Lakott Sziget (2008)

Szerinted van valós alapja a filmnek ?

• Igen

Szavazat: 0 0.0%
  • Nem, ez csak egy sci-fi

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0

Enigma-108

New Member
Csatlakozás
2012.05.31.
Üzenetek
258
Reakció pontszám
0
Hely
Győr
Arkagyij és Borisz Sztrugackij azonos című regénye (1969) alapján -a cenzúra alól felszabadult regényről- készült a két részes film Fjodor Bondarcsuk rendezésében.
(Érdekesség: Az 1969-ben elkészült regény a Szovjetúnióban csak cenzúrázva jelenhetett meg.
A rendszerváltás után Borisz Sztrugackij eltávolította a regényből a cenzúra által megkövetelt változtatásokat. A regény magyar nyelven csak 2009-ben jelent meg Weisz Györgyi fordításában.)

Nemrégiben, sikerült megtekintenem ezt a film ritkaságot amiről a Port.hu egyetlen sort sem ír érdekes módon és javítsatok ki ha tévedek de szerintem a mozikban se vetítették.
Mindenkinek ajánlom nézze meg.

Enigma Kolléga segítségével sikerült megnéznem a filmet(kétrészes), és tudom ajánlani.
Aki ismeri, olvasta a regényt az nem fog csalódni, kevés regényt filmesítettek meg ennyire pontosan ragaszkodva a könyvhöz. Látszik, hogy volt pénz a forgatáshoz, így aztán a díszletek, jelmezek
remekek és látszik, hogy önálló gondolkodáson alapultak, és nem valamelyik hollywoodi sci-fi, vagy
általánosságban a nyugati fantasztikus filmek kliséit tükrözi arról, hogy szerintük hogyan is nézne ki
egy idegen bolygó humanoid civilizációja.
A sztori kissé bonyolult, amennyiben annak aki olvasta a könyvet jobban érthetõek az utalások, de a
könyv ismerete nélkül is élvezhetõ.
És hogy ne csak jót írjak :D, a fõszereplõ igazi férfiszépség, kevesebb több lett volna, dehát a nõi nézõknek is kapni kell valamit :D

Szerintem a legnagyobb kérdés ezen művel ( könyv és film egyaránt) kapcsolatban, hogy miért is volt betiltva 40 éven keresztül !? Talán mert amiről szól annak lehet köze a valóságunkhoz ? Ezt a megtekintés után mindenki döntse el maga ;-)

Vissza
Top Alul