Magyar Honvédség

Az AMD,az valójában egy a sokféle Kalasnyikov-klón közül. Automata-módosított-deszant gépkarabély ,szörnyű,mindenféle ergonómiát nélkülöző,és roppant pontatlan fegyver volt. Éppen az eredeti funkciójának nem felelt meg sohasem, deszantfegyverként csapnivaló,folyton beleakadt mindenbe.
Annyira utáltuk,hogy azt csak rajzolni tudnám! ennél ocsmányabb egy jószágot csakis a románok voltak képesek előállítani,az még kinézetre is okádékabb volt ettől!

[mod]Nem zsidózunk. - hispan[/mod]

Igen . Hatalmas beruházás kellene.Csak az izraeliták lenyúlták az árát !Norvégiának összejött.A hadsereg elsődleges fegyvere lett ez a "szupermegajó" fegyver. Mi meg csesződhetünk,ahogy Morzsi rávilágított,ezekkel a sz@rokkal.
Talán még ezekkel sem... A HKG36-os is jó volna,de az igazi a 416-os. Azért a Stalkerban már jukas lett egy két tag a G36-osom tüzétől.Meg amúgy is jó fegyver.

KönigsTiger":2p76ocur mondta:
erre azt mondom h ottan van a G36. szep is jo is. imadnivalo is:D

3000 hszem

visszajöttök álomországból akkor realizálhatjátok , hogy piszokdrága a g36 meg akármilyen nyugati fegyver , nem véleltlenül az ak modernizálásást választották én mindig mondom , hogy a stalker nem fegyverszimulátor , meg egy játék sem , gyakrolatilag a reális képet nem nagyon tudja visszaadni , csjpőből tüzelés oszt 12 hédsot aha , meg nem is beszélve , hogy az ak a szélsőséges viszonyokat valahogy jobban bírja mint a többi vacak , vietnámban az amerikaiak is szenvedtek a fegyverekkel beragad , besült , na az ak-val csúszhatsz mászhatsz akkor sem lessz olyan nagy baja , viszont 1 hátránya vna hogy elég nehéz , s azzal még tüzelni is , még szerencse hogy nem veszenk fel midnen idiótát a honvédséghez .

az ak ebbol az esetbol tenyleg jobb, meg az tenyleg atmegy a falon is :D es nem wallhackelnek :D . mehet bele homok,sar,viz mindent kibir. de nem szep :D :D

Azt az megint csak érdemes tudni,hogy az Ak-k modernizálására fordítandó összegekből azért egy hangyaleheletnyivel korszerűbb,városi és tágabb hadszíntéri alkalmazásra is jobban megfelelő fegyvereket lehetett volna-ami már múltidő-vásárolni.
Darabonként döbbenetes összegeket kell költeni ezekre a gépkarabélyokra,ami nem is tudom,megéri e az árát....
Hasonló volt az eset a Grippén kontra F-16 problémakörével is. Az előbbi lehet nagyon manőverezőképes,tényleg tipp-topp kis harci gép,az utóbbi viszont jobbadán már a sokadik fegyveres konfliktusban bizonyította a légi fölényt,arról nem is beszélve,hogy a Grippen nagy hatótávolságú légi harc rakétái mégiscsak amerikai gyártmányúak lettek,mivel az európai fejlesztésűek még nincsenek azon a színvonalon.

biztosan emlékeztek a csapatszintű légi oltalmazásra szánt föld levegő rakétákra,amiiből megint óriási botrány kerekedett. Volt egy -ha jól tudom Mistral tipusú,francia gyártmányú rakéta méregdrágán-amelyik a tenderen győztes lett az orosz és amerikai eszközök előtt. A baj csak az vele,hogy sokkalta drágább,bonyolultabb-általában a francia termékekre ez nagyon jellemző-és a találati pontossága nem kielégítő. Ezt a gyakorlatban úgy fest,hogy amíg 3 db.USA vagy orosz légelhárító rakétából 2 db. célt talál és rombol,addig francia társuknál ez a szám 1-0,5 -re redukálódik,ami nem épp dicséretes eredmény.

Szóval van egy- két nagyon nagy melléfogás ezeknél az eszközöknél,megint úgy jártunk,mint az egyszeri ember,aki autót vett,és a csilivilibbet vette a megbízható helyett,pedig volt elég pénze....

Grippen=Gripen :D egy p-vel irjak.
kabe 3 hete oran elokerult vhogy a megnevezett repcsi. beszelunk rola beszelunk rola, es mienis a Gripen? egy hatalmas vacak igazabol, iranyithatatlan rossz manoverezesu. de akkor miert is oan jo a Gripen???? mert a szamitogepek teszik azza mert tudnak hozza programokat csinalni amivel jobba teszik oket. modernizalodnak.

azagond igazabol h nincs penz a hadseregre, es az igazat megvallva ertelme sincs. mert egy kis orszag vagyunk europa kozepen es ugy lesz*rnak minket h az csak na. nyugodtan lerohannanak minket senki nem mozditana magat h segitsen. es ez igy van mar nagyon regota. jottek a torokok: segitseg europataol=a papa megemlekezik rolunk es imadkozik. orszagok majd kuldunk embereket=senki nemjott.

Hát elég sok mindent akarnak a mi országunkkal, sajnos ti sokan benne vagytok már más ország terveiben. nem1

Ja a romulánok ,a szerbulánok,meg a tótulánok.....Tisztára Star trek-vagy inkább Star Wreck?
Egyébiránt szerintem nem lesz itt semmiféle konfliktus. Mindenki le van "szedálva" a környéken,nincs akkora gazdasági erő egyetlen környező állam mögött sem,hogy egy napnál tovább tudná szponzorálni a saját ostoba kis háborúját, a másik meg az,hogy ezzel ők is nagyon tisztában vannak.
A területeket nem elég elfoglalni,azokat meg is kell tartani valahogy. Ez pedig olyan sokba kerül,amit egyszerűen nincsen lehetősége egyetlen közép európai államnak sem hosszú,de még rövid távon sem finanszírozni.
Nagyon hasonlítana ahhoz a helyzet,mint amikor a római birodalmi hadsereget már nem tudták fizetni,és a katonák jobbadán szépen otthagyták a limeseket,és hazamentek.

lehet jobb a grupp azaz grippen ,de az f16 fenntartásiköltése meg miegymás nagyobb , a grippen sis lízingelve van...

Nem tudom,mennyivel nagyobbak a költségek,de az F-16 mégiscsak bizonyított már. Amúgy olvastam egy cikkben,hogy nagyon sok szakértő inkább a F-20 Tigershark-ra adta volna a voksát. Az legalább van olyan jó-hanem sokkal jobb-,mint a Gripen-azaz griffmadár,amit azért írnak kedves Tigris itten sokan két "p"-vel,merthogy sok angol nyelvű helyen is ez dívik,és így ez terjedt el,amúgy meg tudjuk miről van szó-szóval a fent említett F-20 egy az F-5 továbbfejlesztett és nagyon nagy mértékben korszerűsített verziója,jó is ,szép is,fordulékony,meg erős fegyverzettel ellátható,a költségei pedig jóval az F-16 alatt lettek volna,amit a büdzsé jobban tolerál. (Gyakorlatilag bármit rá lehet rakni,amit a nagyobb tesókra,még nukleáris töltetű rakettát,vagy bombát is akár!)
Egyébként meg miért érte meg a románoknak a meglevő Mig-21-es verziókat korszerűsíteni????

Persze...Na és azt mond meg ,hogy miből ! Még a BMP-1 is drága már nekünk ! Ezért rohadnak a raktárban azok a gyönyörű páncélosok. Nem itt kéne tartanunk. Már Bulgária is lenyom minket. Már az ő különleges erejük is H&K416-osokat használnak. Nekünk meg itt ez a sz@r amd. Bravo.

Gyerekek. Az újabb Hsz-eket nem olvastam el, de a kommentem utáni néhányat igen. Ha volt már amit most írok, akkor ne is figyeljetek rá.

Rengeteg pénzt beleöltek az AMD-k "feltuningolására" (Hirtelen foggalamamsenemnincs mennyit, de tudom hogy rengeteget), illetve, papíron öltek bele annyi pénzt (Ej-ej, mindig csak a rosszra gondolok), de amennyit beleöltek, annyiból vehettek volna normális, használható fegyvereket is (G36-okat). Kb annyiba, vagy annyiba sem kerültek volna, és most lenne egy korszerűbb honvédségünk. Bazzeg ezek ahol tudnak, ott lopnak!

Én meg azt nem értem, hogy a drága jó Honvédelmi Minisztérium mi a fenét akar kezdeni 15 db T-72-essel?
Amikor a szlovákoknak is 80 db van?
Nevetséges.

Vissza
Top Alul