Magyar felsőoktatás I [archiv]

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Szüleim is mondták, hogy mit keresek én töri szakon, hisz világ életemben barkácsoltam, meg mióta van gépem, gépeztem... Na mindegy... Ilyen az élet.

Speciel nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ha lesz rá módom, és esetleg nem vesznek fel itt mesterképzésbe, átnyargalok én is a BME-re... De mivel ez sok pénz, elméleti lehetőség csak.

HA nem vesznek fel mesterképzésbe.....? lol2 pofám leszakad...oda is kell felvételi? Ez így még nem jó hogy bent vagy....? vicces ez a bolognai.... lol2 (vagy inkább siralmas)

A BA (3 év) képzés hallgatóinak csak 30%-át veszik át MA-ba... Azt, hogy mi fog itt számítani (korábbi jegyek, latin nyelvvizsga, felvételi teszt), nem lehet tudni, valószínűleg minden egyetem maga dolgoz ki erre rendszert.

Ez elképesztő...hova süllyedhet még a felsőoktatás...rémálom... nah, asszem' az egykor Európa- (s világ!) híres színvonalú magyar felsőoktatást basz6juk...

Ó azt a világhíres felsőoktatást már régen elvesztettük...
Most azért dolgozunk keményen, hogy az a kevés, ami megmaradt, fenntartható, finanszírozható és versenyképes legyen...

Hát kérlek...azért van az állam, hogy a befizetett adókból finanszírozza a felsőktatást. Adjanak pénzt a nagy közösből. Nem magánosítani, felszámolni, leépíteni, visszafejleszteni kell, hanem csak tartsák be amit az alkotmány elemi jogon biztosít a magyar állampolgárok számára. A "nem-versenyképes, átalakításra szorul....stb". témákkal meg elmehetnek valahová....de had ne én mondjam meg hová...

Egy ekkora országnak ennyi diplomás nem kell, ergo ennyi egyetem sem kell. Drága, régi rendszerű...
A tandíjjal talán én sem értek egyet, de az világosan látszik, hogy csak átmeneti: forrásokat kell termeteni az átalaításhoz. Ha majd jönnek a választások és az átalakításoknak vége, nagy csinnadrattával bejelentik, hogy eltörlik a tandíjat, ez így is van jól...
A befizetett adók egyszerűen nem elegek mindennek a kifizetéséhez. Az alkotmány szép és jó, de önmagában sem nem törvény, sem pedig nincs tisztában a mindenkori helyzettel.

Szia hispan1!

1, teljesen egyetértek, túl sok a diplomás, de ezen úgy kell(ett volna) segíteni, hogy egyszerűen nagyon felemelik a felvételi mércét, vagy limiteket vezetnek be! "Régi rendszer szar rendszer" csak duma.

2, Az alkotmány pedig nemhogy nem törvény, hanem maga a nagy "A" betűs törvény. Az ország "alaptörvénye" úgymond, neki semmi sem mondhat ellent.

3, A befizetett adó stb. tényleg nem elegek, mert részint egyszerűen szar az elosztásuk...másrészt meg igazad van a túlképzéssel, létszámfelesleggel kapcsolatba, de itt utalnék fel az 1-es pontomra.

4, egy barátom burkoló, igazi, szaktudással bíró szakmunkás (ma az is ritka). Nos a srác kiment Svájcba, fél év munkavállalásit kapott, az bár lejárt már 7 hónapja, azért schwartzba elvan míg ki nem b..ák, ha megbukik, de a lényeg a lényeg, szaktudásával itt is 2-3szor annyit kaszált mint akár én, odakint meg... :lol: tehát ha esetleg valakinek van kedve pénzt keresni........az...hát izé.......mindegy....tanuljatok csak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

1) Pontosan a mércéket emelték: a BA diploma semmit sem fog érni, mint ahogy most sem ér semmit az érettségi... Ezért mehet kevés ember MA-ra...

2) Tudom, hogy az alkotmány alaptörvény, arra sezrettem volna utalni, hogy mikor megírták (és az baromi régen volt, azóta csak foltozgatjuk), nem ilyenek voltak a viszonyok.

3) A keveset nehéz elosztani. Tudom. Belülről (is) látom.

4) A tehetésges emberek általában jól megélnek, ha talpraesettek. Én viszont semmi pénzért sem mennék külföldre. Nem bántom azokat, akik kimennek, de én ezt egyfajta megfutamodásnak tartom. Ezért sem szeretem, mikor az EU-t úgy reklámozzák, hogy most mindenki mehet innen el a szarból ki külföldre... Ez nem megoldás. De sajnos gátat sem lehet neki szabni...

ha lehetne egy javaslatom, ezt a témát itt folytassuk:
http://stalker.hardwired.hu/forum/viewtopic.php?p=26222

Bemutatkozós topik szét lett offolva, ezért kiszedtem. - pYura

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul