Magyar Honvédség

Politikusok, politikusok...férgek... 100%, hogy ez szándékos szabotálás volt. Annak a pénzösszegnek egy részét, ami erre volt szánva, legombolták a zsiványok. Megállapítás: A szélrózsa minden irányából védtelenek vagyunk jóformán. Tipp a megoldásra: Vezetőség azonnali likvidálása/ártalmatlanítása,pénzek elkobzása, új vezetőség alakítása.

Siralmas ez a mai állapot....

Nincsen pénz, az a nagy baj. De megkérdezném pl. ki szeretne sorkatonai szolgálatot tölteni,
mint a régi szép idõkben.
Gyárthatnánk fegyvert és kereskedhetnénk vele(hogy megérje gyártani), de ugye az "csúnya, rossz"
dolog. A KGST munkamegosztásban a magyarok gyártották az aknavetõket és bizonyos 155mm alatti
lövegcsöveket, arra megvolt a technika és a szaktudás. Ma meg béke van.
Ilyenkor szokott eszembe jutni a Fegyvernepper utolsó mondatai: A világ 5 legnagyobb fegyverkereskedõje Amerika, Oroszország, Anglia, Franciaország, Kína. Az ENSZ 5 állandó biztonsági tanácstagja.

Sosem lesz béke, míg van ember a földön. Ellentétek mindig lesznek, úgyhogy akármilyen hepinek is tüneti az EU a tagállamait, valójában a véres ellentétek még mindig megvannak, csak lappanganak. Nincs tér a pacifizmusnak ! Igenis minden férfi kötelessége életében legalább egyszer fegyvert ragadni és a hazáját szolgálni, ha még elméletileg "béke" is van. A katonai szolgálat mindenkire nagyon pozitív hatással lenne. Aki nem talál értelmet az életében, annak utat mutat, aki fegyelmezetlen, azt megfenyíti, aki töketlen átvitt értelemben, annak visszanöveszti. Mindjárt kevesebb "fiút" lehet látni a női boltokban csőnadrágot keresgélve és lakkozott körmű hím emóst. Vissza a sorkatonaságot ! A finn mintát ideálisnak látom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_Finland

Áááááááá! Most kitépem a maradék kevés hajam is Nabu! Te,figyelj már,szerinted ez tényleg üdvözítő volna? Hagyjuk már a katonai dolgokat azokra,akik értenek is hozzá! Mi nem értünk hozzá,maradjunk ennyiben.

Egy biztos,jelesen,hogy a tömeghadsereg ideje-úgy kb. 15-20 éve-lejárt. A MH a maga idejében,de korábban is egy rendkívül rosszul-mondhatni csapnivalóan- felszerelt,rosszul kiképzett,gyenge fegyverzetű,demoralizált szervezet volt.
Hogy most milyen lehet,arról nincsenek információim,de nem is vagyok rá kíváncsi.
A sorozott állomány egész nap unatkozott, egy,másfél év teljesen értelmetlenül és üresen telt el az életükből, a tisztek nagy hányadának fogalma sem volt arról mit kellene csinálniuk,sok köztük idült alkoholistává,degenerált és korlátolt elméjű,pusztulat idegrendszerű emberi ronccsá vált a sok dohányzástól és alkoholtól! (Tisztelet a kicsiny számú kivételnek,melynek megléte azonban kizárólag a szabály erősítésének tényezője volt!)
Nagy és nemes versengés volt elkerülni a sorozást és a szolgálatot,áthesszinteni a másfél két évet valahogy,kibújva a sorkötelesség alól. Szerinted miért volt ez így,ha ilyen nagyszerű dolog a katonáskodás?(( Miért ment vonakodva,gyengén és reszketve a besorozott magyar baka kér világháborúban? Mit tudott előre,szerinted? Azt tudta,hogy mindenféle harc és háború értelmetlen,és felesleges,legfeljebb nem fogalmazta meg,mert vagy nem tudta,vagy nem merte. Kis ország hadserege nem győzhet és nem lehet nyertes sem soha. Viszont ágyútölteléknek,meg áldoztatnak kiváló!))

Ugyan mit tanultunk ott meg?
Elmondom: -Megtanultunk lógni úgy,hogy az tevékenységnek tűnjön;
-Megtanultunk dohányozni,mert iszonyú ingerszegény környezet lévén,másra nem telt,komolyan,
-Megtanultunk hazudni,lopni és csalni...(nekem ez mondjuk egyik sem sikerült,én ilyen barom becsületes tahó vagyok...)
-Megtanultunk abszolút felelőtlenül viselkedni a ránk bízott dolgokkal. (Ezt megint nem sikerült,én alhonvéd,mosogató csicskás konyhamalac voltam,ott meg max. a dzsuvát,meg a zsírt lehet szétkenni...Rám semmiféle járművet vagy eszközt nem bízott senki,mert nem volt semmiféle jogosultságom,vagy szakmám akkoriban.)
-Megtanultuk,hogy minden eredmény csakis és kizárólag attól függ,hogyan van kozmetikázva.
A megtartott két lövészeten szerintem egyszer sem találtam el a lő felületet,aztán mégiscsak kiválóra minősítettek!
-Megtanultunk a sunyi alakoskodást,hogy hazaengedjenek. Sokan még a besúgástól sem rettentek vissza.

Ezeket szeretnéd? Komolyan szeretnéd a kincstári nyomorúságot,a rongyos és szakadt egyenruhát, a gombás ,lyukas bakancsot, a büdös hálókörleteket, a szűkös férőhelyeket, a heti egy fürdési lehetőséget,a folyamatos b-a-sz-ogatást minden csipp-csupp baromságért, a folytonos és szűnni nem akaró üvöltést reggel fél hattól este fél tízig, a folyamatos ki-bas-szá-sokat?

Na,ne már!

igen azoknak a töketleneknek tényleg nem ártana valami kis nevelés...
Én jelenleg a "Aki nem talál értelmet az életében, annak utat mutat" kategória lennék.
De én is úgy érzem hogy lenne értelme a sorkatonaság visszaállításának, mert amit manapság csinálnak a fiatalok(tisztelet a kivétel) az nem megengedett(volt) 20 évvel ezelőttig és jó is volt az!

Oszt ugyan mire mennénk vele,tessen mondani? Gondolod,hogy a húsz éve bedobott gyeplőt ki tudod szedni a lovak közül. Nem hinném.

de igen ha megfelelő lenne a vezetés ha olyan emberek lennének a tisztek akik jól seggbe rugdosnák ezt a beszari népet!a mai magyarok a saját árnyékuktól is reszketnek ha szembejön, ha megfordult nekik valaki akkor támadnak... ez nem tükrözi a magyar történelmet újra vissza kéne vezetni a sorkatonaságot és embereket nevelni gyármunkások és talpnyalók helyett!
nem értek egyet önnel tanár úr a seregből nem ezt kéne tanulni!
Az iskola megtanít a sereg megnevel! ezen szellemben vissza lehetne vezetni!
Ordibálás reggel hattól este tízig? miért ne? amit ma a 15-20 évesek tesznek? isznak drogoznak féktelenül szarnak a világba! Lopnak csalnak és inkább nem sorolom...
és itt kezdődik a baj! ezt kéne kiirtani! amit meg is lehetne tenni és végre értelmes valamire való és kötelesség tudó embereket adni ennek az országnak!
és nem lennének 120 kilós zsírmirigyek sem az fix!

Mélyen a lelkembe gázolt amikor elmondta véleményed, de elfogadom hogy az ön véleménye és tiszteletben tartom, de nekem a sereg egy szimbólum! A Hűség a tisztelet és a becsület szimbóluma! Lehet hogy később kiábrándulok ebből, de csak akkor ha a saját bőrömön tapasztalom, mert én bizony most szívvel lélekkel Katonának készülök! Hivatásosnak!

Scare: ne a magyar honvédségből indulj ki :). A katonáskodás , nem a lövöldözésről szól... főleg nem a kiképzés alatt. Én nem éltem abban a korszakban, de nem egy ismerősőmnek az volt a véleménye mint Morzsinak, annó az egyik tanáron olyan sztorikat mesélt , hogy szolgálatban voltak (vagy akármiben) aztán leugrottak a balatonra úszni egyet.. visszaértek és nem lett érte semmi bajuk. A sorkatonaság meg gondolom vitte a pénzt, most is alig van az országnak, inkább költsük (szerintem) értelmesebb dolgokra.

Az alapvetéssel van baj.
Scare,látod a lovat,de nem látod a "lóságot"
A probléma gyökere nem itt rejtezik. És nem is jelent-éppen ezért-semmiféle ifjúsági probléma megoldására gyógyírt!
A saját nemzetünket pedig nem illetjük ilyen hangon.

A gyerek nevelése alapvetően a szülő feladata lenne, de sajnos a szülők nem érnek rá gyereket nevelni, nem érnek rá arra se, hogy mondjuk közösen vacsorázzanak... stb.. pl: nyáron az úgynevezett "kulcsos" kölkök.

saját nemzet? ebbe inkább nem merülök bele mert még kibaszarintotok mint macskát szarni...
Jim... azokat a kulcsos kölyköket és a női nadrágban festett körömmel járó"fiú"-kat lehetne kellene megnevelni kitartásra és kötelesség tudatra, mert miattuk félig süllyed a szarba az ország a másik fel a sunyi alattomos görények miatt ezeket is ki kéne nevelni tisztességre, Becsületességre!
és máris normális emberek lennének, de ehhez elöbb a vezetőket kellene kicserélni olyan emberekre akik képesek kemény, szigorú, de minden körülmények közt igazságos döntéseket hozni!
olyanokra akik hisznek a sereg szellemében!!!

katona állam= spárta :D hát kössz de inkább nem, itt az oktatást kellene meg refolmálni és az iskolákban is lehetne nevelni normálisan, egy dolog ,hogy bekerül , valaki katonáskodni x félévre, de utána, ugyan úgy visszafejlődhet a személyisége. Majd ha végigcsinálod az alapkiképzést akkor lehet más véleményed le az egészről, mer így erszoftotzgatni, meg stalkerolni könnyű de katonáskodni más..

Ehhez a témához csak annyi hozzáfűznivalóm lenne hogy egy kis nevelés nem ártana a korosztályunknak de ugyanakkor a szülők hibája is a dolog akinek nincs ideje a kölökkel foglalkozni ezért inkább odanyom neki 30 000-et ami másoknak(nekem) 15 heti zsp-m és elküldi a plázába meg a "haverokhoz" akik meg beviszik a rosszba, és vagy egy Emos állat vagy egy kis hülye "cicafijú" lesz belőle akinek mindene a drog meg a lazulás. Engem, és sok ismerősömet tisztességesen neveltek, de láttam erre ellenpéldát is. És annyit mondok hogy ha a katonaság lenne a záloga annak hogy normálisabbak legyenek ezek a gyerekek akkor legyen!

Jim, már másodjára jegyzed meg, de lehet nem értetted akkor leírom érthetően: Nem a lövöldözés és a harcok miatt akarok katona lenni, hanem mert ezt érzem kötelességemnek és ebben tudnék érvényesülni...
a sereg még az egyetlen hely talán a világban ahol azért becsülnek meg ami vagy!

Morzsi.. Nézd, én nem azt a kommunista "tár nélküli őrséges" verziót akarom visszacsináltatni, hanem egy teljesen új, megreformált Honvédséget, ami modern technikát ötvözi a hagyományokkal. A linket is azért tettem ki, mert ez az általam elképzelt Új Honvédség inkább lenne ennek a finn rendszernek a másolata, mint a saját közvetlen utóda. Magyarul szólva kemény szabályok lennének és nagyon befenyítenék a szabályokat nem betartó embereket. Több zászlóalj lenne a visszaszerzett pénzből, új fegyverek, egyenruha, minden. Toborzóirodák nyílnának nagy számban, és a behívó levelet egy évvel előbb küldenék ki, Te meg az aktuális toborzóirodában választanál azok között a szekciók között, ahol a felállított létszámlimitet nem lépi át az állomány. A szolgálati idő után, amely 1 év lenne bizonyos kedvezményeket kapnál hátralévő életedben, de továbbra is szerepelnél a nyilvántartásban, mint kiképzett tartalékos, ha pedig továbbra is a hazát kívánod szolgálni, akkor szép fizetéssel és szolgálati lakással helyeznének el, az ismételten aktuális területen.

Jim: A haza védelménél nincsen értelmesebb dolog. Ennyivel tartozol a hazádnak, akármilyen politikai elveket vallasz, vagy akármelyik etnikum tagja vagy. Miután teljesítetted a kötelességed, még bőven van időd tanulni, vagy dolgozni, vagy akármi... Az oktatáshoz meg annyit mondanék, hogy emellett az lenne a második legreformálandóbb része a közéletnek.

Vissza
Top Alul