Attól függ,hogy kinek "jó" ez a buli. Nekem nem tünt annak,különösen akkor ,amikor: egy év alatt otthon voltam kb. 10-szer,és ezzel az átlaggal bourgeois voltam a többiekhez képeset!!; télen szrrá fagytunk a körletekben,mert nem volt tüzelőanyag( olajkályhás fűtés volt); folyamatosan baxogattak,meg ugráltattak,ha kellet,ha nem; az élelmezés csapnivaló volt,legtöbbször sült szalonnát adtak rizzsel,akár egy héten át is ebédre; minden második nap őrséget adtunk,s ki volt már az egész banda,de ez senkit nem hatott meg,mert arra hivatkoztak, a kopasz rüszü patkányegerek csak egy évig katonák,hát szopjanak csak bő nyállal a g-e-c-i-k!; a fennmaradó időben napi átlagban nyolcszor nyalatták fel velünk a teljes körletszintet,mert más munkát nem tudtak adni,értelmeset meg nem ismertek; a leveleinket rendszeresen elolvasták,sőt megtörtént az is,hogy hangosan a század,vagy szakasz előtt,nem rossz,igaz?,még azt a hülye viccet is elkövették,hogy a leszerelés hajnalán-már civilben voltunk-klórmésszel fertőtlenítenünk kellett a vizes blokkokat,majd ezt követőleg csak reggel 9-kor engedtek ki bennünket,holott a szabályzat úgy szólt,hogy ébresztő előtt el kell hagyni a leszerelő állománynak a laktanyát. Így ám!
És ez még csak a dolgok kérge,amiket kapargatok! Ráadásul a mi helyzetünk össze sem volt hasonlítható a dunántúli lövész és könnyű páncélos alakulatoknál levő egyetemi elő-felvettekével,akik gyakorlatilag a pária és csótány szintje közé voltak ott degradálva mind a tisztek,mind pedig a komoly tanulási nehézségekkel és kihívásokkal küzdő négy elemis tahó legénység által....Na,ők tényleg meg voltak félemlítve!
Megjegyzésem stílusa miatt elnézést kérek mindenkitől,s főképpen a tisztelt moderátor kollégáktól,azonban nem tudok-sajnálatos módon-szebben nyilatkozni arról az egy évről,ami feleslegesen és értelmetlenül telt el egy nyomorúságos,és mindenféle emberséget nélkülöző, lealjasult és ordenáré intézmény miatt.
Remélni tudom csak,hogy emiatt nem fogok 'WARN"-t kapni,de az igazságot képtelen vagyok a maga való formájában nem kimondani,és köntörfalazva szépítgetni a történteket. Tudom,hogy sok hónappal ezelőtt látszólag mulatságosnak tűnő történetekekel szórakoztattalak benneteket,de azok a históriák,ha jól elolvassátok őket-rájöhettek-valójában nem mulatságosak,inkább a kor tragikomikumát,és lehetetlenségeit mutatják be,a társadalom egy periferiális szeletében.
Még egyszer tehát, bocsássatok meg nekem. dühös2