Könyvek

Kiváncsi lennék, hogy a világirodalom legjobb humoros könyvei közül kinek melyik tetszik a legjobban?
Nálam Ilf-Petrov A tizenkét szék és a folytatása, az Aranyborjú vezet.

Én nemrég olvastam a Tizenkét széket, és bevallom, nem igazán nyerte meg a tetszésem. Amolyan egyszer el lehet olvasni, de nem túl eget rengető élmény. Humorosnak sem találtam különösebben. Az aranyborjút még nem olvastam, de tervbe van véve.

Olvasta valaki a Kárhozott várost?
Azt is csak ajánlani tudom.
Naggyából annyi, hogy van egy kísérlet, amit ismeretlenek szerveznek ismeretlen okból.
Különböző időből és különböző népekből jelentkezhetnek rá, csak önkéntes alapon.
Aztán a jelentkezett embereket összezárják egy városba, ami egy mély szakadék, és egy függőleges fal között van.Valamikor a szervezők lekapcsolják a napot :) valamikor majmok özönlik el a várost, és van egy vörös téglaépület, ami csak éjszaka jelenik meg, és mindig máshol, aki bemegy, az eltűnik.
A város közbiztonságát úgy oldották meg, hogy éjszakára kiengedik az elmebetegeket. :D
Megvan valakinek a metró 2033 könyvben?

A kárhozott városban a fasiszta rendszer, a kommunista renszer, a liberalizmus, stb. eszméi
szerint berendezett város életébõl látunk epizódokat a regény elsõ feléig, a Sztálin szobrok, ahogy
emberekre vadásznak, az már döfi!

Akkor ezek szerint hasonlít Günter Grass: "A patkánynő" című regényéhez. Csak ott a nordikus és a déli génmanipulált ember-patkányok gyilkolják például egymást abban a városban,amelyben az emberek felett átvették a hatalmat.
Igaz az esemény öt különböző szálon fut,kissé nehéz követni,ráadásul a nyolcvanas évek világvége teóriáit is belekeveri a történetbe. Úgyhogy csak türelmes olvasóknak ajánlanám.

Most fejezem be Anna Politkovszkaja( akit nemrég gyilkoltak meg) könyvét, a címe : A második csecsen háború. Nagyon durva, ahogy a sok különbözõ orosz egység elzüllik és gyilkolja, fosztogatja a lakosságot.
Moldova György új könyve a tûzóltókról viszont elég gyengére sikeredett (szerintem).

szerintem megjön a mostani rendelésem , aztán ha utána lesz még pénzem akkor megveszem, nem lehet az rossz :)

Most fejeztem be Roberto Saviano: Gomorra címû könyvét, akit érdekel a Nápoly környéki maffia
mai világa, annak tudom ajánlani. Az is kiderül belõle, hogy milyen jó aa helyzet nálunk( hozzájuk képest).

W. E. B. Griffin: Az utolsó hősök - Kémek háborúja 1. könyv ...

Most fejeztem be az első kötetet. Az eleje kissé álmatag,amolyan tipikus ,konzervatív délies lötyögés,és hepaj,de a közepe felé elkezdenek felpörögni az események.
Mindenkinek ajánlani tudom csak!

Érdekesen hangzik, lehet hogy kikölcsönzöm, most úgy sincs semmi újdonság :) .

Tegnap fejeztem be Frei Tamás: A megmentő című könyvét. Nagyon jól össze van rakva, a valódi, megtörtént dolgok keverednek benne fikciókkal. Aki kíváncsi a francia, illetve az orosz titkosszolgálat munkájára egy kis szerelmi történettel megfűszerezve, annak nagyon ajánlom! (Azt már csak mellékesen említem meg, hogy még dedikáltatni is sikerült Frei Tamással :D .)

http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... e=toplista

http://frei.hu/konyv/?category=novel

Már várom a folytatását.

Ma szereztem meg a Sztrugackij testvérektől a Lakott Sziget-et.

Olvasta valaki Tatyána Tolsztojevna Kssz! című könyvét?
Egyszerűen valami csodálatos, nem is nagyon bírtam letenni, amíg el nem fogyott.
Ugye az atomháború után járunk 200-300 évvel.Az emberiség visszasüllyedt egy sötét középkor szerű állapotba, és mindenkinek van valami "következménye" , vagyis valami elváltozása a sugárzástól, akik meg a robbanás előtt éltek, és életben maradtak, azok nem öregszenek, csak külső behatás miatt tudnak meghalni.A népek abból élnek, hogy egereket fogdosnak össze a lyukas padlójukból, persze emellett dolgoznak is, meg a földet is művelik, de ez a fő fentartóerő, amiből mindenki intézi az életét.Valutaként is használják, meg is eszik, oszt ottvan mindenki házában.Hétvégenként kimennek a mocsárba, és ott kaszálják a rozsodát, amiből a söt főzik, cigit is tudnak belőle csinálni, és ha más nincs, akkor a tetőt is tudják vele fedni.Egyszerűen univerzális.A "pógárocskák" efféle édeni körülmények között tengetik az életüket a régi Moszkva, ma Fjodor Kuzmicsovszk területén, ahol Fjodor Kuzmicsov (Áldassék a neve! :) )
uralkodik fölöttük.Ahogy halad előre a sztori bonyolodik a dolog, de nem akarom tovább bogozni, bogozzátok akkor, amiker esetleg kedvet kaptok az olvasásához, mert tényleg k.rva nagy élmény!

Ok, kiscsillag, kivettem a könytárból. A szerzõ többi munkáját olvastad?

Nem, mást még nem olvastam tőle, van olyan, amit érdemes?
Amúgy csak én kattantam rá ennyire, vagy szerinted is nagyon üt?

Vissza
Top Alul