amit az elszegényedett és tönkrement kicsiny országunk nemhogy egy év alatt nem tudna összehozni,de arra talán még egy évszázad is kevés lenne rá. Eredménye talán az ilyen elgondolás megvalósulásának és kialakításnak az volna,hogy a polgári lakosság úgy elszegényedne,hogy rongyokban,éhezve fázva,nyomorogva,koszosan kellene élni,mindent nélkülözve,mert a drágán megtartható,de valójában hasznot soha nem hajtó honvédségnek kell a sok pénz! Arról meg már nem is beszélve,hogy ugyan mit gondolna az átlagember a katonatisztekről?)

Az erőszakosság csak erőszakosságot szült és szül akkor is és most is! A ti fiatal generációitok pedig-digitális bennszülöttek- pedig nem szereti és nem akarja,hogy bárki a feje fölött döntsön,és megmondja,hogyan éljen,mit gondoljon,vagy tegyen. És ez nagyon is helyes!
Nem hiszem,és ezt már leírtam párszor,hogy a jelenlegi tinédzser és huszonéves generációk eltűrnék a ostoba és buta,értelmetlen és degenerált fegyelmet és keménykedést.
Sok lenne az öngyilkosság,a véres és kegyetlen verekedések,mert kicsiny helyen,kiszolgáltatva,nélkülözve még kevésbé viselik el az összezártságot,mint egyébként például az iskolákban,ahol már így sem lehet rendet tartani annak a veszélye nélkül,hogy a szülő ne jöjjön be verekedni ,vagy éppen a gyerek ne verje össze a tanárát!A legnagyobb veszélye a dolognak pedig az lenne,ha még fegyvert is kapnának a kezükbe.
A honvédség hivatásos szelete pedig-ezt azért elmondanám-nem a jobb észbeli és fizikai állóképességűek hasító előremeneteléről szól,hanem egészen konkrétan az alakias alakoskodásról és a valagak csontig történő kinyalásának versenyéről, a törtető előrejutásról és -amiért joggal haragszik sok ember- a KORAI NYUGDÍJAZÁSRÓL, ÓRIÁSI NYUGDÍJJAL!!!!!
A legtöbben azért akarnak hivatásos katonák lenni,mert hatalmas a fizetés a semmiért,és hatalmas nyugdíjjal mehetnek nagyon korán nyugdíjba,míg a többi a belit kidolgozza,megrokkan,vagy idegroncs lesz!
A semmiért kapott fizetés pedig azért nevezem annak aminek,mert valójában nem szolgálják meg,mivel, arról szól,hogy ha valamiféle konfliktus lenne-amit nem hiszek,mert az össze környezetünkben levő katonai potenciáljai le vannak építve,ergo csak dísznek vannak-akkor az mindenkit érint,és mindannyian is beledöglenénk jó magyaros ,paprikásos,pörköltes módon!
Magyarán szólva, mindenki menne a lecsóba kelletlenül.
(Ez utóbbit két hatalmas világégés már "ékesen" igazolta!)

tanár úr... megértem a véleményét... de háborúk/harcok/viszályok mindig voltak vannak lesznek mert az embernek ilyen gyarló a természete ezért a sereg egy biztos álláspont, de ez a legcsekélyebb oka hogy Hivatásos katona akarok lenni, én nem a pénzért és a korai nyugdíjért akarok az lenni hanem hogy azzá váljak akivé szeretnék egy Katonává!
Nem mindenki olyan mint a te leírásodban van! Vannak még olyan katonák, tisztek akik még a hadsereg tisztességes alapjait követik, vagy szeretnék követni!
bár igaz lehet, hogy több a "megélhetési hivatásos"

De nem értek egyet a sorkatonaságról szóló dologgal, szerintem a katonaság igen is képes lenne megnevelni az elkanászodott korombelieket, akik azt hiszik övék a világ! (speciel én tudom hogy mindenért amit csak akarok azért Véres verejtékkel kell megharcolni)
De csak hogy megérts átültetem gyakorlatiba:
Matekóra/Magyar óra nálunk nagyrészt ordibálással cseverészéssel alu-galacsinok dobálásával telik...
Biosz Óra(A tanár volt katona! és vas szigorral bánik mindenkivel, de igazságosan osztja a jegyeket) érdekes 2x45 percet simán kibír az osztály kussba és senki nem akar beszélni...
Sokkalta kellemesebb a légkör... egy idő után enged a tanár kezdenek beszélgetni(1x 1 ember) és nem jön a cseverészés az ordibálás...
Eleinte elfojtva lettek az ilyenek mint ahogy te is írod, de egy idő után megszokja az ember! és úgy viselkedik ahogy elvárják tőle! Ha vissza állítanák a sorkatonaságot az alatt a pár év alatt megtanulnának emberként viselkedni!
A lustaságot meg egyszerűen kilehetne ölni, csak ösztönözni kell néha elég ha rászólnak néha már pofon se árt...
a keménykedő nagy pofájúakat pedig meg kell szégyeníteni, Példát kell statuálni velük hogy mi lesz ha követik a példájukat! olyan feladatot/munkát kell adni nekik amibe bele bukik és mindenki elött szégyen tárgyává lesz... (ez járható út szerintem...)

mivel lenne több az öngyilkosság és a véres verekedések? Manapság trendből vágják fel az ereiket (Unalmukban) a nagyon szomorú full feketében járó hosszú hajú nem tom kik...
ha ennyire unatkoznak akkor a sereg meg talán célt is ad nekik és mutat nekik 2 lehetőséget(vagy meg javulsz vagy beledöglesz, szerintem nem rossz üzlet)
véres verekedések? mik mennek a suliba? inkább nem is kezdek bele... az ilyen nagyon nagy menőknek találkozni ként egy kétszekrényes kiképzővel aki a szart is kiverné belőlük! Mindjárt kedvesebbek lennének!

Lábjegyzetedhez meg annyit fűznék hozzá amit nabu írt:
"Tipp a megoldásra: Vezetőség azonnali likvidálása/ártalmatlanítása,pénzek elkobzása, új vezetőség alakítása." - ezzel a lehetőséggel és olyan emberek vezetőségbe tételével meglehetne valósítani a nép elszegényedése nélkül is!

Ami pedig a végszót illeti: Igazán jó volna a magyar hadsereget a régi szintjére emelni: lásd honfoglalás elött a hunok-tól rettegett fél Európa...
Aztán Mátyás király és fekete serege szinte legendás hírű volt(igaz zsoldos sereg) de akkori korban Brutális összeget áldoztak rá nem is eredménytelenül!
Ha most a honvédség fele olyan jó volna mint a Középkorban Mátyás fekete serege már nyereséges volna!

Én a következőket azért még hozzátenném a témához,mert a hadsereg léte,létének milyensége korántsem független a mindenkori politika hozzáállásától.

Alapvetés 1: A hadseregünk (akárcsak a szlovák és az osztrák) kb. a nullával egyenlő.(Mondjuk korábban is az volt..)
Alapvetés 2: Van egy helyes és kedves kis papírunk, amit úgy hívnak, hogy Helsinki-záróokmány és garantálja az európai határok sérthetetlenségét. Vagyis ha Európában bármely ország háborúba kezd egy másik ellen, akkor a záróokmányt aláíró összes országnak lényegében kötelessége beavatkozni a megtámadott oldalán. Így ha mi megtámadjuk akármelyik szomszédos országunkat, akkor olyan országokkal kell majd szembenéznünk, mint Németország, Oroszország, Franciaország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok.

Amúgy-csak kérdezem szelíden-ha ilyen feltételek szabályoznak jelenleg,és várható módon még sokáig,akkor mekkora realitása,de legfőképpen értelme van egy tömeghadsereg kialakításának?
Nem tudom,hogy Te személyesen minden egyes elöljáród,tanárod, minden egyes utasítását zokszó és ellenállás nélkül a nap minden szakában,ellenvetés nélkül vakon végrehajtottad e?
Ugye nem?
És ezt nem azért kérdezem,mert provokálni akarlak,hiszen te minden bizonnyal fegyelmezett és kitartó fiatalember vagy,aki azért igyekszik minden tőle telhetőt megtenni céljai eléréséért,ami nagyon helyes,és ahogy az a szavaidból ki is tűnt.
De,tudod ,a korunkban és országunkban élő emberek túlnyomó többsége nem ilyen.
Nézd,itt vagyok én.
Már így öregen nem tudok a szívemmel gondolkodni-jaj,beh rossz ez a képzavar-csak az eszemet használom. (Ne érts félre,nem azt mondtam,hogy Te nem...)
Nem hagyom magamat az érzelmeim által befolyásolni,mert jó párszor megjártam,hogy jólelkű,segítőkészt és/vagy igazságos akartam lenni.
Marad tehát a hűvös racionalizmus, azaz felmérem,értékelek,és nem teszek semmit.

:)

Sőt,másnak is azt javasolom,forduljon befelé. Nem kell ,jobbadán nincs értelme fejjel a falnak rohanni.
És,ha már a militáns témákat boncolgatjuk; ismered e Dzsingisz kán,a világ legbriliánsabb hadvezérének gondolatát a küzdelemről és a harcról?

"Őrült az az ember,aki olyan harcba fog,amiről tudja,soha nem nyerheti meg!"

Neki volt igaza.

Ismételten a finn mintát kell felhoznom, hogy értsd. A finnek sem támadó szándékkal üzemeltetik a seregüket, ők azért teszik, mert a haza védelme igenis kötelessége minden férfiúnak, illetve a társadalomból is egy fegyelmezett, vész esetén akármikor bevethető emberekről van szó. Akik érvényesülni akarnak azok pedig érvényesülhetnek. A kisebbségre is vonatkozik ez, mégpedig oly módon, hogy, ha nincs meg az 1 év szolgálat, akkor ugrott a szocsi'. Kenyérbéllel mindenkinek volt dolga. Amikor kitéped, akkor puha, simán szét tudod cincálni. De gyúrd össze jó erősen és az eredmény egy kemény gombóc. :) Magyarország jelenleg a kitépett kenyérbél, a hadsereg reform úgy gyúrná össze a társadalmat, mint te a kenyérbelet. Harcolni mindig érdemes, aki meg nem hajlandó tenni semmit, az csak teher.
"Mi dolgunk a világon? küzdeni
Erőnk szerint a legnemesbekért.
Előttünk egy nemzetnek sorsa áll.
Ha azt kivíttuk a mély süllyedésből,
S a szellemharcok tiszta súgaránál
Olyan magasra tettük, mint lehet,
Mondhatjuk, térvén őseink porához: Köszönjük, élet!
áldomásidat,
Ez jó mulatság, férfimunka volt!" - Vörösmarty Mihály

Kérdések: 1) " harcolni mindig érdemes"-ezt miképpen értelmezed,kérlek fejtsd ki egy kicsit bővebben.
2) Biztosan meg vagy arról győződve,hogy a finn társadalom ilyen militarista szemléletű?
3) Vajon a második nagy világégést végig megért egykori magyar katonák,legyenek bár egyszerű honvédek vagy tisztek miért nem mesélnek/tek szívesen a "nagy és hősies harcokról",amik ugyan oly fontosak lennének egy ember életében? Ezen gondolkodott már valaki?

S,ha már a lírai gondolatoknál tarunk-bár szerintem Vörösmarty egyáltalán nem arról a háborúskodásról ír,hanem a szellemi megmérettetésekről,ami mondjuk ottan az ötödik sor környékin van-nos,akkor itten egy kis elgondolkodtató Gyóni Géza tollából...

"Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
A pártoskodókat, a vitézkedőket.
Csak egy éjszakára:
Akik fent hirdetik, hogy: mi nem felejtünk:
Mikor a halálgép muzsikál felettünk,
Mikor láthatatlan magja kél a ködnek,
S gyilkos ólom-fecskék szanaszét röpködnek.

Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
Gerendatöréskor szálka-keresőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor siketítőn bőgni kezd a gránát,
S úgy nyög a véres föld, mintha gyomrát vágnák,
Robbanó golyónak mikor fénye támad,
S véres vize kicsap a vén Visztulának.

Csak egy éjszakára küldjétek el őket.
Az uzsoragarast fogukhoz verőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor gránát-vulkán izzó közepén
Úgy forog a férfi, mint falevél:
S mire földre omlik, ó iszonyú omlás, -
Szép piros vitézből csak fekete csontváz.

A hitetleneket s az üzérkedőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor a pokolnak égő torka tárul,
S vér csurog a földön, vér csurog a fáról,
Mikor a rongy sátor nyöszörög a szélben,
S haló honvéd sóhajt: fiam...feleségem...

Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket.
Csak egy éjszakára:
Vakító csillagnak mikor támad fénye,
Lássák meg arcuk a San-folyó tükrébe,
Mikor magyar vért gőzölve hömpölyget,
Hogy sírva sikoltsák: Istenem, ne többet.

Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
Hogy emlékezzenek az anyjuk kínjára.
Csak egy éjszakára:
Hogy bújnának össze megrémülve, fázva:
Hogy fetrengene mind-mind, hogy meakulpázna:
Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,
Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!

Krisztusom, mi kell még! Véreim, mit adjak
Árjáért a vérnek, csak én megmaradjak!
Hogy esküdne mind-mind,
S hitetlen gőgjében akit sosem ismert,
Hogy hívná a Krisztust, hogy hívná az Istent:
Magyar vérem ellen soha-soha többet!
- Csak egy éjszakára küldjétek el őket. "

A finneknél meg az államháztartás olyan helyzetben mint itthon :)

Jelenleg az ország ugyebár egy kirakodó piac és a földet is eladják alólunk. Vannak az olyasfajta emberek, akik kiröhögik azt, aki fel mer szólalni, vagy elcsitítják, de a szülőföldedért úgy kell harcolnod, mintha az édesanyád lenne, mert átvitt értelemben az is. Gondolom senki sem hagyná magára bajban az édesanyját, így hát a valamire való magyar nem hagyja veszni a hazáját sem, és ennek a fényében egy vezetőségcsere és Honvédség fejlesztés igencsak megmutatná, hogy itt nem csak söpredék él. Vörösmarty nem a háborúskodást, hanem a hazafiasságot volt hivatott papírra vetni, ily módon én sem abból a célból hangoztatom ezt, hogy essünk a románok torkának, bármilyen szép is volna. Ajánlom figyelmedbe a Parainesis című költeményt, ami magyarul intelmek, Kölcsey Ferenc-től.

A finn társadalomról meg csak annyit, hogy ők ezt kötelességüknek tekintik a nemzetükért, amit egy évig el is viselnek, ha tetszik, ha nem...

mi jó a hungarizmusban ? mi jó a fegyverkezésben ? Voltál már Finnországban, netán van finn ismerőd aki kijelentette ezt ?

A hazafiasság nem egyezik a hungarizmussal. Politikai kérdésekben homlokegyenest mást vallunk, szóval ebbe ne menjünk bele, bár most, hogy ellenkező véleményen vagyok és nem tudsz bannolni, szerintem roppantul idegesíthet téged, mint ahogy már erre volt példa, nem is egyszer... :) A fegyverkezés szükséges, mivel a szomszédaink is folyton ezt teszik, mégsem sírnak ott miatta az emberek.. Még nem jártam Finnországban, de mindenképpen tervezek egy finnországi vakációt a párommal. Így vannak vele, ahogy vázoltam neked. Finn ismerősöm az van jócskán és köztük az egyik elmesélte, hogy az édesapja büszkén vonult be és szolgálta le az idejét, mert szereti a hazáját és ezzel tartozott neki, ha többet életében nem is kell fegyvert fognia. Úgy látom nem tudlak, de igazából nem is célom meggyőzni téged, csak elmondom a véleményemet és a nézeteimet. Ha itt gyorsan nem változik meg radikálisan minden, akkor félek tényleg igaza lesz Herder-nek.

Bocsáss meg,kedves Nabu,de szerinted Magyarországot katonailag bárki is fenyegeti valahonnét? Szerintem nincs olyan kurázsis politikai vezetés,legfeljebb egy két ultranacionalista barom az,aki külföldről acsarogva ,száj-tépve,vért frecsegve őrjöng ha velünk kapcsolatban nyilatkozik,de részükről valójában ez is csak egy politikai lózung,afféle kiszólás.
Nem kell őket komolyan venni.
Mindamellett nem hiszem,hogy egy gazdasági világválság által megtépett gazdaságú országnak éppen az a legnagyobb problémája,hogy abnormálisan sokba kerülő,hatalmas sorozott tömeghadsereget tartson.
Ez-már megbocsáss-olyan,mintha én,aki egyébként úszom az adósságban,bejelenteném,hogy vettem egy hathavi bérezésembe kerülő elektronikus kütyüt,notebook-ot,plazmatévét,mit tudom én.
Azt hiszem,ki is lennék utálva otthonról, s mondjuk meg őszintén,joggal.
A katonai kiadások horrorisztikus megtartásába már tőlünk nagyobb és erősebb államok is belebuktak,úgyhogy kár volna nekünk ordító egeret játszani,mikor üres a zsebünk,meg likas a cipőnk?.
.Vagy azt szeretnéd,hogy úgy nézzünk ki ,mint az indiánok? Legyünk állig felfegyverkezve,és legyen ki a seggünk a gatyából?
A jelenlegi létszám és elosztás is éppen elég kiadást jelent,szerintem.

És,hogy megnyugodj,iderakom a washingtoni szerződés egyik jeles cikkelyét:

5. cikk.A Felek megegyeznek abban, hogy egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek; és ennélfogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke által elismert jogos egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Féllel egyetértésben, azonnal megteszi azokat az intézkedéseket - ideértve a fegyveres erő alkalmazását is , amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart. Minden ilyen fegyveres támadást és az ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezek az intézkedések véget érnek, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat.

Magyarul,ha valaki agressziót követne el-mondjuk ellenünk-akkor azt egyszerűen 24 óra alatt visszabombázzák az őskorba,oszt jóéccakát !
Ugyanez ránk is érvényes! Tehát ennyit a nagy vitézkedésről...

Amúgy pedig-szíves engedelmetekkel- had mondjam már azt,hogy ne az én kínkeservesen befizetett adómból tartsanak fent egy szovjet mintára kiépített, kedvetlen és kelletlen fiatalokból összehozott, amatőr népi együttest,amit sorozott honvédségnek hívnak egyrészt,másrészt pedig, aki katona akar lenni,az legyen,de ne akarjon másokat is besoroztatni,akiknek nincs hozzá kedve,mert ha ez megvalósul,akkor a végeredmény több,mint szánalmas lesz megint.
Máris elképzelem,hogy a sok szülő telefonon napjában hívogatja kisfiát, az emósok sírópartit rendeznek a mobiljaikon, a full-alkesz kiképzők részegen hortyognak, a tisztek pedig lopnak és síbolnak nyakló nélkül-istenem,hány ilyent láttam közelről!-az öregek halálra szopatják az újoncokat,akik vagy saját magukat ,vagy egymást lövik rakásra elkeseredésükben, szánalmas lőgyakorlatok,lőnek vagy hármat (persze mindenki kiválót),és a katonaidő legnagyobb részét hereveréssel töltik...
Na,köszönöm szépen,ebből nem kérek.
Ja,és még egy gondolat,ide a végire!
Sok millió ember a rabszolgaságot is kibírta. Ergo: legyen ismét rabszolgaság. Ugye?

Van itt pénz. Tudod jól mennyi, hiszen pedagógus vagy, és azt is, hogy hazánk milyen természeti adottságokban bővelkedik. Ezért akarja mindenki a mi földünket. Simán elláthatnánk magunkat, a mai általános elégedetlenség és elszegényedés okait a parlamentben keresd. Egy biztos. Azok nagyobb kárt okoznak neked, mint akármelyik világválság. A válaszom pedig még nem(legalábbis úgy tűnik), de jobb félni, mint megijedni. Simán lehetnénk a térség legfejlettebb, és gazdagabb országa...

Kedves Nabu. Most már fáradt vagyok a konstruktív jellegű vitához,úgyhogy marad a holnap este,s addig is JÓ ÉJT!

És mire kellene nekünk egy 150.000 fõs állig csúcsfegyverzetben álló hadsereg ebben az Európában?

Németországnak minek? Franciaországnak minek?(nem idegenlégió)egyik se háborúzik, mégis megfelelő kiképzéssel és fegyverzettel rendelkeznek... és több mint 150.000 katona...
miért ne lehetne nekünk is... ahogy nabu is mondta az országunk, a földünk bőven képes volna megtermelni a rávaló pénzt, ha nem nyúlnák le azok a senkiházik! és nem hoznák még a vizet is külföldről... extra áfa extra szutyokkal...

Úgy gondoltad,majd az igen magos szinten fejlett magyar nehéz és gépipar legyárt mindent,amit csak kell.?
Mert a fegyverek gyártásához komoly ipari technológiák,és elsősorban tőke kell,ami nem terem magától.A nyersanyagok minőségi mivoltáról már nem is beszélek.És ezek természetesen bőségesen állnak a rendelkezésünkre,csak a kezünket kell kinyújtani értök....
Raimondo Montecuccoli szerint a háborúhoz három dolog szükségeltetik,jelesül : pénz, pénz, pénz!
És ez minden korban így van. Ami meg a pénzt illeti az meg nincs.
Most pedig többek egybehangzó véleménye szerint sehol nem vagyunk,már a tönk szélén sem.
Már megbocsáss,de ez a folyton fegyvert,katonát,meg sorkötelességet követelő hozzáállás egy olyan elkényeztetett kisfiúra esetére hasonlít-első megközelítésből-aki a mamáját vegzálja folyton és újból a vadonatúj játékok megvételéért!
Tessék már egyszer és mindenkorra megérteni,hogy NINCS PÉNZ!
Az élelmiszerből,amit talán úgy ahogy meg tudunk termelni,-pedig már gabonából sincs elég-nem lehet piacot csinálni,a kutyának sem kell külföldön,oszt az nyersanyagot nagyon drágán adják,a technológiát meg még úgyse!
Arra nincs pénz,hogy rendbe rakjuk az iskolákat,orvosi ellátást,gyógyítást. Maholnap a nyugdíjasok éhen halnak,vagy agyonverik őket! Nincs közbiztonság, a rendőrség egyszerűen ki van herélve,kizárólag sebességet mér,mondjuk,elég hatékonyan.
Gyerekek tömegei éheznek,fáznak,rongyokban járnak iskolába,hét és hónapszámra. Az emberek máról holnapra vergődnek,nincs megtakarítás egy fillér sem,teli mindenki soha vissza nem fizethető adósságokkal.
És ezek után,egy ilyen lerobbant országban akarsz te sorállományú,-három hónapra vagy lehet egy év is,-bekényszerített fiatalokból álló honvédséget?
Szerinted mekkora közkedveltsége van az ötletednek?
A másik pedig,amit tudomásul kell venni,az az,hogy megváltozott és véglegesen globalizálódik a világ. Nincs visszaút,mert az gyakorlatilag a teljes káosz,összeomlás. (Bár,nagyon úgy tűnik,mégiscsak gondoskodnak a megdöglésünkről háborúskodás,Nibiru,CERN-es mini fekete lyuk, UFO-invázió,mutálódó H1N1-es vírus,szuper aszteroida becsapódás nélkül is!)
Nekünk ekkora szerepet adtak a nagyok,és ha beledöglünk,akkor sem jut más.
(((ezúton közlöm viszont,hogy Németország éppen most építi le haderejét,Szerbia tagsága nem cél,Svájc és Ausztria pedig nem tag,mint ahogyan a finnek sem azok...)))

Nincs igény hősiesen ,egy szál rozzant puskával,meg néhány darab lőszerrel,rossz gúnyában és kedvetlenül-kb. az első öt perc alatt- nyomorultul elpusztuló-ez nem meghalás,hanem elpusztulás-magyar bakákra,akiknek alapvető fogalma sincs az egész stratégiáról ,meg kedve sincs háborúskodni.
ne mondd,hogy az a kiképzés,amit a sereg ad,bárhová is adaptálható,mert az messze nem igaz.
Tömegben kizárólag a hősi halálra lehet kiképzést adni,sajnos,ezt meg hidd el az öregnek,aki megjárta ezt az utat!
De ha mondjuk nem fog háborúskodni,akkor meg egy percre sincs kedve otthagyni a nyomorúságos munkahelyét,hogy mondjuk az általad megálmodott kőkemény kiképzés után kőkeményen MUNKANÉLKÜLI legyen,mert senki nem fogja bevárni őket,járulékot meg végképp nem fizetnek utána.
Mint ahogyan nekem sincs semmi kedvem még egyszer elmenni katonának,de senkinek sem tanácsolnám a helyet...
Neked sem.

Nem akarlak megsérteni, de lehet hogy én eddig százalékban többet szegényeskedtem mint te(nem év hanem eddigi életem %ban) és lehet hogy felfogtam hogy nincs pénz! én csak azt mondtam hogy kiknél van!
De nekem kifejezetten szarul esett(idézem mi): "aki a mamáját vegzálja folyton és újból a vadonatúj játékok megvételéért!"
Nem ilyen ember vagyok, csupán szeretnék egy olyan országban élni ahol tudják hogy mi is az a hadsereg!(nem csak a gyilkolásról szól!!!)
Az pedig felháborító hogy pénzkidobásnak tartod!
Igaz a jelenlegi gazdaságot tekintve a hadsereg a legkisebb gondja az országnak!
A mostanság kritikus dolgok amik az összeomlás szélén állnak az
- Oktatás(leveszik 15re a korlátot, akkor össze omlik)
- Magánbiztonság (már csak az egyszerű embereket büntetik akik a 2ik állásukból tartanak hazafele és éppen 2km/h al mentek gyorsabban esetleg nem téli gumijuk van fent télen, vagy nincs a Trabantban Eü láda...
- adósságok(a kilakoltatások elnapolása nem jelent megoldást!)

viszont lehetne változtatni ezen, elsődlegesen Vezetőség cseréjével és azok nem túlfizetésével az ülőmunkáért! valamint ha ez nem is lenne megoldható, akkor úgy adózzanak hogy azok kiegyensúlyozottak legyenek vagyis ha egy gazdag ember 500.000-2.000.000ft közt (keres havonta!!!) az ne ugyan annyit adózzon le mint egy havi 120.000ftből élő család!hanem az előbbi az többet fizessen belőle!
a drága jó agyonszidott kommunista rendszer végső éveinek volt egy jó oldala... a fentieket lejjebb a lentieket kicsit feljebb hozták, és érdekesen mindig volt munka, és volt nehézipar is meg hozzá a szakértelem... de érdekes!?!

na ennyit akartam elmondani... innentől be is fejeztem a politikát, és ebből la topikból is kimászok!

Vissza
Top Alul