Könyvek

Most még csak az Abc 5. fejezeténél tartok, (sajna kevés idõm volt a hétvégén), de amit eddig olvastam az
király! Láttam a könyvtárban, hogy van még a hölgytõl pár könyv, majd jöhetnek azok is, szóval meglátjuk.

Nemrég olvastam Kerékgyártó István: Trüffel Milán címû könyvét, amely egy XIX.-XX. sz. fordulóján indult
szélhámos kalandjait írja le. Nagyon ismerõsnek tünt a sztori, éreztem, hogy ezt már olvastam valahol.
Utána néztem és kiderült, hogy az egész könyv Bárány Tamás Nagy idõk tanúja címû könyvének egy az egyben való lemásolása. Irodalmi lopás!

Olvasta valaki Pelevinnek a Metamor Szent könyve nevet viselő szerzeményét?
Nem utolsó dolog, az biztos.Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Az összes Pelevint csak ajánlani tudom mindenkinek, szerencsére minden könyvét lefordították( ill. folyamatosan fordítják magyarra), annyira egyedi, hogy igazi élményt ad.

Arkagyij Babcsenko: Jelenetek egy háborúból.
Európa könyvkiadó, 2008

A könyv az elsõ és második csecsen háborúban játszódik, élethû leírása a harcnak, megjelenik a szovjet-orosz haditecnika mûködése, az újoncok agyonverése és öngyilkosságba hajszolása, a csecsen fél
gyakorlata a hadifoglyok lemészárlására, de a lényeg a szerzõ elsõ személyben elmondott képe arról a
borzalomról, amit a háború tesz az ember lelkével.
Aki már olvasta a Nyugaton a helyzet változatlant, az talál majd néhány apró hasonlóságot, szabadon
eldönthetõ, hogy írónk kissé másolt-e vagy a harc tényleg annyira hasonló gondolatokat szül 2 18 éves
fiatalemberben, akik különbõzõ nemzetekhez tartoznak és 80 év választja el õket egymástól.

Megjelent a Metro 2034, új szereplõk, ára: 3800 Ft.
Ha olvastam már, írok kritikát is .

"A babilóni"- Karlheinz Grosser tollából. Egy korai orvos-regény sok sok apró és nagyon pontos részlettel a korabeli sebészetről, általános orvoslásról és a babonákról,hiedelmekről,valamint arról,miért is halt meg valójában Nagy Sándor. Nagyon figyelemre méltó könyv.

Az összes Fekete István, kivéve talán a Hajnal Badánybant.

Kiolvasta már valaki a Metro 2034-et, és ha igen mi a véleménye, van olyan szintû munka, mint az elsõ rész?

kornyezet ugyanaz, bizonyos szereplok megtalalhatok benne 2033bol. tortenet egy kicsit masfele kanyarodik de van benne ekson.

Ma a végére értem. Annyit hiányoltam belőle, hogy nem derült ki, mi történt pontosan a VDNH-val az előző rész vége után. Illetve egy kérdés: Artyom ugyanaz az Artyom aki a Metro 2033-ban volt főszereplő, vagy csak névrokon?

Vissza
Top Alul